Yanlis pasta cila

Simdi biz bir halt yedik arkadaslar ve bunu telafi etmek icin de cok gec kaldim. Artik tavsiyelerinizi bekliyorum. : )

Gram bilgim olmamasina ragmen tekzene gidip cizik giderici pasta cila aldim ve motorun plastik dahil her noktasini komple pasta cila yaptim. Koltuk falan dahil. Bir de yikamadim bunu kaldi oyle uzun sure. Kutuda yikamayin yaziyordu kuru bezle sildim falan .

Sonra hatamizi anlayip eyvahlar olsun diyerek tekrar silmeye, yikamaya calistik, olmadi :)

Su an uzerinden iki ay gecmesine ragmen ve motor sayisiz yikanmasina ragmen koltugum tamamen beyazlamis durumda;

IMG_20170106_WA0012.jpg

Diger plastik parcalar da bu kadar olmasa da rengi acildi ve motorun plastik disindaki bolumleri dahil her yerinde cila izleri durmaya devam ediyor. Cikmiyor, cikartamiyorum. Nereye vereyim, ne yapayim bilgilerinize muhtacim :)
Cok detay bir temizlige ihtiyac var.

Hadi koltuk onemli degil sokturup yeni kaplatiriz da motordaki plastiklerin serviste bilmemne yaglari surulmesine ragmen iki uc gun sonra tekrar rengi aciliyor.

Ne deseniz haklisiniz gozlerimi kapadim bekliyorum : ))

Valla kutudan cikan sungere surdum surdum daire cize cize heryere buladim :)

motosiklete pasta cila bence çok gereksiz bir şey. yıka süngerle kurula. 2 güne tozlanıyor zaten. geçmiş olsun

Pasta denilen şey çok ince zımpara tozudur. Bununla önce boyadaki çizikleri aşındırarak düzeltirsiniz. Cila ise bir tür şeffaf kaplamadır. Vernik gibi yani. Yapılması gereken işlem önce pasta işe çizikleri zımparalayıp düzeltmek ardından cila ile kaplamak.

Siz çok büyük ihtimalle sadece cilayı sürüp bıraktınız. Düzgün yaymadığınız içinde kuruyup çizgi çizgi iz yaptı. Boyalı yüzeylerden izleri sökmek için ıslak mikrofiber bezle bastırarak silmeyi deneyin. Çıkmazsa gerçekten pasta-cila yapmanız gerekecektir. Sele için ise yapacak bir şey yok gibi.

Plstik kisimlar disindaki grenaj bolumleri dediginiz gibi cok ince calismayla temizlenebiliyor mikrofiberle ama iste ben en ince detaya kadar yaymisim. Cok ugrastiracak gibi beni. Sorun plastik kisimlarda. Buralari neyle silersem sileyim rengi yine aciliyor malesef.

motorun zaten yeni neden böyle birşeye gerek duydun.Çok enteresan
pasta güneş ve hava şartları nedeniyle bozulan boyanın geçici olarak eski görselliğine dönmesi için yapılan işlem aradan 4-5 sene geçmiş boya matlaşmış o zaman pasta cila yapılır ama birkaç yıkamadan sonra yine eski haline döner pasta cila kalıcı değildir

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:18 ----------

Bu yazdıklarım. Senin için geçerli değil plastik aksamı aşındırmışın yenisine sağlık düzelmez

Kanka bu yaptığın için tesekkur ederim sayende ben yapmayacağım :queen:

Ya valla sorma bir bakim gazina geldim gecenlerde wd 40 lar cilalar bir suru sey aldim. Ne bileyim kendi isimizi kendimiz yapalim diye de iste insanin tak diye soracagi biri olmayinca kutuda yazana gore falan yapmaya calisiyorsun.

Ben duz mantik komple girdim sonucta asit degil bu yani iyi kotu her yere faydasi olur diye ama ne nalet bir maddeymis cikmiyor bir turlu. Sinirden kendi capsimi yaptim :cherry:

Son düzenleme:
Mikrofiber bezle iyice kurutup plastik yerlere bir miktar bakım sütü uyguluyorum yeterli oluyo zaten 1 iki güne tozlanmış oluyo

Son düzenleme:
Abi bu seleye pasta cila sürmek, ovmak nedir bulaşık deterjanı mı bu :cherry:

Iste cizikleri alir diye bol bol surdum :cherry: O kolay ya zaten kediler tirnaklariyla bitirdi sagolsunlar brandanin altindan falan girip uyuyorlar bir dosemeciye gidecektim bahane oldu da benin icin plastikler ve detay bakim onemli. Ziebart olabilir, mantikli. Bana en yakin antalya sanirim. Havalar biraz duzelsin olmadi bir antalya yapayim.

Hata olduğunu düşünmüyorum.Tecrübe :)

Ben de bir başkasının yaptığı işi o kişi yapabiliyorsa ben niçin yapamayacağımcılardanımdır.Diyorum ya en azından tecrübe edinmiş oldunuz.İşinde ehli meslek sahibi insanları yoksaymak değil kastettiğim,misal oto yıkama yapılmıcak birşey mi?hayır.Yapılabilecek birşey için 20-30 tl para vermek (her seferinde) gereksiz kaçıyor yada tv uydu kablo bozulur üçgen peynir folyosuyla bağlantı kurmayı deneyecek kadar saçmalarım yapamam,ustası gelir iki dk çözer,zekama hakaret edilmiş gibi hissederim o an :)aslında basit çözümlenebilecek her şeyi deneyerek yanılarak öğrenmek gerek.Başa ne gelirse fazla meraktan gelir durumunada düşülse ki defalarca yaşamışımdır başarısız olmuş olmanız yanlış yolda olduğunuzu göstermez.

Sabah sabah , pasta diye daldım , salyalarım akiyor, şu dolapta birkaç susamlı Nuh nebi'den kalma eski bayram şekeri olacaadı ...

Bulamassam mutfak sekerine hı....mk.

Dur ben de bir vurayım. Yauv güzel kardeşim, hadi grenajları anladık ta, koltuğa cila sürmek nedir?
Benim şu an bindiğim motorum 12 yaşında, o plastik parçaların hepsinin rengi soldu, ama istesen öyle bir renk ortaya çıkaramazsın, ayrı bir havası var. Biraz daha eskisin, boyamak veya cila yerine hepsinin değiştereceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar