Yanlış motor seçimi

Arkadaşlar scooter da dahil, kimse tavsiye etmemiş onları da merak ediyorum
Scooter seçeneği çok fazla. X-Max 250/400, Forza 250 , Burgman 400, PCX 125. Alınabilir Japon modelleri. kurye motorlarını saymıyorum.

Zontes 250T-E ile başlayalım.
Motor daha yeni geldi sayılır, parça sorunları var, fakat son 3 aydır siparişlerde vs. sorun yaşayan duymadım.
Sol ve Sağ torpitoda zemin kaplaması var ve her birine1.5 2 litre şişe sığıyor.
Sele altı bagajda kauçuk halıfleks gibi kapalama var, iddaya göre 2 adet XXL Full face kask sığıyormuş.
Teknoloji olarak baya dolu bir makine. Ön süspansiyonu japonlar gibi ufak değil gidona kadar geliyor.
Kaporta parçalarının altları vs. hep kauçuk ile desteklenmiş, motoru söken ne kadar servis usta varsa şaşırıyor.

Voge SR4 Maxi
Hemen hemen aynı yine muadillerinden daha kaliteli bir motor.
Yedek parça problemleri var, BMW'nin bir modelinin kopyası.
Mekanik olarak problemsiz denilebilir. Sele altı kocaman, çok konforlu ve uygun fiyatlı.

X-MAX, Forza gibi japonların yürütme maliyetleri bana çok daha fazla geliyor.
Zontes, Voge, SYM, KMYCO gibi markalar varken Scooterde Japona bulaşmam.
Özellikle 250T-E modelini tavsiye ederim çok tutulan bir model.

Selamın aleyküm,

Naked bir motosikletim var ve yanlış bir seçim yaptığımı anladım. Acemilik ve heyecanla düşünmeden bir alet aldık. Yeni bir şeyler aramaya başladık tekrar.

-rüzgarla boğuşturmayacak
-ağırlıklı şehirler arası kullanacağım
-hobi seebebiyle değil ihtiyaç sebebiyle alacağım
-çok nadir de olsa hafif araziye çıkmaktan korkmayacağım
-yürütme maliyetleri düşük
-aksesuarlarla kişiselleştirebilecegim
-az yakacak
-seversem uzun süre bineceğim
-seyahatlerimde eşyalarımı rahatça taşıyabileceğim
-atik

bir makine lazim. Üst segment bütçemi zorlar. Modeli de önemli değil açıkçası. Servislerle uğraşacağıma anam babam tamirci dayılarla muhatap olurum daha iyi.

Tür ve bütçe kısıtlaması yok

V-Strom 650 Fazla düşünme.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkese DL650 önerip piyasasını yükseltmeyin yaa. :)

V-Strom 650 Fazla düşünme.
Dayı motora baktımda inanılmaz çirkin, Ampute bir sineği andırıyor bana. Binmeye utanacağım bir tasarımı var.
Koca cüsse hayvan gibi ama motor ampute, 1 tane ufak egzoz borusu çıkıyor alttan. Hadi gizleseler falan anlarım.
Şu motorun neyi var?
Elcik ısıtma? Sele ısıtma? Carplay? Navigasyon? Lastik Basınç sensörü? SOS Butonu vs var mı?
Kaç taksit imkanı sunuyorlar? Garantisi kaç yıl bu V- Storm'un?
Çantalı ruhsata işli modelleri var mı bayilerde? peşin fiyatına indirim vs. geliyor mu kampanyaları?

Suzuki V-Storm :

Son düzenleme:
Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Dayı motora baktımda inanılmaz çirkin, Ampute bir sineği andırıyor bana. Binmeye utanacağım bir tasarımı var.
Koca cüsse hayvan gibi ama motor ampute, 1 tane ufak egzoz borusu çıkıyor alttan. Hadi gizleseler falan anlarım.
Şu motorun neyi var?
Elcik ısıtma? Sele ısıtma? Carplay? Navigasyon? Lastik Basınç sensörü? SOS Butonu vs var mı?
Çantalı ruhsata işli modelleri var mı bayilerde? peşin fiyatına indirim vs. geliyor mu kampanyaları?

Suzuki V-Storm :

Almayın işte bi numarası yok vstrom'un.

Şu motorun neyi var?

Suzuki V-Storm :

Bu kadar biliyorsun da ne diye Akıl soruyorsun ?

Motosikleti
Suzuki V-Strom 650 XT A L7, 2023
Şu motorun neyi var?

Suzuki V-Storm :

Dostum far tasarımı güzel olmamasına katılsam da sürmediğin, bilmediğin her halinden belli. Utanılacak birşey de yok açıkçası, kesenden sallıyorsun belli ki. Artık Euro normları yüzünden satılamayacak olup (Euro3 geçişinden beri aynı motor kullanılıyordu, egzoz ve cat modifikasyonları ile kurtarılmaya çalışılsa da EU5+uyumu için performansı törpülenmesi gerekecekti) DR-Z4 ve 800 DE ile pazardaki yeri bir miktar başka ürünlerle doldurulacak. Suzuki yenilik getirme konusunda Japon markalar arasında en tutucu olan marka. Eminim ki tekrar satışa çıkacaktır.

Bahsettiğin özelliklerin çoğu zaten üçüncü parti denilen uygulamalarla motosikletlere eklenebiliyor. (Oxford, Tripmate, MIIV vs.) Ki birçok marka yeni yeni TFT ekrana geçiyor.. Ambalaja bakıp içeriği konuşmayacaksak Çinli'lerden başka motor yapabilen yok diyelim o zaman :).

Rüştü ıspatlanmış, en sevmeyenin bile konforlu, güvenilir ve yıllarca rutin bakımıyla sorunsuz binilebilir bir motosiklet olduğundan sayısız kere bu forumda bahsedilmiş. İnsanlar kullandıkları malı pek tabi önerecektir. Sana batan tarafı nedir, neresidir biraz açıklarsan daha net anlaşılırsın.
Selametler.

Bu arada motorları, sürüşü, gaz karakterleri çok güzel, orijinal olupta dünya çapında dalga konusu olan çok motosikletler var. İnan bana V-Strom bunlardan birisi değil.. Selametler.

Motosikleti
Forza250-cygnusL
Şu motorun neyi var?

Suzuki V-Storm :

Araya domates mayonez de olsun mu ?..

Şu motorun neyi var?

Suzuki V-Storm :

Sen paradan haber ver, simit parası verip et tombik dönerle kıyaslamak olmaz.

Sen iste değil sele ısıtma, sele soğutma bile takarlar.

Motosikleti
Hero X-Pulse 200 4v
Bu özellikler alt alta gerçekten DL 650 diyor. Frenleri hoşuma gitmese de pratik, sağlam, çok yönlü, artçılı sürüşü keyifli bir motosiklet.

DN: Sahibi değilim, hiç olmadım ancak çok kullandım.

Motosikleti
2025 Triumph Tiger Sport 660
Yurutme maliyetinin dusuklugu vs. goz onune alindiginda Dominar D400 de guzel secenek olabilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar