Konu başında bahsettiğim scooteri Aldım. Scooter'in genel olarak durumu iyi. İkinci motorum olduğu için daha rahat bir şekilde kullanıyorum. Yalnız sağını solunu biraz toparlamak gerekiyor(Benim içinde uğraş oldu iyi oldu)
Bendekinin neo's un hava filtresi yok. Benden önceki sahibi yolda düşürmüş.
Hava filtresi olmayınca motor boğuluyor gaz yemiyor. Ancak motoru biraz devirlendirdikten sonra jikle yani hava kelebeğini kapatınca motor normal olarak çalışmaya başlıyor. Ciddi bir şekilde ivmeleniyor. Türkiyede bakmadığım internet sitesi kalmadı. Türkiyede BWS ler daha çok bulunduğu için BWS nin birçok parçasını bulabiliyorum.
Örneğin BWS nin hava filtresi budur.
http://denizmotortr.com/urunler/bws-100-hava-filitresi-komple/4986/
Uyarmı emin değilim. Aslında uymasa bile bir şekilde uydururum.
Birde kavrama ile ilgili sormak istediğim birşey var. Kavrama balatası ve kayışın olduğu kısmın ön tarafında ufak bir boru var. Tam olarak hava filtresinin olacağı yerde. Kayış koruma kapağının ön tarafındaki borunun ucu boşta. Acaba buradan hava filtresine bir bağlantımı var? Daha önce dikkat eden oldumu?
Son olarak dikkatimi çeken bir konuda parçalar ile ilgili. Yamahanın 2 zamanlı scooterleri arasında Aerox, BWS ve Neo's olmak üzere birkaç tane motoru var. Dediğim gibi Neo's un parçalarını bulmakta sıkıntı çekiyorum. Yurtdışında parça arayışlarımda Örneğin Piton, Silindir sekman vs baktığımda "Yamaha standart 100CC Cylinder kit" Şeklinde bir ürün sınıfı görüyorum.
Örneğin aşağıdaki ürüne baktım
http://www.pedparts.co.uk/product/1614/yamaha-aerox-100cc-cylinder-kit-mitaka
Açıklama kısmında Yanlış anlamadıysam Yamaha Aerox/ Neos/ BWS ile uyumlu olduğu yazıyor. Acaba Motor konusunda diğer parçalardada uyumluluk varmıdır? Bu motorların tamiri ile uğraşan varmı?
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------
Konu güncel
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:16 ----------
BWS nin hava filtresini sipariş ettim. Uyacak diye tahmin ediyorum. Uymasada uyduracağız artık.