Yamaha Yamaha MT-09 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Yaptırdıktan sonra makinenin gidişinde veya gaz tepkimesinde değişiklik hissettin mi? Debriyajı çekince stop etme sorunundan falan bahsedilmiş ama hiç yaşamadım ben.

fark yok anlayamazsında.youtube da var 1 tane adam motoru çalıştırıyor gaz veriyor ama 0 tepki.kontak açıp kapıyor düzeliyor.bu ihtimale karşı yapılan ecu güncellemesi

Selam arkadaşlar,

Yamaha 2015 46 bin km de aldığım bir mt09 mevcut. Motorda anlam veremediğim bir ses sorunu var beni rahatsız ediyor. Biliyorsunuz ki kronik tas sesi mevcut satın alırken ustalarımda söyledi bunun dışında motorda 3-4 bin devir arası hisettiğim gazı açınca kesilen bir hışırtı sanki sürtünme sesi mevcut. Bu motorda normal mi anlayamadım. Konu hakkında fikri veya aynı tarz sorunu olan var mı yardımcı fikir verirse çok sevinirim. Egzantrik zinciri değiştirdim gergim sorunsuz.

Bu motorun ilk çıktığı zamanlarında
Clutch basket noise (tas sesi)
Cam chain tensioner (eksantrik gergisi)
Sıkıntıları varmış.
Biraz arama yaptığımda genelde sonuçlar 3-4 sene öncesine dair çıkıyor. Son zamanlarda bu sorunu yaşayan hem yeni modellerde hemde eski modellerde yok gibi.
Hatta Avrupa'da ve amerikada recall varmış ama Türkiye'de yukarida ki sorunlarla alakalı geri çağırılma hiç duymadım görmedim de.

Büyük ihtimalle 2019 modeller bütün sorunları çözülmüş versiyondur
Youtube de izlediğim videolarda debriyaj tası ,egzantrik sesi sorunun kronik olarak duymuştum
Debriyaj tası ,egzantrik sesi 2018 modellerinden sonra düzeldi mi?
14 litre yakıt deposu:(:(:(:(:(:( 6 litre neyine yetmez !!!!!
150 kmde depoyu doldurmak gerekir
12cc mt 125e 10 litre yakıt deposu var
Yamaha kullanıcısı olarak,yakıt deposuna kafayı taktım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar