Hep söylemişimdir böyle heybetli ve pahalı motorlar almaya gücünüz varsa en iyi kilitleri alıp en iyi şekilde muhafaza etmeniz gerekiyor.
Çalınmasının %70lık kısmı kullanıcıya aittir. Adam gidiyor R6 alıyor koyacak yeri yok yakında otopark yok, abus mabus alacak parası yok gidiyor bisiklet kilidi alıyor sonra karı gibi ağlıyor gitti r6 diye gider tabi.
Alıcaksın abicim abusdan disk kilidini normal zincir granit kilitlerini bağlayacaksın dağ taşa ağaca köpeğe kediye.
Bırak çalmaya uğraşsınlar kafan rahat olsun max aynalarını manetlerini falan çalarlar giden o olsun.
Ha bunların hiç birini yapamıyorsanız gidin kasko yaptırın. Onuda yaptıramıyorsanız ve güvenlik onlemleri otapark vs olmuyorsa motor almayacaksınız kardeşim bu kadar basit.
Bak bende KTM Rc 390 var motorla yatıyorum. Motorumu gözümün onunde göremeyeceğim kafeye oturmuyorum mesela.
Çarşamba günleri otoparkın önünde çarşamba pazarı oluyor sabah 7'de kapı kapanıyor akşam 10 da açılıyor. Her çarşamba günü vardiyama 9-6 sabahçı yazdırırım, gider saat 6.45 gibi motorumu alırım mesai saatim gelene kadar dışarda geçiririm zamanımı, motorumu sonra işte otoparka bırakırım. 9 da mesaime başlar 6 da çıkarım, akşam 10'a kadar eve girmem neden? ben ödüyorum aşkım o benim kimse dokunamaz. Ha 2 yıllık chopper motorum var o eskiden hep kapımın önündeydi çizik bile olmadı ama neden riske girecem? o ile bu bir değil ki.
Hiç bir zaman kapımın önüne bırakmıyorum çünkü kilidim yok alacak o kadar paramda yok olsa gider kasko yaptırırım.
Ama neyim var? hemen üst mahallemde tek giriş çıkışlı kapalı otopark var aylık 60 tl 7/24 güvenlik ve kamera korumalı mal mülk çalınınca sorumlusu sahibi vs.
Yani yerim yok kilidim yok kaskoya param yok ama otoparkım var, şirketimde de otopark var 7/24 güvenlikli bayada büyük tek giriş çıkışlı o yüzden hep rahatım.
Bakın motor alınırken en büyük hatalardan biridir bunlar öncelikle motoru güvene almanız alabileceğiniz yerler bulmanız lazım ondan sonra motor alın.
Ben şahsen çalınan motorlara artık üzülmüyorum takmıyorum ilgilenmiyorum bile çalana helal olsun safı bulunca indirmişler.
Yinede bana geçmiş olsun demek düşer. Laflarımı sakın hakaret yada tartışma yaratmak için yazdığımı algılamayın.
Ben hatalarınızı hatalarımızı yüzümüze vuruyorum böylece herkes ders alsın.