Fazer'ın alım satımda üstün olduğu açık. Ayrıca fazer çok satan bir model olması kadar kronik problemleri olan bir makina..
Mesela
Fazer S1 ler oturuş pozisyonu olarak Naked bir motordan ziyade racing tarzı ile ilk 50 km sonrası sürücüleri ve artçıları dayak yemiş gibi oluyorlardı..
Oysa Fazer S2 ler de bu olay çözüldü..
Fazer S1 lerde arka teker kilitlenip sürücüyü en olmadık alanlarda ve durumlarda zora sokuyordu.
Oysa Fazer S2 lere kadar bu kronik sıkıntı devam etti..
Sert süspansiyonu nedeni ile değil stabilize yol, azıcık kötü asfaltta bile kalçaya gelen silindir darbesini sürücü hissediyordu..
Oysa Suzuki GSR'da kronik bir problem ne gördüm, ne duydum ne de okudum....
Ama FAZER kesinlikle Türkiye çok alınan ve satılan bir makina... Ve GSR'a göre daha deli dolu..
GSR biraz daha olgun..
2006 model Fz6 sahibiyim.üzerinden inmeden ve benzinliğe girmeden Bursa_izmir yaptım,ne dayak yemiş gibi oldum ne de yoruldum.biraz kaba yerlerim ağrıdı ama abartılacak kadar değil
elbette enduroya veya chooper a göre sert ss e göre yumuşak,olması gerektiği kadar yani.kaldı ki arka süspansiyonun sertliği ayarlanıyor.
Bende GSR ın şasesinin çabuk kırlıldığını duydum hatta bikaçtane gördüm ama karalamaya gerek yok Suzuki bu problemi halletti sanırım.Lütfen kulaktan dolma bilgilerle yazmayalım arkadaşlar.ABS li modelide var ayrıca ama 15500 tl değil
http://ortasehpa.com/site/fazer-s2-test-18.html linkte S1-S2 karşılaştırması var göz atın derim
Son düzenleme: