yamaha 125 benzin deposu hava almıyor ne yapmalı

motorum yolda giderken benzin gitmiyor du karbürötere hortumu çıkarıp bir iki üfledim geldi sonraları yine oldu yine aynı,ben benzindeposunda pislik olduğunu düşündüm ve amadaha temizlemedim filtre felan.yalnız bu arada birileri dediki benzin deposuna hava girmiyordur kapaktan.acaba öylemidir ?eğer öyle ise bana kapak değiştir demeyin param yok .bunun bir hal yolu olmalı temizlik veya bakım gibi bir şey.yardımlarınız için şimdiden saolunn....

Bazı motorlarda depo ile karbürator arasına bulunan filtre (bu filtreler sonradan takılır, orjinal değildir) ; karburatorun benzin çekmesinde engel oluşturur...
Yine bu filtereler kirlendiği zaman benzin akışını engelleyebilir.
Ayrıca depo dibine biriken tortu da benzin gitmemesine sebebiyet verebilir...

Bunları kontrol et. Temizle , bakımını yap. Filtre varsa çıkar! Kısa hortum kullan vs.
Daha sonra eğer sorun devam ederse ; tekrar yaz o zaman diğer çözüm yollarına başvuralım!!! :cat:

yukarıdan matkapla bi delik aç:queen:

bendede ybr var böyle bir şey ilk defa duyuyorum,depo kapağı açık vaziyette iken normale dönüyormu?

bak olay çok absit benim ilk motorumda öyle olmuştu..
depo kapağında hava girişi için bi kaç delik olmalı. onları bul önce . daha sonra bu delikler ya tıkanmıştır yada iice açık değildir. bunlşarı bıçak ,tornavida. tel. vs.vs.vs.vs. yardımıyla hafifçe genişlet. sorun çözülmezse. gel. ben burdayım.:)
kolay gelsin şimdiden. sakın delik açmaya kalkma depoyu fulleyemezsin bi daha.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar