Yakıt depoları

Mt 125 yakıt deposu =10 L Şehir içi 100 kmde 2.3 litre yaksa=434 km gider
Mt 25 yakıt deposu= 14 L Şehir içi 100 kmde 4 litre yaksa=350
Mt 07 yakıt deposu= 14 L Şehir içi 100 kmde 4-5.5 litre yaksa= 245 350 km gider
Mt 07 Tracer yakıt deposu =17 L Şehir içi 100 kmde 4-5.5 litre yaksa= 309 425 km gider
Mt 09 yakıt deposu=14 L Şehir içi 100 kmde 5-6 litre yaksa=233 280 km gider
Mt 09 Tracer yakıt deposu =18.7 L Şehir içi 100 kmde 5-6 litre yaksa=311 340 km gider
Mt 10 yakıt deposu=17 L Şehir içi 100 kmde 5.5-6.5 litre yaksa=309 260 km gider
Ybr Esd yakıt deposu= 13 L Şehir içi 100 kmde 2.8 litre yaksa= 464 km gider
Ybr 250 yakıt deposu= 19 L Şehir içi 100 kmde 3.5 litre yaksa=542 km gider
Ybr Esd deposuna alışmısız,öncede yakıt depoları büyük olurdu,şimdide gittikçe küçüldü,şehirler arası 1 benzinciyi es geçsek yada unutsak yolda kalırız
Rusya'da bazı şehirlerde uzun mesafelerde bazen benzin sıkıntısı çekilebilir,900 cc motosiklete 14 litre yakıt deposu koyan mühendisi canı gönülden öperim
Mt09 14 litre benzin deposu bence çok büyük,8 litre neyine yetmiyor,böyle giderse millet benzin bidonu ile gezmeye başlayacak
2018 yılında Kayseri Sivas yolları arasında,bazı benzin istasyonlarında,benzin çabuk uçtuğundan,benzin satmayanlarda vardı
Saygı değer motosiklet kullanıcıları sizler ne düşünüyorsunuz,yakıt depolarının hacmi hakkında yeterli mi?

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Hele o 1800cc Harley'lere gözyaşı damlası 12l'lik depolar koyuyorlar ki beni benden alıyorlar :D

Orta - yüksek hacimde 17 litrenin altını dikkate bile almam. 20-21 litre güzel bence.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
mtler şehir içi için tasarlanan motosikletler onlarla şehirler arası tek depoda gitmek için üretilmiyor zaten şehirlerarası gitmek için az yakan büyük depolu bisürü touring var 50cc motorla uzun yola çıkıyorum çok yavaş kalıyorum demek gibi bir şey sizin beklentiniz

Motosikleti
Ns200 15"
Hele o 1800cc Harley'lere gözyaşı damlası 12l'lik depolar koyuyorlar ki beni benden alıyorlar :D

Orta - yüksek hacimde 17 litrenin altını dikkate bile almam. 20-21 litre güzel bence.
Bizim ülkedeki kullanıcılarına yeterde artar :), evlerinin 3 kilometre ötedeki Starbucks'a gittikleri için mühendisler bunu hesaplayıp küçük depo koymuşlardır :ROFLMAO: .

Motosikleti
Bizim ülkedeki kullanıcılarına yeterde artar :), evlerinin 3 kilometre ötedeki Starbucks'a gittikleri için mühendisler bunu düşündüğü için küçük depo koymuşlardır.
Valla bu aletler tutku meselesi sanırım, rasyonel yaklaşırsan iler tutar tarafları yok gibi.

Motosikleti
Ns200 15"
Valla bu aletler tutku meselesi sanırım, rasyonel yaklaşırsan iler tutar tarafları yok gibi.
Motosiklette mantık yok zaten, orta hacim ve üstü neredeyse 1.4 dizel araba kadar yakıyor, arabadan konforsuz, arabadan daha az pratik... Say say bitmez ama bu aletler bir zevkli bir zevkli aman aman, ne olursa olsun inince güldürüyor fakat araba öyle değil.

Motosikleti
Motosiklette mantık yok zaten, orta hacim ve üstü neredeyse 1.4 dizel araba kadar yakıyor, arabadan konforsuz, arabadan daha az pratik... Say say bitmez ama bu aletler bir zevkli bir zevkli aman aman, ne olursa olsun inince güldürüyor fakat araba öyle değil.
Ben işe gidip gelirken motosiklet kullandığım için yılda 12 gün zaman tasarrufu yapıyordum. Trafikte 1,5 saatlik yola 0,5 saatte ulaştırdığı için arabanın 3 katı yakma hakkı var, buna rağmen kazandırdığı zamana paha biçilmez.

Motosikleti
Ns200 15"
Ben işe gidip gelirken motosiklet kullandığım için yılda 12 gün zaman tasarrufu yapıyordum. Trafikte 1,5 saatlik yola 0,5 saatte ulaştırdığı için arabanın 3 katı yakma hakkı var, buna rağmen kazandırdığı zamana paha biçilmez.
İstanbul trafiği ayrı bir konu insanın ömründen ömür yer.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben İstanbul'da işim olduğunda yaklaşık 200km yolu git gel İstanbulda dolaş 500km oluyor, araba ile gidebilecekken motorla gidiyorum sırf istanbul trafiği ile uğraşmayayı diye hem araba kullanmayı sevmiyorum. Yoksa bizim araba otobanda vstrom'dan daha az yakıyor, 1.5 dizel motorla 6 litre ortalama ile gidiyorum, vstrom ile otobana çıkınca 7'yi geçiyor ama yine de motorun çok yakmaya hakkı var, helal olsun diyorum.

Geçenlerde işyerinin yılbaşı partisine çağırdılar, havalar soğudu gelmem, yaza doğru gelirim artık dedim. :)

mtler şehir içi için tasarlanan motosikletler onlarla şehirler arası tek depoda gitmek için üretilmiyor zaten şehirlerarası gitmek için az yakan büyük depolu bisürü touring var 50cc motorla uzun yola çıkıyorum çok yavaş kalıyorum demek gibi bir şey sizin beklentiniz
Ys 125 yakıt deposu 14 litre
Şehirler arası tek depo için değilde,en azından 650 cc üzeri için 20 lt depo beklerdim,uzun yola çıkınca benzin bitti bitecek telaşı oluyor
Bmw 1250 gs adv depo 30 litre

Motosikleti
Ns200 15"
Ben İstanbul'da işim olduğunda yaklaşık 200km yolu git gel İstanbulda dolaş 500km oluyor, araba ile gidebilecekken motorla gidiyorum sırf istanbul trafiği ile uğraşmayayı diye hem araba kullanmayı sevmiyorum. Yoksa bizim araba otobanda vstrom'dan daha az yakıyor, 1.5 dizel motorla 6 litre ortalama ile gidiyorum, vstrom ile otobana çıkınca 7'yi geçiyor ama yine de motorun çok yakmaya hakkı var, helal olsun diyorum.

Geçenlerde işyerinin yılbaşı partisine çağırdılar, havalar soğudu gelmem, yaza doğru gelirim artık dedim. :)
Araba kullanmayı genelde bende sevmem ya böyle ruhlu araba olacak yoksa yok. Mesela benim Mercedes tam benlik huyunu bildiğim için onla Mars'a kadar gider gelirim veya babamın Tipo 1.4 S'i araba o kadar çok hoşuma gidiyor ki anlatmam, öyle bir arabaki belli bir hızı gectikten sonra vizörden rüzgar yemiş gibi ses yapıyor güvenlik falan sıfır ama çok zevkli meret :). Genelde motosikleti tercih ederim, her kötü hava koşulunda bile vazgeçmemi kolay kolay sağlamaz, ona alıştımı bir insan bırakamıyor, her türlü pratik.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar