Yag donarmiii acill bilgi

Sa arkadaslar mt03 kullanicisiyim 2 haftadir motoru hic calistirmadim bugun gelip motora baktigimda gram yag yoktu gittim yag aldim ekledim motoru bi 10 km kullandim tekrar kontrol etmek icin actigimda karter agzina kadar yag doluydu neden boyle oldu ne yapmam lazim 2 haftada yag donar mi ?

:mrgreen: Donmaz elbet.
Mt-03 de orta sehpa yoktur. Motorun yağına yan ayaktayken bakmışsın, o yüzden yağ yok gibi gelmiş. Ekleyince motor ağzına kadar yağ dolmuş.
Fazla yağı boşalt hemen . Alt tapadan açmak istemezsen yukarıdan ince hortum ile çekebilirsin. Ayrıca hava filtresi haznesini aç , filtreyi sök ve filtre yuvasını temizle, vıcık vıcık yağ dolmuştur . Ayrıca ucu motorun altında olan tahliye hortumunun da kapağını aç orada birikmiş yağı da boşalt. Bu arada mt-03 de 2 tane yağ tapası vardır. Yağ değiştireceğin zaman her iki tapayı da açman gerekli .

Son düzenleme:
Yarınki açılacak konu başlığı:

Egzozdan dumanlar çıkıyor ne yapmalıyım ?

660 motor bloğunda yağ kontrolü yapmak için motor 30-40 saniye ara ara gaz vererek çalıştırılır. Kontak kapatıp "biraz" bekledikten sonra yağ çubuğuna bakılır. İçindeki yağ miktarı aynı olsa da her ölçümde farklı seviyede yağ ölçebilirsiniz. 15-50 kuşlanın, ince yağ kullanmayın. Yağ değişimlerini 3-4 bin km de bir yapın, geçirmeyin.

:mrgreen: Donmaz elbet.
Mt-03 de orta sehpa yoktur. Motorun yağına yan ayaktayken bakmışsın, o yüzden yağ yok gibi gelmiş. Ekleyince motor ağzına kadar yağ dolmuş.
Fazla yağı boşalt hemen . Alt tapadan açmak istemezsen yukarıdan ince hortum ile çekebilirsin. Ayrıca hava filtresi haznesini aç , filtreyi sök ve filtre yuvasını temizle, vıcık vıcık yağ dolmuştur . Ayrıca ucu motorun altında olan tahliye hortumunun da kapağını aç orada birikmiş yağı da boşalt. Bu arada mt-03 de 2 tane yağ tapası vardır. Yağ değiştireceğin zaman her iki tapayı da açman gerekli .

Dik pozisyondada baktim ama yag cubugunun en altina bile yag gelmiyodu yan yatsa bile bu kadar az olmasi dusundurdu beni oldugu yerde yagda yoktu😔

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:05 ----------

Hahahahaha bu olmadan yagi tekrar normal seviyesine getirdim 😓

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:08 ----------

660 motor bloğunda yağ kontrolü yapmak için motor 30-40 saniye ara ara gaz vererek çalıştırılır. Kontak kapatıp "biraz" bekledikten sonra yağ çubuğuna bakılır. İçindeki yağ miktarı aynı olsa da her ölçümde farklı seviyede yağ ölçebilirsiniz. 15-50 kuşlanın, ince yağ kullanmayın. Yağ değişimlerini 3-4 bin km de bir yapın, geçirmeyin.

3000 km de bir degistiriyorum ve tavsiyenizi uygulucam verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim arkadaslar

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar