Yağ değişimi sıcak mı yapılır?

Arkadaşlar yarın motosikletimin yağını kendim değiştireceğim.Çeşitli kaynaklardan nasıl yapacağımı öğrendim ancak motorun sıcak yada soğuk olmasından hiç bahsedilmemiş.Motorun sıcak olması daha mantıklı gibi.Çünkü yağ sıcakken daha akışkan bildiğim kadarı ile.:) Ayrıca cup motosikletlerde yağ filtresi olmuyor yada olsada içine anca taş filen düştüğünde işe yarayacak büyüklükte sanırım.(Şahsen benimki öyle.):p

Sıcakken yapılır ki hiç yağ kalmasın içinde. Ama durdurur durmaz da açma yağ tapasını kendini yakma.

Yağı, motor elinle dokunabileceğin bir sıcaklıkta iken boşaltmalısın.
Motor çok sıcakken elini yakabileceğin gibi, tıpayı da yalama yapabilirsin.

çok sıcakken yapılmamalı yoksa alt tapa elinde kalır, mal gibi bakınırsın etrafa (bknz. ben:))
şöyle bişe yapılabilir, tapayı yağ akmayacak kadar gevşetip, motora gazı verip ısınmasını beklemek, sonrada hemen tapayı açıp yağ akışken iken boşaltmak.

Sağolun arkadaşlar.Motor ılıkken yapacağız anlaşılan bu işi.:) İlginize alakanıza teşekkür ederim.Arkadaşlar nette bir video buldum yağ değişimi ile ilgili.Ancak ingilizce.Böyle bir aktiviteyi full hd kayda alsak forumuzda kullanabiliriz.:)

Yok be öyle videoluk olay değil :mrgreen:
Bir kez değiştirdikten sonra ben bunu neden büyüttüm ki diyeceksin.
Bir de sıkarken aşırı kuvvet uygulama, tatlı sert sık.

Motorun orta sehpada iken hafif sağa sola yatırarak karteldeki yağın mümkün olduğunca boşalmasını sağla tamamdır.
İleriki değişimlerinde varsa yağ filtreni de değiştirmen gerekebilir.

Yok be öyle videoluk olay değil :mrgreen:
Bir kez değiştirdikten sonra ben bunu neden büyüttüm ki diyeceksin.
Bir de sıkarken aşırı kuvvet uygulama, tatlı sert sık.

Motorun orta sehpada iken hafif sağa sola yatırarak karteldeki yağın mümkün olduğunca boşalmasını sağla tamamdır.
İleriki değişimlerinde varsa yağ filtreni de değiştirmen gerekebilir.

Şöyle rahat anlatan arkadaşlara bayılıyorum.:) Babamında araba kullanma tarifi vardır.Bas 1.Kaldır 2.:) Teşekkür ederim Levsy.:rendeer:
Bakalım yarın deneyelim:) Castrol 10-40 power 1

bide benim motorcuda gordugum kontak kapaliyken ayak marsiyla tipa acikken 2 kere basip icinde kalan yagi tamamen bosalttiriyodu yada bujinin kablosunu cikartip 1 saniye el marsinada basabilirsin icinde kalan son yagda fiskiriyor yanlissa birisi duzeltsin

bide benim motorcuda gordugum kontak kapaliyken ayak marsiyla tipa acikken 2 kere basip icinde kalan yagi tamamen bosalttiriyodu yada bujinin kablosunu cikartip 1 saniye el marsinada basabilirsin icinde kalan son yagda fiskiriyor yanlissa birisi duzeltsin

Doğru, ben söylemeyi unutmuşum. Birkaç kez ayak marşına basarım, faydası oluyor.

Sicakken yapilmaz ust tipa ve alt tipa elinde kalabilir catlayabilir yalama olabilir.
Ilik olmali.

Marsa basma olayida pistonlari tek tur dahi dondurse zarar verir kanaatindeyim hic yapmadim zararinida gormedim.
Onun yerine her 2000 kmde bir yag degistiririm kafam rahat olur.

F54

motor ılıkken sök tapayı boşaldıktan sonra yerine tak sonra üst kapağı aç yağı boca et işte bu kadar

Dostum kesinlikle motorun soğuk ise en az 10 dk ısıtman gerekir, daha sonrada motoru stop ettikten , yağ kartalden süzüldükten sonra (5 dk beklenir) yağı değiştirebilirsin. Nildiğim kadarıyla o motorların yağ filtresi değilde yağ süzgeci tarzı bir şey kullanılıyor ve onlarda debriyaj balatalarının oradaymış. Yani hemen ulaşılabilecek biryerde değil. Debriyaj balatalarını değiştireceğin zaman o süzgecide temizletirsin.
Yardımcı olabildiysem ne mutlu:mrgreen:
Tekerin düz bassın...:rendeer:

çok sıcakken tapa yı açmak yalama yapabilir.... motor sıcak olacak ama elini yapmayacak.... sıcak yağ daha akışkandır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar