WD 40 ne ola?

Arkadaşlar motosiklet bakımı ile başlıklarda WD 40 diye bir spreyden bahsediliyor. Bu WD 40 ne ola? Ne işe yarar? Internette baktım her türlü yağlama için genel amaçlı bir şey diyor. Bazı arkadaşların bunu cila niyetine kullandığını duydum. Nedir bu WD 40?

+ Bu Mesaj Moderator tarafindan düzenlenmiştir.
+ Foruma yazilacak konular ilgili bölümlere yazilmalidir. Yanlış bölüme açılan başliklar yöneticilerce ilgili bölüme taşınır... Tekrarı halinde SİLİNİR! Bu nedenle itiraz türü yazilarin da silinmesi, veya cevaplandirilmasi sorumlunun yetkisindedir.
+ Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
+ Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
+ Şikâyetler için... [email protected]
********************I**********************

WD 40 bildiğim kadarıyla metal yüzeyler için bir temizleyici ve çözücü.pas ve yağı temizlemek için kullanılıyor.zinciri bununla temizleyip sonra yağlamak vs

yanlışım varsa sorry.

selam. WD 40 mucizevi bir lütuftur arkadaşım herşeyden önce :)
Az bir miktar yağ içerir, bunun yanında başka kimyasallar da var tabi o kadarını bilemiycem. Ama kullanılan yerlere şöyle örnek verebilirim;

- kapı gıcırtısı gibi sesleri, pas yüzünden oluşmuş temassızlıkları ortadan kaldırmak için sıkabilirsin
- Motorda özellikle elektrikli aksamında su girmemesi gereken ama ıslanmış olan yerlere sıkıp, üzerinde bulunan suyu atmasını, kuruduktan sonra da çalışmasını sağlayabilirsin. (örnek distribütör kapağı)
- plastik ağırlıklı yüzeylere sıktığında yeni gibi görünmesini sağlayabilirsin, kurulamazsan biraz yağlı kalır, görüntüyü bozmaz, toz yapışmaz (abartı derecede toz toprak yapışabilir tabi). Ancak uzun süre tertemiz görünmesini sağlayabilirsin.
- Motorun metal aksamına sıkarsın, su ve toz tutmasını, böylece paslanmasını engelleyebilirsin.
- Jantların temizliğinde dahi kullanabilirsin
- dediğin gibi cila niyetine kullanan da var, zararı yok, ama biraz yağlı olduğu için gövdeyi yağlamak pek hoş olmaz, üst baş açısından...
- Özellikle jantlara ve fren aksamına sıkarken çok ama çok dikkatli ol, DİSKLERE BULAŞMASIN!!!. zarar vermez ama sadece bir süre frenlerin tutmaz o kadar :)

Metal aksama sıktığında silmene veya durulamana gerek yok.
Böyle güzel bi sprey işte :)

400ml'lik olanı 9 ytl (bazı yerlerde 9,90 ytl), 200ml'lik 5 ytl civarında.

Görüşmek üzereee :king:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
nerde bulabiliriz varmı bilindik satılan bi yerler örnek migros falan gibi :king:

Ben her yıkamadan sonra motorun heryerine bundan sıkıyorum ve iyi geliyor. Ama zincirde ilk defa denedim bakalım ne sonuç verecek.

Benzincilerde olabiliyor. Carrefour'da araba reyonlarında falan oluyor.
Sıktıktan sonra illaki yere damlayacağından dolayı dikkatli olun kayıp düşmeyin :) çok kaygandır. kolay kolay da çıkmaz ayak altından falan...

gerçekten inanılmaz bi ürün mekanik aksamların aspirini
iki aspirin al geçer gibi wd 40 sür geçer :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar