Vites Problemi

Merhabalar,
Hızımız 50, 3. viteste gidiyoruz. O "meşhur" kırmızı ışığı gördük. Hızımızı azaltmaya başladık, vitesi 2'ye attık. Hızımız düşüyor git gide. 30..25..20.. Durma noktasına yaklaştığını anlayıp debriyajı sıkıyoruz.Vitesimiz hala 2'de. Ama o da ne ?! Yeşil yanmış, önümüzdeki araçlar hareket etmeye başlamış. Şimdi ne yapmamız gerekiyor? Debriyajı bırakıp hemen gazı mı açmalı? Debriyajı bıraktığımızda durma noktasında diye stop etme gibi bi durumla karşılaşır mıyız? Motoru hoplatıp zıplatmadan nasıl mutlu olabiliriz bu durumda?

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Merhabalar,
Hızımız 50, 3. viteste gidiyoruz. O "meşhur" kırmızı ışığı gördük. Hızımızı azaltmaya başladık, vitesi 2'ye attık. Hızımız düşüyor git gide. 30..25..20.. Durma noktasına yaklaştığını anlayıp debriyajı sıkıyoruz.Vitesimiz hala 2'de. Ama o da ne ?! Yeşil yanmış, önümüzdeki araçlar hareket etmeye başlamış. Şimdi ne yapmamız gerekiyor? Debriyajı bırakıp hemen gazı mı açmalı? Debriyajı bıraktığımızda durma noktasında diye stop etme gibi bi durumla karşılaşır mıyız? Motoru hoplatıp zıplatmadan nasıl mutlu olabiliriz bu durumda?
iki vites birden düşür. tek tek uğraşma, sonra bırak momentum seni ışığa kadar sürüklesin. baktın yeşil yandı gaz ver ilerle.

Sen yine iyisin.
Tepede debriyajı asılıp motoru salmış ve sallana sallana şehir içine kadar girip kırmızıda durmuşum bekliyorum haberim yok.
Yeşil yandı kafamı eydim göstergede 6 yazıyor.

6. viteste oraya kadar gelmişim ve bekliyorum. Bastım üstüne 5, bir daha, arada kaldı ne 4 ne 5
Hafiften debriyajı esnetiyorum tık 4, tekrar bu şekilde devam.... neyse oluyor bazen

Benim motorda 1 ve 2 pek farketmediği için 2 ile kalkıyor hayvan. Durmadıktan sonra 3 ile devam.
6 ile 60 km ye kadar yavaşlayıp tekrar 220 ye çıkabiliyor seviyorum bu makinayı.

Hızın hangi viteste gitmeye müsaitse o vitesi kullanarak devam edeceksin. Bunun kararı motoruna, hızına, bulunduğun vitese ve son olarak sana ait. Yanlış karar verirsen motor silkeler. Çok yanlış karar verirsen stop eder. Doğru karar verirsen hayat devam eder.

pea

Motosikleti
Honda Cb500f & SYM Joymax Z+
Ya vites düşüreceksin ya da motorun güçlüyse debriyajı yavaş salarak gaz vereceksin.
Debriyajı hemen bırakırsan ya stop ettirirsin ya da motor ileri fırlar(ya da tekere gelir).

Vites düşürmeye üşenip 2'yle kalktığım çok oldu. Tabi alışkanlık haline getirmemek lazım, debriyaj balatasını erken bitirirsin.

Sorunun cevabını almanın en güzel yolu ilk fırsatta motoruna binmen ve anlattığın senaryodaki gibi yavaşlayıp 2. viteste hareket etmeye devam etmeye çalışman veya 1. vitese atarak devam etmeye çalışman. Ben merak ettiğim/ya böyle olursa dediğim şeyleri trafiğin içinde başıma gelmeden önce deneme taraftarıyım, çok da faydasını gördüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar