Vites Aralıgı Cok Kısa

200 cc cross kullanıyorum sanki 1200 motor arabalar gibi zırt pırt vites degiştirmek gerekiyo vites aralıgı cok kısa tutulmus. on yada arka dişliyi buyuterek problemi cozebilir miyim? yaparsam bu yakıtı, performansı nasıl etkiler bide sakıncası olurmu?

bir kaç dişli değişmesi pek bişe etkilemez.
benim arka dişliği bir diş büyüttüm hissetmedim bile

dostum çok kolay ya :mrgreen: :mrgreen:
bak ben sana anlatayım ama sen tek başına deneme
usta bir tamirciye gidersin tabi adamın başka bi işi olmaması lazım birazda sabırlı olması lazım şanzumanı sökersin dişlileri çıkartırsın sonra asıl işin başlar iki çubuk üzerinde sıralanmış dişliler görürsün bunlardan birisi son dişliye ordan zincire iletir motorun gücünü ordaki dişlilerin sırasını kaybetmeden sökersin tek tek sayarsın dişlileri bir veye iki diş küçültecek çekilde dişliyle değiştirirsin tabi aynı dişliden bulman gerekir (yani dişli aralıkları açıları aynı olmalıdır). mesela orjinaldekinin üzerinde 30 diş varsa 28 falan olanı ama açısı aynı olacak bide kumpasla ölçtüğünde aynı sayı çıkacak bu şekilde değiştirirsen dişlilerini maximum hızında artacaktır ama şuda gerçek istediğin performans accelerasyon eskisi gibi olmayacaktır biraz daha yavaş hızlanabilir motorun geriye eski dişlileri takmak isteyebilirsin

Süper Moderatör (BBRR)
canım kardeşim kendin demişsin cross diye ahada öyle olur cros ilk 50 metrede 3. vitese kadar çıkarsın arazide performans için öyle yapılmıştır motor yığılıp kalmasın diye :king:
asvalt yolda zorlar ama arazide veya toprak yolda coşar :cat:

boy

Her motorun dişli aralığı, şanzımanı kendine özeldir. Motor hacmi büyüdükçe vites aralığı düşer, maksimum devir azalır. O motorla uğraşma derim. Masraf yapmak, yenisini almaktan pahalıya gelebilir.

en iyisi hiç oynamıyım orjinal ayarlarıyla thanks

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar