vites 2 den boşa düşüyor neden ?

merhaba arkadaşlar benim bir süredir şöyle bir sorunum var vitesi 2 ye takıyorum tam kaptırmış giderken boşa düşüyor ve beni zor durumda bırakıyor bunu çok yapmaya başladı.Bir arkadaşım bana ilk 1000 bakımında serviste kötü yağ koymuş olabilceklerini soyledi benimde acaba şanzımanı mı dağıttım acaba gibi bir tereddütüm var.Eğer yağdansa servisi değiiştiricem ve o servise bida gitmicem yok mekanik bi sorunsa tekrar servise götürmeyi düşünüyorum bu konuda benzer sorun yaşayan yada bir fikri olan var mıdır ?

Bende mct 250 ile yaşamıştım birden boşa geçiyor ..2 ye attığın zamanda lang lung sesler geliyodu.

Bende aynını sürekli yaşıyorum. Bunun sebebi de ayağımı tam olarak kaldırmamam yarıda bırakmam.. Böyle bi sorun yaşıyo olabilirsin sende..

bizde birinin aklına uyduk benim motora doubpe up koyduk ilk 1 hafta ne çektiğimi bir ben bilirim 1.2.3 viteslerde hep kaçırıyordu neyseki zamanla düzeldi :p

yağdan kaynaklanabilir bekle geçmezse o zaman dişlilerde proglem vardır

Mersin İl Temsilcisi
debriyaj balatası yemiş , değişmen gerek.

yemiş olmasa da debriyaj balatasını değiştirmeni ( garanti kapsamında) öneririm. ben de aynısını yaşıyorsum. özellikle dağ tırmanışlarında. değiştirdim ve sorun kalmadı. servis isterse garantiden değişir.

şanzımanı ve debriyajı serviste kontrol ettirin... önemli bir sorun çünki...

aynı sorun benim motordada vardı. servis ten hilalin kırıldıgı (2. vites )söylenmişti.. yaptır bence yoksa hızlanıp giderken bosa düşmedeki o ses insanı cıldırtıyor.kolay gelsin..

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
ya hilal asınmıstır yada vites dişlilerinde birbirine gecen tırnaklar var onlar asınmıstır.. ikisinden birisi asındıgı zaman motor vitesten atar.. debriyaj balatası ile vitesten atmanın alakası yok yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar..

Aynı sorunu Kanuni 125 seyhan modelinde yaşadım. 2. viteste giderken yüksek devirlere çıktığında bir den vitesten düşüyordu ve tekrar vitese gerçirmek için uğraşıyordum fakat motor benim olmadığı için servise falan görtürmedim. Ama bildiğim kadarıyla 2. vites dişlisi sıyrılmış veya kırılmış olabilir.

Mersin İl Temsilcisi
ya hilal asınmıstır yada vites dişlilerinde birbirine gecen tırnaklar var onlar asınmıstır.. ikisinden birisi asındıgı zaman motor vitesten atar.. debriyaj balatası ile vitesten atmanın alakası yok yanlış bilgi vermeyin arkadaşlar..

servisin söylediği ve gözümün önünde değiştiridiği debriyaj balatasıydı ve garanti kağıdına da bunu yazmıştı. yer : mersin zealsun bölge yetkili bayii ve servisi. kişi :eek:rhan usta

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Birkere mantıklı dusunursek vitesin geçmesini sağlayan parcalar hilallerdir debriyaj şanzumandan bagımsızdır.. ya hilallerde yada dişlide asınma vardır

Birkere mantıklı dusunursek vitesin geçmesini sağlayan parcalar hilallerdir debriyaj şanzumandan bagımsızdır.. ya hilallerde yada dişlide asınma vardır

evet doğurusu bu debryajla hiç bir alakası yok sen bir an önce servise git yoksam dördüncü vites te kaçırmaya başlar.
büyük ihtimal dişlidendir ve gecikirsen hilali de bozarsın ve dolayısıyla dördüncü viteste kaçırmaya başlar.

sıfırda alsan debriyaj balatasının 2 çentiği kırık olduğu vakit yine yapar aynı sorunu, çinden gelen pancar motorlarında sıkça görülür bu vaka:mrgreen:

balata tam kavrayamıyor yada ayırmıyosa gidip dururken az bi dikte vites atar. debriyaj kolu ayarı çok yumuşaksa da yapar bu arızayı (yarı çekik gidiyordur çünki).

debriyaj balatası ve halatı deiştir bnce..bide halatı takmadan önce yaglamanı tavsiye ederim...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar