Ve Stoner Dünya şampiyonu!

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
stoner_campione_del_mondo.jpg
Ducati'nin Avustralyalı pilotu Casey Stoner Japonya Motegi'de en yakın takipçisi Fiat Yamaha pilotu 'Doktor' Valentino Rossi 13. olunca, yarışı 6. sırada bitirmesine rağmen 2007 Sezonu'nda dünya şampiyonluğuna ulaştı. Yarışı Loris Capirossi kazandı.

Stoner'a Motegi'de altıncılık yetti!..

21 yaşındaki Avustralyalı pilot Motegi'de düzenlenen Japonya Grand Prixi'nde damalı bayrağı altıncı sırada görmesine rağmen klasmanda en yakıntakipçisi Fiat Yamaha pilotu İtalyan 'Doktor' Valentino Rossi yarışı 13. sırada tamamlayınca 2007 Sezonu'nda şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışı Loris Capirossi kazanırken kariyerinin en iyi derecesini elde eden Fransız Randy De Puniet ikinci oldu. Podyumu tamamlayansa Toni Elias'tı.

Casey Stoner'ın şampiyonluğu Ducati ve Bridgestone'a önemli bir zafer getirdi.

İşte Japonya'daki sıralama:
1. Loris Capirossi (İtalya) Ducati 47:05.484
2. Randy de Puniet (Fransa) Kawasaki 47:16.337
3. Toni Elias (İspanya) Honda 47:17.100
4. Sylvain Guintoli (Fransa) Yamaha 47:17.676
5. Marco Melandri (İtalya) Honda 47:34.053
6. Casey Stoner (Avustralya) Ducati 47:36.663
7. Anthony West (Avustralya) Kawasaki 47:55.485
8. Alex Barros (Brezilya) Ducati 47:57.827
9. Nicky Hayden (USA) Honda 47:59.113
10. John Hopkins (USA) Suzuki 48:05.199
11. Chris Vermeulen (Avustralya) Suzuki 48:08.288
12. Makoto Tamada (Japonya) Yamaha 48:14.797
13. Valentino Rossi (İtalya) Yamaha 48:15.183
14. Colin Edwards (USA) Yamaha 48:17.219
15. Shinichi Itoh (Japonya) 48:17.774

İşte son puan durumu:
1. Casey Stoner (Aus) Ducati 297
2. Valentino Rossi (Ita) Yamaha 214
3. Dani Pedrosa (Spa) Honda 188
4. John Hopkins (USA) Suzuki 156
5. Chris Vermeulen (Aus) Suzuki 152
6. Marco Melandri (Ita) Honda 148
7. Loris Capirossi (Ita) Ducati 130
8. Nicky Hayden (USA) Honda 112
9. Colin Edwards (USA) Yamaha 108
10. Alex Barros (Bra) Ducati 91

Kaynak: Ajansspor

380201.jpg
380252.jpg

380354.jpg
380344.jpg

380338.jpg
380335.jpg

380334.jpg
380293.jpg

Son düzenleme:
ducati sene başında çok kuvvetliydi honda sene sonuna doğru ducatiye yetişti ama yamaha hiç bir varlık gosteremedi doktor çok çalıştı ama yamahanın freni tutmadı son yarışta sonuç olarak STONER haklı bir şampiyonluk elde etti benim dikkatimi çeken bir konu oldu kawasakilerde artık başa oynamaya başladılar bakalım seneye daha heyecanlı yarışlarmı izleyeceğiz

helal olsun adama, doctora da veriyorlar yawaş motoru zavallım tırmalayıp duruyo :)

GKN

vaaay
doktor yalan oldu demek..
neden bu yarışı 13 üncü bitirdi acaba?
izleyen varmı, bi kaza aksama falanmı oldu??

Stoner'ı tebrik ederim fakat asıl alkışı burda DUCATİ alıyor bence dünyada çoğu bölgede domine olmuş Japon hegomonyasına motorsiklet markalarının en büyük savaşının sahne olduğu MOTO GP ' de dünya şampiyonluğunu alarak dumura uğratan DUCATİ :cat: ducati ve rossi birleşimini düşünemiyorum mükkemmel olurdu herhalde hayal işte.....

vaaay
doktor yalan oldu demek..
neden bu yarışı 13 üncü bitirdi acaba?
izleyen varmı, bi kaza aksama falanmı oldu??

Gökhan sorun rossinin yanlış lastik seçimiydi.
Altıncılıktan birinciliğe yükselen rossi arkasındaki rakibine uyup kuru zemin lastiğine geçti ne olduysa ondan sonra oldu zira ön lastiği ıslak zemin, arka lastiği kuruydu

Motosikleti
Triumph Tiger 900 GT Pro '24
Yarisi izledim, gercekten nefes kesici bir mucadele oldu. MotoGp bu zaten oyle olmamasi zaten imkansiz! :)

* Yarisin baslarinda gerilerde kalan Rossi, muthis ataklar sergileyip bir ara liderlige kadar yukseldi. Yarisin bu bolumleri muthisti.

* Rossi pite girip motosikletini degistirdikten sonra olan oldu. Turlarken motor yalpalamaya basladi. On takimda bir sorun oldugu asikar. Virajlarda buyuk sikinti yasadi ve haliyle cok gerilere dustu.

* Stoner gosterdigi cikisin karsiligini almis oldu. Bu noktada Rossi'nin yasadigi talihsizlik ile ekmegine yag suruldu. Rossi yarisi onde bitirse bile kalan yarislarda dahi isi zor idi. Stoner'in yasayacagi sanssizliklara bir nevi umut baglayacakti.

* Capirossi Motegi de ucuncu galibiyetini kazandi. Buralar benden sorulur dedirtecek cinsten bir olay gercektende.

Ozetle mucadele cok cekismeliydi, uykudan kalkip izledim resmen. Buna da degdi dogrusu!

Rossi yağmur lastiğine rağmen ilk motoruyla devam etseydi belki yarışı kazanıp Stoner'e yaklaşacaktı.İlerleyen turlarda lastikler neredeyse slip'e yakın aşınırdı zaten.İkinci motor tam facia çıktı,bir tur sonra doktor tekrar piste girdi ama hiçbişey değişmedi.Herşeyi geçtim elemanın çabasına üzüldüm.

Adam 21 yaşında şu yaptığına bak , nezaman motora başladın ne zaman GP ye girdin.
Bence kimse bundan sonra 125 lik motorla başlama geyiği açmasın . Tek eksik eğitim okadar . Sen ver eğitimi 600 luk motoru 18 yaşında parmağında oynatsın delikanlılar.

Nerelerdesin Doc..?
Seneye Ducati ye geçesen 2 efsaneyi birlikte izlemiş olurduk :)

belliydi zaten.ducatinin düzlük peformansı da bu sene mükemmeldi...ben bir pedrosa hayranı olarak Stoner'ı tebrik ediyorum..

Adam 21 yaşında şu yaptığına bak , nezaman motora başladın ne zaman GP ye girdin.
Bence kimse bundan sonra 125 lik motorla başlama geyiği açmasın . Tek eksik eğitim okadar . Sen ver eğitimi 600 luk motoru 18 yaşında parmağında oynatsın delikanlılar.

Starblaze bu söylediğin çok yanlış bir düşünce bence.Adam 21 yaşında Gp ye gelene kadar bir geçmişine bak istersen kaç yaşında ne kullanmaya başlamış 600 cc ile mi başlamış diye.İnsanları yanlış yönlendirmeyelim lütfen.:pr:Sen pek 600 cc bir racing e binmemiş olabilirsin ama eğitimle bitecek bir iş değil bu!

Yarış içinse Rossi'ye çok üzüldüm adam o kadar manyak ki lastikleri değişmiş motoru sorun yapmasaydı eminim podyumda yer alacaktı.Sıralama turlarında stoner çok kötü dereceler yaptı ve çok stresliydi netice itibariyle stoner'a da helal olsun.

Tek farkla onlarda pist var ve her istediklerinde kullanabiliyorlar;

Bizde ise delik deşik caddeler ve otoban kenarları !!!

Bir daha düşünün derim...

:bounce:

geçen seneki performansından sonra bu sene onu izlemek gerçekten takdir etmek lazım

Şu yarıştan bu sonucu çıkarttıysan cevap vermemem gerekir ama okuyan gençlerin bakış açısını etkileme tehlikende var.Büyük hacimli motoru olan SS makinayla başlanmaz.Onlar çoook uzun yıllar tecrübe kazanmış ve kontrolü kusursuz yapabilen PİLOT'ların bineceği makinalardır.Bence sende büyük makinayla başlama.Ha çok istiyosan başla,belkide çok iyi kullanırsın.Yeteneğin vardır ve bizi utandırırsın.Hadi şimdiden hayırlı olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar