Ve Kaplan uyandı...

headrl0.jpg

3 silindirli motorların üretim zorluğundan, dayanıksızlığından kısacası hep sorunlarından bahsetti üreticiler. Hep bu yüzden 3 silindirli motorları üretmekten vazgeçip, 2 ya da 4 silindir üretmeye yöneldiler. Bir tanesi dışında...

Büyük Britanya'nın soğuk ikliminde, hala tamamiyle öz sermayesiyle üretim yapmaya devam eden Triumph dışında her motor üreticisi firma 3 silindirli motor üretiminden dezavantajları yüzünden vazgeçti. Belki de yaptıkları tercih hem kendileri hem de Triumph için en iyisiydi. Çünkü, arada bir 4 silindirli motor üretmeyi düşünen fakat üretim aşamasında vazgeçen Triumph kendi ticari simgesi haline getirmeyi başardığı ve "The Triple" adını verdiği 3 silindirli motorlarıyla, hem de diğer üreticilerin bahsettiği dezavantajları yaşamadan, üretim yapmaya devam ediyor. Üstelik son yıllarda yükselttiği standartlarıyla da büyük prestijli ödülleri toplayıp, diğer 4 silindirli rakiplerine gözdağı vererek.

İlk önce geçtiğimiz sene SS klansmanındaki saf sporcu Daytona 675 ve şimdi klansmanında son derece başarılı bir all rounder olan Tiger' ı tamamiyle elden geçirip, 2007'yi Tiger fanatikleri için büyük bir yıl ilan ettiler.

tiger2007gallery2gh3.jpg

Model tarihine bakıldığında bu yıl geçirdiği değişimi tamamiyle evrimsel bir gelişim olarak düşünülmesi gereken bu yaratığın kalbi, enjeksiyonlu, sıvı soğutmalı 1050cc Triple (üçsilindir), eğer Daytona'daki 675'lik güç ünitesinden öğrendiklerimizi baz alarak beklentilerimizi düzenlersek, ilgi çekici olacağı kesin.

triumphtiger06nq1.jpg

Bir önceki 955cc lik versiyon ile kıyaslanacak olursa; bu motor kullanılabilir torkun atmasına katkı sağlayacak daha uzun bir strok (71mm/ eski versiyonda 65mm) sunuyor. 95cc lik ekstra hacim ile öncesine göre daha hızlı ve daha kullanışlı bir yöntem sağlanmış oluyor. Ve zaten bu özellikler bir önceki versiyonda da yeterince tatmin ediciydi. Bu motorun bağımlılık yapan karakteri, arka bagajların tamamı dolu iken bile yüksek miktarda tork ve etkileyici yükseklikte beygir gücü sağlayabilmesidir.

rearbluekn1.jpg

rightrearblueja8.jpg
rightanglebluexs4.jpg

Motorun güç ünitesi 114 hp (115ps) lik maksimum gücünü 9400rpm'de, 100Nm'lik torkunu da 6250rpm'de sağlar.

farlz9.jpg

Bu küçük, çirkin Triple'ı tamamiyle yenilenmiş şase, dış görünüş, süspansiyon ve frenaj ekipmanları çevreliyor. Bu motorun dışından bakıldığında selefinin boru şasesinin yerini alan alüminyum şase ve başarılı Daytona ile aynı ve benzer parçaları kullanan salıncak kolu inanılmaz görülmektedir. Bu motorda sunulan 83,312cm yüksekliğinde bir koltuk, tamamiyle ayarlanabilir 43mm'lik ters bir çatal ve yine tamamen ayarlanabilir tek kollu amortisör hedeflenen daha iyi sürüş deneyimini gösteren bir çok noktadan sadece birkaçı.

triumphdashwn4.jpg

kalipervm1.jpg

İleri derecede konforlu çift karakterli gezinti motoru; yalnız eğlenceli sporcu ya da etkileyici hatlara sahip, stil sahibi bir şehir motoru ve "All-rounder" olarak adlandırılmayı hak eden bir kaç motordan biri.

colorspq7.jpg

Ve teknik özellikleri:

soecsgl9.jpg

böyle bir kaplana da böyle bir fiyat yakışır.
görünüşü çok hoş.ama nerde bizde bukadar para. :salut:
Allah sahibine bağışlasın ne diyeyim.

ulan bir enduro daha light touring oldu...yazık..ne o ööle yol lastiği alaşım jant az mesafeli spor amortisör..yakıştımı şimdi yılların "beast enduro" su tiger'a...koskoca dağların kaplanı body building'ci yol kediciği olmuş....işşallah BMW de vazgeçmez büyük GS lerden...bir o kaldı...yazık ya...

Özellikleri gözönüne alındığında gayet güzel bir alet.Fiyatıda çok sağlam.Ne diyelim inşallah bizede böyleleri zamanla nasip olur.

offf (ben de herşeye off çekiom, bi çinliyle birlikte olunca)

:salut: 16500 euro yaaa

Kaplan kedi oldu

İşte o kaplanın eski ve daha işlevsel halinin fotoğrafları:

20955_0_1_2_tiger_Image%20credits%20-%20Triumph.jpg

triumph-tiger-3.jpg

02.jpg

snowtgr.jpg

pic002.jpg

Triumph, Tiger'ı; Suzuki SV650S'ye benzetti. Bunun geri bildirimlerinin hiç de olumsuz olmayacağını şimdiden taahüt edebilirim.

Kedi değil, Kaplan istiyoruz.
Yaşasın Gerçek Kaplan :)

Triumph Tiger çok beğendiğim bir motor. Resimlerde küçük görünebilir yanına gidip sürdüğünüzde hiçte küçük olmadığını anlıyorsunuz. Adana'da bir ara siyah birtane vardı. Daha sonra gitti. Gerçekten çok güzel motordur. Yol motoruna dönüşmesine gelirsek sanırım çoğu enduronun ağır şartlara girmediğini düşündüklerinden bu yöne kayma yapmış olabilirler. Zaten çok ağır şartlarda bu ağırlıkta bir motor zorluk çıkartır. Genede ben Tiger'ı seviyorum.

Aman tanrım süpersin sen ya..Bayıldım ama bu çok pahalı be.TA ma kavuşmamışım daha zaten...O da meçhul ya neyse.:mrgreen:

Yeni Tiger'ın TA ile alakası yok ama :p

Makine; zor şartlara girmene gerek yok abi. Tiger bizim Türk köy yollarında gidecek türden bir motosikletti. Ancak yenisi sadece touring olarak otobanda falan gider artık :farao: Ön lastik ebatını bile düşürmüşler. Çıkmış enduro'luktan.

tasarım olarak hoş teknolojiside eminim iyidir fakat varaderoyla veya suzuki vstromla boy ölçüşemez bence ayrıca haleflerine göre fiyatıda yüksek

Bir Tiger tanırım o da Kanuni tiger. Bu kadar parayı bu İngiliz'e vereceğime Honda alırım daha iyi.

Bir Tiger tanırım o da Kanuni tiger. Bu kadar parayı bu İngiliz'e vereceğime Honda alırım daha iyi.

Abi Tiger'ın Transalp ile alakası yok. Yani hem yeni Tiger'ın hem de eski Tiger'ın. Tiger 3 silindirlidir ve mükemmel bir sesi vardır. Çok melodiktir, sanki bir enstruman çalıyormuş gibi ses çıkartır. Ayrıca 3 silindir olduğundan en az titreşimli motosiklettir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar