uzun süre kullanınmayan motosiklet motoruna zarar gelmiş olabilirmi

uzun süre kullanınmayan motosiklet ne olmuştur motorunda bir sorun olmusmudur

Uzun zaman kullanılmayacak motorlar için yapılması gereken bir kaç şey var. Bensin deposunun ve karbüratörün içindeki benzinin boşaltılması vs. Bunlara dikkat edilerek yapılmış bir beklemede sorun olacağını zannetmiyorum.
Diğer türlü eğer çok alalede bir şekilde bekletilmişse de motora bir şey olmaz sanırım. B,r ustaya götürüp onun çalıştırmasında fayda var.
Ben 8-9 ay açık havada (yağmur çamur) beklemiş bir motoru bir arkadaşımdan almıştım. Ustaya götürdüm. Usta iyice temizledikden sonra çalıştırdı. Herhangi bir sorun çıkmamıştı.

Depoyu boşalt,karburatörü boşalt,yağı değiştir,bujiyi söküp pistonun içine yağ vermek lazım.

uzun süre kullanınmayan motosiklet ne olmuştur motorunda bir sorun olmusmudur

Uzunca süre bekleyen motorda, motor içinde kalan yağ, özelliğini yitirir. Ayrıca yağ içinde bulunan su silindir cidarlarını paslandırır. Bu nedenle; en az 6 ay yatmış bir motora;

1- Motor üst silindir kapağı sökülür.
2- Silindirin içerisi 10 numara yağ ile doldururlur.
3- 24 saat bekledikten sonra genel temizlik yapılır
4- Muhtemelen keçeler ve contalar kurumuştur. Karbüratör contaları en azından değiştirilmelidir.

marka ve model yazarmısın ne tarz motor olduğunu anlıyalım birde dısarda yatıyor diyorsun aküsü bosalmıstır kesin yağmurda filan kaldıysa birazcık bakıma ihtiyac duyulur zaten yag filan değişicek konumdadır

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar