Ücretsiz CBF 150 Buji

Merhabalar

Biraz işgüzarlıktan biraz da motorla uğraşmakatan hoşlandığımdan 6500 kmde cpr8ea9 bujimi ngk cpr9ea9 (kitapçıkta uzun yollar için yazan) ile değiştirdim. Bu bujinin bana daha ömrü var gibi geliyor ama ben çokta anlamam. Bilen ve benim işimi görür diyen bir arkadaşa kargo alıcıya ait olmak üzere gönderebilirim.

6jmzqv.jpg

2yo5qv4.jpg

Biraz daha ömrü var diyelim buji için. Kargo parasıyla kalan buji ömrü düşünüldüğünde bir + sı olmuyor zaten. Piyasada 4 lirayada buji bulmak mümkün. NGK olması bir artı ama ama;

Birde buji bana çakma NGK gibi geldi... Hatta %80 çakma ngk diyebilirim.

İnce bir düşünce, teşekkür etmek istedim :)

Dipnot: 20 lira altı NGK bujilerin %80i çakmadır.

iyi niyetli bir paylaşım.
ama 15 liralık ortalama fiyatı olan bu malzemeyi kargoyu falan karıştırmadan yakın civardaki ihtiyacı olabilecek bir arkadaşa vermek - veya yol da kalmalarda kullanılmak üzere avadanlık ta yedek durması daha verimli olur gibi geldi bana.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:34 ----------

yazdığına göre motorun 6500 bakımında değiştirmiş. büyük bir ihtimal üzerinden çıkan buji ki bu çakma olma ihtimalini azaltıyor.

Biraz daha ömrü var diyelim buji için. Kargo parasıyla kalan buji ömrü düşünüldüğünde bir + sı olmuyor zaten. Piyasada 4 lirayada buji bulmak mümkün. NGK olması bir artı ama ama;

Dostum buji motorun üzerinde gelen buji, ben kendim değiştirdim. Eğer çakma ise hondaya danışmak lazım :)

Aslında ben kullanılmış bujiyi kimseye önermek istemem ama belki birinin işine yarar diye atmaya da kıyamadım :)

Son düzenleme:
Hüso bey, yedek olarak elinizin altında durmasını öneririm. Ne olur, ne olmaz :)

Çok bilmiş arkadaşlar çıkacaktır elbet . Sahte-orjinal olayı ile ilgili...

Şu şekilde orjinalliğini doğrulayabilirsiniz.

photo7.jpg

1- Orijinal NGK bujilerinde marka ismi tam ortaya basılmıştır. Sahtelerinde ise genelde orantısız durur(ya yukarda ya aşağıda).

2- Orijinal NGK bujilerinde, somun kısmında 4 haneli ürün numarası basılıdır(sanırım bir de orijinallerinde bu somun kısmı biraz daha uzun ve kalın oluyor. Sahtelerinde bu kısım daha ince). Sizdeki bujiler de kalın olanlardan.

3- Ortadaki resimlerde gövde kısmındaki kaplama farklarını gösteriyor(sağ tarafta ortadaki ikinci resim eski sahte ürünleri gösteriyor. Yeni kopyalar üstteki gibiymiş.)

4- Orijinal NGK bujilerinde metal conta sağlam ve güvenli bir şekilde yerinde dururken, sahte bujilerde ise gevşek olur ve kolayca yerinden çıkabilir.

Hüso bey, yedek olarak elinizin altında durmasını öneririm. Ne olur, ne olmaz :)

Çok bilmiş arkadaşlar çıkacaktır elbet . Sahte-orjinal olayı ile ilgili...

Şu şekilde orjinalliğini doğrulayabilirsiniz.

http://www.ngk-sparkplugs.jp/english/techinfo/fake/images/photo7.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=cD1rgG8-1e8

1- Orijinal NGK bujilerinde marka ismi tam ortaya basılmıştır. Sahtelerinde ise genelde orantısız durur(ya yukarda ya aşağıda).

2- Orijinal NGK bujilerinde, somun kısmında 4 haneli ürün numarası basılıdır(sanırım bir de orijinallerinde bu somun kısmı biraz daha uzun ve kalın oluyor. Sahtelerinde bu kısım daha ince). Sizdeki bujiler de kalın olanlardan.

3- Ortadaki resimlerde gövde kısmındaki kaplama farklarını gösteriyor(sağ tarafta ortadaki ikinci resim eski sahte ürünleri gösteriyor. Yeni kopyalar üstteki gibiymiş.)

4- Orijinal NGK bujilerinde metal conta sağlam ve güvenli bir şekilde yerinde dururken, sahte bujilerde ise gevşek olur ve kolayca yerinden çıkabilir.

Peki bu nasıl oluyor bu iş?
Ben de eskiden bayiiden değil de sirkeci'den ordan burdan alırdım GV250 için ve hep 20 TL civarı rakamlar ödedim.

Ancak http://www.ngk.com/product.aspx?zpid=9729
Honda bayiinden 9 TL civarı bir rakama linkteki NGK bujinin aynısını aldım.
Linkte de zaten 3,1 dolar.
E gönderdiğin videodaki kutuyla elimdeki kutuyu karşılaştırıyorum şu anda, orjinal kutuyla elimdeki kutu aynı.
Şimdi anlamadığım, önceden kazık mı yiyordum, yoksa honda bayii orjinal bujiyi çakma fiyatına bana mı verdi ?
Yada honda bayii orjinalinin birebir aynı olan çakma NGK mı satıyor ?
Veya ... ?

Moto kafa,

Ne yazıkki buji olayındada çok çeşitli dalavereler dönüyor.
Dudulluda bir toptancıdan 3 liraya NGK buji aldığımı söylesem ve kutu olarak birebir aynısını yapmış olduklarını söylesem ?
Seri numarasından tutun, buji başlığına kadar birebir fotokopi :)

Aynı şey motosiklet kayış-karbüratör-piston-elcik-ayna.... Laptop donanım parçaları-Telefon parça ve aksesuarları-araba parçalarının büyük çoğunluğu-Ampüller- Hatta zippo taşına kadar bir çok çakma ürün var piyasada.

NGK'nın kendi sitesindeki açıklamanın özeti;

- Orijinal NGK'da tepedeki bağlantı dişleri pürüzsüz(çapak vs. yok) ve metrik 4 standartındadır. Sahtelerinin ise pürüzlü bir yapısı vardır(kalitesiz işçilik). Ayrıca bu kısım orijinal NGK'da Nikel'den imal edildiği için koyu renktedir. Sahteleri ise normal demirden yapılmıştır ve parlaktır.

- Ortadaki yalıtkan kısım ise; Yakut'a denk kalitede olan ve çelik malzeme kesimlerinde yaygın kullanılan Alüminyum Oxit'ten imal edildiği için fildişi rengindedir. Sahte ürünler ise tabak yüzeylerini kaplamada kullanılan Porselen'den üretildikleri için bembeyazdır.

- Buji modelinin yazıldığı yerdeki yazı ortalanmamıştır de harfler arası boşluklar da nizami değildir.

- Ayrıca genel yüzey kaplaması olarak sahte ürünler parlak ve beyaz yapıdadır. Orijinaller ise Trivalent CR3+(özel bir krom kaplama) ile kaplandığı için daha tok bir rengi vardır.

SAHTE BUJİNİN SONUCU

Not: Baktım kimselere güvenemiyorum, bosh buji kullanmaya başlamıştım motosiklette. Yanlışım var ise düzeltin, bujiyi bulan firma bosh diye biliyorum.
Hiç bir sorun ile karşılaşmadım bu zamana kadar :)

Ben sürekli 5 liraya ngk alıyorum. Bir sefer de 3 liraya bosch aldım. Hiçbirinde bir problem yaşamadım.
Sahte mahte, iş görüyorsa problem yok. :)

Ben sürekli 5 liraya ngk alıyorum. Bir sefer de 3 liraya bosch aldım. Hiçbirinde bir problem yaşamadım.
Sahte mahte, iş görüyorsa problem yok. :)

elimde fazla ngk bujim var videoya göre de orjınalmiş :)
10 liraya almıstım ama orjınal oldugundan sana 25 liraya satabilirim :)

cr6hsa NGK bujiyi, distribitöründen 8 liraya mı ne almıştım geçen yıl...

cr6hsa NGK bujiyi, distribitöründen 8 liraya mı ne almıştım geçen yıl...

İridium bujiden bahsediyorum dostum. Hani şu litrelik motorlara taktığımız, 2-3 hp daha fazla alıcağız diye bir yerlerimi paraladığımız, 35-50 lira arası değişen piyasası olan bujiler.

Motosikleti
Forza 250
Buji extra güç vermez.
iridyum buji daha uzun ömürlüdür sadece.
CPR8EA9 bujinin honda oem nosu; 31916-KRM-841
Servis Fiyatı 17.18 tl dir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar