Türk Vatandaşlarından vize almayan ülkeler.....

Az önce milliyet internette gördüm,
pasaport türü ne olursa olsun Türk vatandaşlarından vize almayan ülkeler, belki bir gün lazım olur.........:)

Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Dominika, Ekvador, El Salvador, Fas, Filipinler, Gambiya, Guetemala, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, Jamaika, Japonya, Kazakistan, KKTC, Kolombiya, Güney Kore, Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Nikaragua, St. Lucia, San Marino, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad, tobacco, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan

Bu arada listede sadece Türkmenistanın olmasıda Türk dünyası açısından düşündürücü olmuş sanki biraz, acaba bizde mi diger Türki Cumhuriyetlerine vize uyguluyoruz ?

güzel bir paylaşım :cat:

Valla vize alıyormuyuz bilmiyorum ama Türk dünyasından almak yanlış olur.En azından ben öyle düşünüyorum:wiinkk: Yaşasın TÜRK CUMHURİYETLERİ!

Vize genelde karşılık ilkesine göre uygulanır.Yakın zamana kadar Mısır'a da vize yoktu geçen sene başladı

KKTC : vize alıyor arkadaşım. hemde ne kadar uzun süreli alırsan o kadarda az veriyorsun parasını.. Tıkır tıkır kendi memleketine bile vize istiyorlar...

- Bir yanlışlık var bu olayda....

bu listeye estonyayıda ekleyebiliriz vize istiyor ama ab presedürü gereği
çok ilginçdir ama estonyalılar türkleri aşırı derecede seviyorlar osmalı imparatorluğu zamanında çok kurtarmış bu kardeşlerimizi

param az vize sorunum var diyorsan tallin tam size göre
bu arada kızları müthişdir her yıl gidiyorum tavsiye ederim..

ii gambıya ve tualu da yokmus rahat rahat gıderız artık.:)
bu arada trınıdad tobacco bıtısık yazılacak.:p

Gürcistan ve Azerbaycan da vize istiyor ama vizesiz olarak gümrüğe gidebilir gümrük kapısından girerken 10-15 dolar verip anında vize alabilirsiniz. Gerçi ben Tiflis'te Azerbaycan Büyükelçiliğinde vizeyi ücretsiz aldım ama sanırım bana kıyak geçti ordaki memurlar :p

Japonya'nın Bizi anlaşılmaz şekilde tutması Beni sevindiriyor açıkçası.

"camadan" kardeşim.aslında olay pek pazar olayı değil.Ortadoğu üzerindeki gizli paylaşım savaşının sonucu.Dikkat edersen sırf bunun dışında kalmamak için Japonya Irak'ta asker bulunduruyor.Ama Japonların bize karşı anlaşılmaz bir sempatisinide gözardı edemeyiz.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
johnny_rook' Alıntı:
Az önce milliyet internette gördüm,
pasaport türü ne olursa olsun Türk vatandaşlarından vize almayan ülkeler, belki bir gün lazım olur.........:)

Arnavutluk, Bahamalar, Barbados, Belize, Bolivya, Bosna Hersek, Dominika, Ekvador, El Salvador, Fas, Filipinler, Gambiya, Guetemala, Hırvatistan, Honduras, Hong Kong, Jamaika, Japonya, Kazakistan, KKTC, Kolombiya, Güney Kore, Kosta Rika, Makedonya, Maldivler, Malezya, Nikaragua, St. Lucia, San Marino, Singapur, Solomon Adaları, Sri Lanka, Svaziland, Şili, Tayland, Trinidad, tobacco, Tunus, Tuvalu, Uruguay, Vatikan

Bu arada listede sadece Türkmenistanın olmasıda Türk dünyası açısından düşündürücü olmuş sanki biraz, acaba bizde mi diger Türki Cumhuriyetlerine vize uyguluyoruz ?
Yaşasınnnnn,hemen yarın benim sultan süleymana atlayıp kostarikaya açılayım;verdiğin bilgiler için sğl dostum:queen:

Japonya'nın bize karşı sempatisini anlamsız bulanlara Japonya tarih okumalarını tavsiye ederim. Ayrıca boş vaktinizde Ertuğrul Firkateyni olayını araştırın. Sunay Akın liseme gelip Ertuğrul olayını anlattığında salondaki 500 kişi arasında konudan haberdar sadece ben vardım. Daha sonra Hiroşima-Nagazaki bombalaması hakkında bir panelde Japonya ataşesiyle görüştüğümde (ki kendisinin Türkçesi çoğu Türkten daha iyiydi) adam bana olayı en ince ayrıntısına kadar anlattı, ülkesindeki okullarda tarih dersinde bu olayın okutulduğunu söyledi. Övündüğümüz tarihimizden bu kadar habersiziz :pale:

İşte bu sebeplerden okul bittikten sonra Japonya'ya bir uğramayı düşünüyorum, hem Honda'lar ucuzmuş orada :cherry:

Bir de doğrusu Trinidad-Tobago :)

Vatikan'a gitmek için İtalya'dan transit vize alınacak herhalde :queen:

yazım hataları için kusura bakmayın arkadaşlar, acele ile yazmıştım, pek dikkat etmedim

listede gerçekten en çok takıldıgım şey bence Türki Cumhuriyetleri ile olan ilişkilerimiz, dönüp bakdıgımızda avrupada istenmiyoruz hatta istenmeyi bırakın her gün daha fazla aşağılanıyoruz, doğal olarak ortadoğuyu istemiyoruz, uzakdoğu adı üstünde uzak, aslında yönümüz çok belli ama nedense bunu bir hayal olarak ütopya olarak görüyoruz, düşünsenize zengin ve güçlü bir Türk Birliği, evet çok ütopik oldu gerçekten

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar