Trafikte Kalan Doktoru Motosikletli Sürücü Konsolosluğa Yetiştirdi

kurye-yardimci-oldu.jpg

Motosikletli sürücü, trafik nedeniyle vize görüşmesine geç kalma riski yaşayan genç doktoru konsolosluğa yetiştirdi.

İstanbul’da ABD vizesi için randevusu bulunan genç bir doktor, trafik nedeniyle randevuya geç kalma riskiyle karşılaşınca babası bir motosiklet sürücüsünden yardım istedi. Sürücü Osman Yavuz, “filmleri aratmayan” bir hızla doktoru konsolosluğa götürerek vize görüşmesine zamanında yetişmesini sağladı.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Kask yokken yolcu almak çok gereksiz bir risk ve yanlış.
Doktor hanım da güya okumuş doktor olmuş, cahil biri olsa bir nebze anlardım ama artık okumuşlar da kendi okudukları konular dışında cahiller mi yoksa yavaş hızda bile düşse insan kafatasının aslında ne kadar zayıf olduğunu bilmiyor mu ne çok gereksiz bir şey olmuş. Bence yanlış, topluma kötü örnek oluyor, tamam sevimli, güzel bir hikaye ama yanlış, şansları varmış ki bir şey olmamış, riski çok büyük, ben o riske girmezdim.

Motosikleti
Yamaha XSR700
Bunun bir de öss ve kpss gibi sınav kaçırıp, polis motoruyla adrese teslim edilenleri var. Hepsi aynı benim gözümde. Eğer çok çok önemli bir işim varsa 1 saat öncesinden orada olacak gibi evden çıkarım ki, ben onları bekleyeyim. Onlar beni beklemez.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
İstanbul iyice lanet bir şehir haline geldi, trafiği her geçen gün daha da berbatlaşıyor. Günün her saati trafik var. Cumartesi sabahı 7:30'da Büyükçekmece'den Nişantaşı'na yola çıktım, Cumartesi sabahı bile Beylikdüzü, Avcılar, Haliç Köprüsü tıkalıydı.

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
aynı sürücü işine gelmeyince motorcular aradan gitmesin kardeşim dediğine eminim ama kanıtlayamıyorum

Amerika konsolosluğu sahilden gitmezseniz izbe yerlerden giderek ulaşılabilecek sıkıntılı bir yerde. Hele o yukarısındaki yokuş yaya giderken bile insanı tedirgin ediyor.( Dik yokuş ve asfalt mermer gibi) Yolda kaza geçirselerdi görürdüm doktoru da kahraman motosiklet sürücüsünü de rica eden adamı da.

Kask takmadan artçı almak ceza istiyorum devlete yeterince eğilmedim demek gibi birşey. Acil işiniz varsa ona göre plan program yapın, vize işlemi yolda ölmeye değer bir olay değil.

Stres ve panik anlarında insanlar yanlış kararlar verirler. Bu okuduğunuz üniversite , bölüm veya işteki pozisyonunuz ile ilgili değildir. Bu, kendinizi nasıl yetiştirdiğiniz ile ilgilidir. Stres korku veya panik duyguları kontrolü çok zor olan duygulardır. Üzerinde özel çalışmak gerektirir. Sakin olmak ve içinde bulunduğunuz durumu iyi analiz edebilmek çok önemlidir. Bu konuda kendini geliştirenler, risk alma, karar verme ve yatırım konularında daha başarılı olurlar.
Kask takmadan motosiklete binmek, hele ki tanımadığınız bir motosikletliye ekipmansız şekilde artçı olmak, üstüne üstlük zamanla yarışmak büyük risk.
Bunun yanında ödül ise Amerika vizesi. Düşünsenize, bu ülkede şikayet ettiğiniz her şeyden kurtulma düşüncesi ve de mükemmel bir başlangıç şansı. Fırsatlar ülkesi.
Bu riski almaya değer mi?
Tabi ki Amerika düşündüğümüz kadar mükemmel bir ülke değil. Hatta çoğu durumda Avrupa'nın fersah fersah gerisinde. Ama ben de hanım kızın yerinde olsam aynı şeyi yapardım.
Şu an 50 yaşında biri olarak yapmazdım. Kararları içinde bulunulan duruma göre değerlendirmek lazım diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar