Kullandığınız egzoz mt09 yazılı titanyum lazer mi yoksa karbon tüp mü? Titanyumsa motora ekstra bir ayar yapmaya gerek yok. akrapovicin sitesindede ayar yapılmasına gerek olmadığı yazıyor. Direk modele özel emisyonlara uygun katalizörlü bir egzoz olduğu için ECU remap yapmadan kullanabilir ve güç alabilirsiniz.
Benim kullandığım gibi karbon tüp ise ECU remap gerekir ama ben sadece ses istediğim için egzoz taktım bu sebeple yaptırmadım. Herhangi bir zararı olduğunu da düşünmüyorum. Bu konu yıllardır tartışılan ve atıp tutmaya çok müsait bir konu. Herkesten bir şey duyacaksınız. Her kafadan bir ses çıkacak ama sorsanız hiç birinin elle tutulur bir kanıtı yada belgesi yoktur. Göstereceği bir dayanağı da yoktur. Açık egzoz ile alakalı Herkes kulaktan dolma bir şeyler sallıyor. Yaptığım araştırmalardan öğrendiğim kadarıyla remap edilmemiş ECU ile kullanılan açık egzozun alt devirlerin gücünü kısması dışında bir zararı yok. Tabiki de demiyorum ki benim dediğim doğrudur. Sizde araştırıp kendi fikrinize sahip olun. Remap edilse bile alt devirlerde çok bir değişim olmaz çünkü açık egzoz ile geri basınç olayını tamamen bitiriyorsunuz açık egzoz ile ne yaparsanız yapın alt devirleri unutun. Egzoz taktıktan sonra amaç üst devirleri canlandırmak zaten onuda hatırlatırım.
Hissettiğiniz tepki farkı hava filtresinden tutun lastiğin, debriyaj balatalarının, zincirin durumuna, motorların kilometresine kadar farklılık gösterir. İki motor yukarıda saydığım nedenlerden dolayı aynı tepkileri vermeyebilir. Egzozu da unutmayalım.