Aynısı bende çekiyorum 17 yaşımdayım benim ellerim ayaklarım ve koltuk altım çok terler. Tereson adlı bir sprey var onu kullanıyorum ve koltuk altımı onunla geçirdim ama elimde o kadar işe yaramıyor hem kokutmuyor rolon kullanmıyorum duştan sonra gece yatarken onu sıkıyorum bazen yakıyo biraz hele bide yeni traşlıysa ama dayanıyorum. Ayaklarım için çorap giyiyorum ve hiç bir sıkıntı olmuyor. Ama ellerimi bir türlü çözemedim bazen durduk yere bile terlediği oluyor doktora gittim senin gibi kan değerlerim normal yani iyi çıktı kanla alakalı bir durum değil bu. Seninkisi farklıymış genelde hep ameliyat öneriyolar düşünürsen araştır klipsli ets diye ama kalçayı ilk defa duydum. Koltukaltı için tereson kullanmadıysan kesinlikle kullanmalısın dene derim benim bitti şimdi yeniden sipariş vericem. Bende bir türlü elimi geçiremedim tamam stres heyecan yapınca direk terliyo ellerim filan ama bence piskolojik değil ameliyattan bende korkuyorum ama sonuç oraya gidicek gibi sırf bu eller için neyse bi sorun olursa özelden yada alıntı ile sorabilirsin. (Teresonu gittigidiyor'dan bulabilirsin.)
Halsizlik yok hep enerjiliyimHalsizlik yorgunluk varmi, yoksa spor yapmani oneririm, zaten terliyorum spor yapmak ne alaka diyebilirsin ama belki fazla teri sporda atarsin ve olay dengelenir. Sadece bi teori ama halsizlik yoksa denemekte fayda var bence
ALINTIDIR:
Aşırı terlemeye hiperhidroz neden olabilir dedik ama aşırı terleme bozukluğunun da farklı türleri vardır:
Birincil tip hiperhidrozun genetik olduğu düşünülür ve büyük olasılıkla sadece ter bezlerinin fazla aktif olmasından kaynaklanır. Bu tip hiperhidrozda ter bezleri normalden 4-5 kat daha fazla çalışıyor olabilir.
İkincil hiperhidrozda ise aşırı terleme altta yatan bir hastalığa işaret ediyor demektir. (Bu hastalıklar neler olabilir aşağıdaki listede görebilirsiniz.) İkincil tip hiperhidroz genellikle koltuk altlarını veya tüm vücudu etkiler.
Hiperhidroz ve hastalıklar da dahil aşırı terlemenin altında yatabilecek başlıca nedenleri sıralamaya çalışırsak şöyle bir liste karşımıza çıkar:
Alkol
Alkol ya da uyuşturucu madde yoksunluğu
Akciğer rahatsızlıkları
Ateş ve enfeksiyonlar, tüberküloz
Baharatlı yiyecekler
Çocuklarda C ve D vitamini eksiklikleri
Diyabet
Duygusal ya da stresli durumlar (kaygı)
Düşük kan şekeri (hipoglisemi)
Birincil hiperhidroz (Bu tip hiperhidroz kalıtsal olabilir, altta yatan bir hastalık olmadan ter bezleri aşırı çalışmaktadır. Bütün vücudu değil de daha çok el ve ayakları etkiler. )
Egzersiz
Hipertiroidi (Tiroid bezinin normalden fazla çalışması.)
Kafein
Kalp hastalığı
Kanser (Bazı kanser türleri.)
Kompleks bölgesel ağrı sendromu (KBAS)
Menopoz
Obezite veya fazla kilolar
Tiroid hormonu, morfin, ağrı kesici, ateş düşürücü ya da antidepresan gibi bazı ilaç türleri
Yüksek hava sıcaklığı