terim yardımı

arkadaşlar merhaba,
şu anda bir motosiklet kullanım kılavuzu çevrisi yapmaktayım, marka belli değil (çin malı) neyse bu önemli değil ama orada geçen bir terimi bulamadım
bana yardımcı olursanız çok sevinirim...
terim şu:
"non polar shift"
şanzıman (transmission) ile ilgili bir terim bu...
ben kutupsuz şanzıman dedim ama hiç içime sinmedi...
teknik özellikler bölümünde
transmission Non polar shift 0.86~2.64 şeklinde
şimdiden çok teşekkürler :rendeer:

-arkadaşım aratıyorum aratıyorum hep eczacılık-dna gibi şeyler çıktı karşıma...
0.86~2.64 'in birimi yokmu...birimsiz bi şey olamazda ondan...(olurda onları karıştırma)

-bana sanki shift up - down gibi hemen aklıma gelen son dişli oranı gibi geldi...ya da onun gibi.motosikletlerin vites sistemlerini bilmiyorum.kaydırılamaz kutupsuz dişli veya vites gibi bir şey oluyor çevirince....
-teknik ingilizceye giriyor galiba bunlar.makina müh. bir arkadaşın varsa kesin bilir...

heytbecom çok teşekkür ederim
bu terimi hla bulamadım, müşteri de ne olduğunu bilmiyor...
malları kadar metinleri de adi oluyor bu çinlilerin...

Merhaba

Araştırmalarıma göre polar değil pole olarak adlandırılan parça var. Sanırım doğru adı bu. İlgili resmi ekliyorum ve açıklamasını koyuyorum.

Bu resimde Pole Gear Shift olarak adlandırılan parçalar 7. ve 8. Bu arada bu resim GN250 motoru yani Kanuni Tiger 250 ile aynı. Neticede kanuni parça kataloğu ile karşılaştırma yapınca parça isimleri şöyle çıkıyor: 7. ve 8. parçalar Senkromeç Mandalı olarak adlandırılmış. Yani sizin dediğiniz non-polar shift'i Mandalsız Senkromeçli Vites olarak adlandırılabilir.

Parçanın resmini göstersen daha kolay bulurduk ne olduğunu. Neyse.

Görüşmek üzere.

Terim yardımı görünce Fatih Terim'in maaşı az geliyormuş ona destek olalım diyeceksin sandım. :)

makine
çok teşekkür ederim. tek kelimeyle harika bir açıklama. parçanın resmi olmadığı için gönderemiyorum. teknik özellikler bölümünde geçiyordu bu terim. müşteriye sunalım bakalım kabul edecekler mi?
yardımın için tekrar çok teşekkür ederim... :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar