ne kalitede deri ve tekstil ürünleri karşılaştırdığınız önemli.
genel olarak konuşursak, teksil mont/pantolon/tulumların iklime daha iyi uyum sağlayan ve daha kullanışlı olan, derinin ise daha iyi koruyan ancak daha pahalı/ağır/kullanışsız olan olduğunu söylemek mümkün.
tabi ürün ve ihtiyaç bazında karşılaştırma yapmak lazım. Örneğin Alpinestars Atem mont kullanıyorum, havalandırması üst seviyede. File yazlık tekstil montlara kıyasla yaza daha az uygun olsa da yazın görece rahat edilebilecek bir ürün, koruması tabi ki çok daha üst seviye. Ancak fiyatı muadil bir tekstil ile veya sıradan bir deri monta göre çok daha yüksek.
aynı şekilde Yamaha'nın kollarının üst katmanı çıkıp yarı fileli hale gelebilen bir tekstil montum (eduro tarzda uzun) var, çok daha esnek kullanım sağlayabilecek tarzda bir ürün. Kışın kollarının üst katmanları takılıp altına termal bişeyler giyince Ankara'da bile idare ediyor, yazın kollar çıkınca yine idare ediyor. cepleri fazla, bişeyler taşımaya daha uygun.
kısacası, bütçeye, ihtiyaçlara ve tercihlere göre çok değişken cevapları olabilecek bir soru.