tekrar yardım istiyorum

slm arkadaşlar geçen gün motorum elektronik bir sorunu hakkında bir topiç açmıştım..sorun hala çözülmedi:( motor aşırı şekilde şarj ediyor elektirik üretiyor normalde 12 volt çıkması gereken akım daha gaz bile vermeden 16 volt civarında tam gaz versek neler olucak kimbilir ampuller kablolar falan güm!
verdiğim motorcu benim elimden bişey gelmez yenisiyle depişmesı lazım dedı buda baya bı masraflı..sizden ricam bilgisi olan arkadaşlar aküyle şarj dinamosu arasına çıkan voltaj ne olursa olsun bunu 12 volta indiricek süzgeç görevi görücek bir elektronik parça varmı yardımlarınız bekliyorum....

bence asla yoktur motorun garantiliyse sevisine göstermende fayda var bence motosiklette sarj dinamosu yoktur konjektör var ondan dolayi elektirigi düsürücek bisi aklıma gelmiyo :)

Konjektörünü değiştirmen gerekir. Eğer konjektörü çok pahalı diyosan elektronikten anlayan bir arkadaşa yaptırbilirisin. Aşağıdaki linkte negatif ve pozitif regüleli olmak üzere iki ayrı devre şeması verilmiş. Negatif regüleli demek şasiye akünün + ucu bağlanmış demektir. Genellikle pozitif regüleli olanlar kullanılır yinede motosikletin modeline göre değişebilir. Konjektörün ingilizcesi regulator, Almancası regler. İnternetten elektornik motorcycle regulator diye arasan daha fazla kaynağada ulaşabilirisin.
http://www.italoclassicbikes.de/downl/fs_downl.htm
Konjektör denilen parça Alternatörün (motosikletlerde genellikle dinamo yerine alternatif akım üreten alternatör bulunur motosikletinin modelini belirtmediğin için sendekinde ne var bilemiyorum) sabit akım üretmesini sağlayan parçadır. Motosiklet farklı devirlerde bile sabit voltaj üretir bunu ayarlayan alet konjektördür. Elektrik sisteminde bir arıza varsa elektrikçiye göster motor ustaları tamirinden anlamıyolar. Yada arızalı parçanın konjektör olduğunu düşünüyosan yenisini yapabilirisin. Yine forumda elektronik ateşleme ile ilgili bir başka topikte Konjektör konusu detaylı olarak ele alınıyor burdan da bilgi alabilirisin.
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/13135-elektronik-atesleme-devresi.html
Aşağıdaki linkte bir Tegin arkadaşımız taze taze 14 volt devreyi detaylı bir şekilde vermiş.
http://www.motosiklet.net/forum/teknik-bilgiler/28516-14-volt-30-amper-3-faz-regulator-rectifier-yapalim.html

Son düzenleme:
Kardeş İhtiyar abimize özelden sor o yanıtlar eminim bu soruyu.:cat:

arkadaşım sen bana parçanın numarasını verdiğinde ben sana parçanın ismini söylemiştim car alternator regulator bak regulator düzenleyici demek alternatorde senin motosikletinin alternatörü yani elektrik üreten parçası. Bu yanan parçanın yerine olabilecek bir başkasını taktık demiştin bence bu parçanın yerine olabilecek parçayı taktığını sanmıyorum olsaydı zaten akımı sınırlardı ben sana o parçanın bir muadilinin olmadığını katologdan baktığımı söylemiştim. sana o parçayı nerelerden bulabileceğini söylemiştim bence microdis elektronikle temasa geç o firmanın yurt dışındaki firmalarla ortaklığı var yani sana temin edebilir bu parça piyasada dönen bir parça değil bulabileceğini sanmıyorum ya bu yolu seçersin yada sana o ustanın istediği parayı verip o şekilde yaptırırsın seçim senin ..
45961219vy4.jpg

53042007hs7.jpg

81379728lt1.jpg

84261743pl8.jpg

63005025fe3.jpg

99796880ud8.jpg

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
elin oglu fazla elektrıkten rahatız oluyor..bende motorda nasıl elektrık uretırım dıye yanıp tutusuyomm.....keske benım motor sarj etsede fazla etse...... :pr: :pr: :pr: :pr:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar