ali g' Alıntı:
Arkadaşlar herkezlere iyi akşamlar.bilgilerinize ve tecrübelerinize ihtiyaç duyuyorum.Ben ikinci el bir motor alacağım fakat bu motor 3-3.5 sene hiç binilmeden olduğu yerde yatmış aküsü boşalmış.Benim öğrenmek istediğim sizlerden acaba motoru yatmaktan ötürü problem çıkarabilirmi.Biraz teknik bir konu fakat yardımlarınızı beklerim :cherry:
UZUN SÜRELİ PARKTAN SONRA MOTOSİKLETİ ÇALIŞTIRMADAN ÖNCE YAPILMASI GEREKENLER:
Başlamadan önce bir miktar yeni benzin satın alın.
Eğer kaldıysa deponuzun içindeki benzini tamamen boşaltın ve az miktar yeni benzinle depoyu çalkalayın.
Aküyü, şarjı tam dolu olarak yerine monte edin.
Motosikletinizin üzerindeki metal koruyucu maddeleri uygulanmışsa temizlemek için yıkayın.
Hava filtresi girişini ve drenajı ve egsoz kapatılmış olabilir kontrol edin
Benzin deposuna yeterince yeni satın aldığınız benzinden koyup depo valfini "on" yani "açık" konuma çevirin.
Motosikletinizi çalıştırın ve en az 20 dakika (ya da varsa soğutma fanı iki defa devreye girecek kadar uzun) süreyle çalışır vaziyette bırakın.
Kış parkı 3 aydan daha uzun sürdüyse,( ki seninki bayağı sürmüş) motoru stop ettikten sonra, henüz sıcakken bir kez daha yağ değişimi yapmanız gerekiyor. atlamamanız gereken en önemli noktalardan biri budur. (Zaten bunun için kışa girerken ucuz bir motor yağı koyup öyle kapatıp bırakmalıyız motoru)
Yağ değişimini tamamladıktan sonra motoru birkaç dakika rölantide çalıştırıp yeni yağın tüm motor blokunda devridaim yapmasını sağlayın.
deponuzu doldururken bundan sonraki ilk birkaç depo dolumunda, benzine önerilen miktarlarda karbüratör ve yakıt sistemi temizleyicisi ilave edin.
Yetkili bir serviste tüm ayarları kontrol ettirin.