Tek şarj ile 380 km yol yapan elektrikli motosiklet Storm Pulse İstanbul'da

Türkiye İnovasyon Haftası’nın partner ülkesi Hollanda, organizasyonda inovasyona yönelik ilginç ürünlerini sergiledi. Elektrikle çalışan dünyanın en uzun menzilli motosikleti ve ilk modüler elektrikli otomobil bunlardan bazıları. İnovasyon denilince dünyada ilk akla gelen ülkelerden Hollanda, bu yıl ki Türkiye İnovasyon Haftası’nın birbirinden farklı yenilikçi teknolojilerini paylaştı. Türkiye İnovasyon Haftası boyunca Hollanda’dan davet edilen pek çok akademisyen de ilginç konu başlıklarıyla katılımcılarla buluştu. Partner ülke Hollanda’da inovasyonla ilgili çalışmalarını Türkiye İnovasyon Haftası’nda kendi standında sergiledi.

ELEKTRİKLİ UZUN YOL MOTOSİKLETİ

- Türkiye İnovasyon Haftası kapsamında dünyanın ilk elektrikli uzun yol motosikleti Storm Pulse, Türkiye’ye geldi. Eindhoven Üniversitesi öğrencisi bir grup genç tarafından tasarlanan bu motosiklet, 2 yıllık titiz bir çalışmanın ürünü. Tam dolu şarj ile 380 km yol alabilen ve 160 km hıza ulaşabilen motosiklet, değiştirilebilir ve eksiltilebilir şarj üniteleri sayesinde çok uzun yol yapma becerisine sahip. Mayıs 2016’da 80 günde dünya turu yapacak ve Haziran’da Türkiye’ye yeniden uğrayacak olan Storm Pulse, petek görünümlü şarj üniteleri ve ilginç tasarımı ile de dikkat çekiyor.

Kaynak: Star.com.tr

PTFAju.jpg

SDVqGZ.jpg

9P5xy0.jpg

8AP0VB.jpg

QBpo7m.jpg

avOkBK.jpg

DCsmzp.jpg

VNs0R6.jpg

PVTLFw.jpg

0N5oIa.jpg

Ekli dosyalar

• Elektrikli-motosiklet-Storm-Pulse.jpg
    Elektrikli-motosiklet-Storm-Pulse.jpg
    92.1 KB · Görüntüleme: 25,409
O kadar bataryayı koyduktan sora ben de elektrikli bisikleti 1000 km götürürüm. Aküler gelişmedikçe hepsi hikaye. Ne zaman bir tane Mutlu akü 500 km gidecek o zaman alırım bunlardan...

bir sene sonra 380 km olan menzil duser 100 km ye..Obur sene duser 50 ye..akû almakla ugras dur.

O kadar bataryayı koyduktan sora ben de elektrikli bisikleti 1000 km götürürüm. Aküler gelişmedikçe hepsi hikaye. Ne zaman bir tane Mutlu akü 500 km gidecek o zaman alırım bunlardan...

Aslında yapılır. Ama bütün pil patentleri petrolcülerin elinde. Öyle yaparlarsa nerden para sokacaklar bize? O yüzden gelişmiyor pil teknolojisi, hala 100 yıl önceki sistemler ve verimlilik ile devam.

çok akü var.kim bilir kaç kilodur.o motor virajda nasıl yatar hadi yattı diyelim bir daha kalkar mı hep soru işareti.

Aslında yapılır. Ama bütün pil patentleri petrolcülerin elinde. Öyle yaparlarsa nerden para sokacaklar bize? O yüzden gelişmiyor pil teknolojisi, hala 100 yıl önceki sistemler ve verimlilik ile devam.

Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Petrolcüler aküden anlamazlar çocuk oyuncağı değil bu koskoca Samsung bile telefonlarındaki aküyü geliştiremiyor. Korkarım hiçbir zaman o kadar güçlü küçük aküler üretilemeyecek.

Bence de pil teknolojisi ertelenmiş bir durumda. Aslında şu an kullandığımız cihazlarda ki pillerin 10 katı güçlü teknoloji var ,fakat ar-ge bölümlerinde hazır bekletiliyorlar. Bi zamanlar philips xenium diye bir telefon vardı . Bekleme süresi 30 gündü. Bende kullanmıştım , yaklaşık 15 gün aralıksız pili dayanıyordu.

Evet ilk 1-2 hafta 380 km yapabilir.
Sonrasında hızla düşmeye başlayacak bu değer.
Notebook muhabbeti gibi abi ilk aldığımda 2 saat gidiyordu..
Şimdi 1 saate bitiyor.. Format atsam düzelir mi ?
He he düzelir hatta 2 format at 3 saate bile çıkar :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:24 ----------

Yağmur çamur 3 gün binmesen 4. gün beni şarja tak der.
Acil işim var senin şarjınlamı uğraşacam..

DKN

bunlarla zaman kaybetmek yerine 125 cc motorların daha az yakması için çalışsınlar :)

Ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Petrolcüler aküden anlamazlar çocuk oyuncağı değil bu koskoca Samsung bile telefonlarındaki aküyü geliştiremiyor. Korkarım hiçbir zaman o kadar güçlü küçük aküler üretilemeyecek.

Dostum, bankacıların, petrolcülerin ve büyük sanayi şirketlerinin sahiplerinin başka başka insanlar olduğunu düşünme. Hepsi aynı adamların şirketleri. Samsung (hala o gruba katılmamışsa) kim ki bunların yanında? Her yeni pil teknolojisi çıktığında patentini satın alıyorlar ve piyasaya sürmüyorlar. Patent sahibi izin vermediği sürece de o teknolojiyi kullanamazsın. Dikkat et bak 2-3 yılda bir yeni teknoloji pil, artık piller şöyle olacak diye haber çıkar, ama sonra yok olur gider o haber, hiçbir zaman ürün ortaya çıkmaz.

Bu adamlar da salak değil ki, şu anda dünyayı kontrol ediyor petrol ve para ile. Neden çok daha ucuz ve kolay olan elektriklinin gelişmesine izin versin? Zamanı gelinceye kadar bekliyor, o zaman da gene verimsiz akü yapacak. Mesela menzil uzun ama şarj süresi de uzun olacak, illa istasyonda akü değiştirmen gerekicek. Onu da benzin ile aşağı yukarı aynı ücretlere yapacak.

O ne plaka öle deve hörgücüne kelebek konmuş gibi....
Tövbe tövbe.....:sunny:Daha şekillisini yaptık da elalemin yaptığına burdan sallıyoruz.

Dombili dombili ne viraj yapılır bunla be :p

Otomobildeki hybrid teknolojisi olsa aslında çok daha iyi olur. İlla tam petrol yada tam elektrikli motor yerine, hareket halinde kendini şarj eden güzel bir elektrik motoru ekleseler, fren enerji geri kazanım sistemi olsa, güçlü ve güzel de bir akü... Misss
Mesela 600cc motor performansını 300cc bir benzin + elektrik motor melezinden alsak, hemde 100km de sadece 2lt falan yaksa... Oh oh suyundan da...

Ne kadar da güzel olurdu değil mi? :) Hayaller hayaller...

Az daha dayanın beyler, yılbaşında büyük ikramiye bana çıkarsa paranın 4te1ini bu işin ar-ge'sine ayıracam, kurtaracam sizi benzin derdinden
:)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar