Türk kahvesi dışındaki tüm kahvelerde hep bir plastik tadı, makine tadı :bounce:
yok abi hepsinde plastik tadı yok. mesela filin kıçından çıkan (black ivory coffee) ve kedinin kıçından çıkan (luwak) kahveler var.
Türk kahvesi dışındaki tüm kahvelerde hep bir plastik tadı, makine tadı :bounce:
Bizim yerli kavuruculardan ben de şikâyetçiyim; istediğimden bir iki radde az kavuruyorlar, ekşi oluyor. Son birkaç aydır Tchibo Colombia Fino kafeinsiz çekirdek kullanıyorum ve benim için yeterince iyi. (Ayda 1,5-2 kg gidiyor...) Eşim de içebiliyor, o mühim; bizim yerli kavurucuların kahvelerini içemiyor.
Geçen gün Rami"ye yolumuz düştü, kahve membası oradaymış herhalde, istemediğin kadar çekirdek, istersen yaş çekirdek " git 2 tur at, kavurup verelim " modeli satışlar " biraz bundan biraz bundan verelim " tarzı harman teklifleri .. Alice harikalar diyarı gibi bir yerdi .. fiyatları da uygun ama şu an bende erimesi zor bir stok olduğu için maalesef bir şey almadım, alan akrabamız da dükkanına bir kaç kilo çeşit çeşit aldı, artık ondan feed back alırım ..
kahveyi nereden nasıl içiyorsunuz ya da alıyorsunuz bilemiyorum,
kahveyi şekersiz ve sütsüz içen bir müptela olarak tecrübem ;
dışarıda filtre kahve içilmez, (bir kez özsüt de french press ile getirdiler tadı güzeldi)
türk kahvesi izmir kemeraltında taze taze içilir ya da alınır.
bu arada tchibodan bugün aradılar;
kahveleri alalım diye bir şey söylediler,
kabul etmedim,
meselenin kahve değil davranış biçimi olduğunu lisanı münasip ile belirterek,
kendilerinden alış veriş yapmayacağımı ve çevremde bugüne kadar referans olduğum insanlara da aynısını tavsiye edeceğimi belirttim.
nihayetinde bu aramalarının sebebinin almanya üzerinden yaptığım başvurunun etkili olduğunu düşünüyorum,
zira alış verişten sonra kendileri ile görüştüm ve iade olmayacağını net şekilde belirtmişlerdi.
bir de belirteyim,
kahve kültür ögesidir,
kişisel zevkleri barındırır,
kişisel yoruma tabidir (hemen hemen her şey de olduğu gibi).
bu en iyisidir demekten ziyade benim için bu yeterlidir demek daha mantıklı.