hoşgeldin:rendeer: üyelik tarihine bakınca biraz garip kaçıyor hoşgeldin demem. benden eski üyesin.
bende motor alma aşamasında baya emek sarfetmiştim. önce ehliyet aldım, sonra motor alacak parayı biriktirdim. ilk motor olarak suzuki gs 500 düşünüyodum. tam motor parası birikti, bu seferde askerlik durumum çıktı hesapta yokken. asker dönüşü kıyafetleri tamamlayıp cbf 150 aldım. şimdi iyikide gs 500 ile başlamamışım diyorum. cbf 150 den sonra er-5 sahibi oldum ve 1 yıllık motor tecrübeme rağmen 500 cc ye geçişim sıkıntılı oldu. hiç tecrübem olmadan 500 cc ile başlasaydım ne olurdu bilmiyorum. ben askerde iken bu siteden bir arkadaşımız olan xxxxx( biz ona kısaca 5x derdik) sıfır cbf 500 almış ve 1000 km boyunca 3 kere kaza yapmıştı. son kazası ağır oldu ve nerde ise ayağına platin takılacaktı, zor yırttı. sonrada motora töbe etti. ben şimdi tekrar cbf 150 aldım. er-5 ten sonra 150 cc ye binmek attan eşeğe dönüş oldu amayapacak bişey yok.

ale:
valla kle 500 de er-5 ile ortak motor ve performansı gayet güzel makineler. ama şimdiye kadarki motor tecrüben nedir bilmiyorum, çok fazla yoksa hem yüksek hacimli hem yüksek boyda bir motor, hata toleransı az, kaza riski yüksek ve parça fiyatları-bulunurluğu sıkıntılı bir motor can sıkıcı olacaktır.
bir süre ufak bişeyle pratiğini geliştirip hacim büyütmen sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum:cat: