Takım Elbise, Motor ve Kış

Katılım
31 Ocak 2015
Mesajlar
1,748
Benim fikrimce 10-15 dakikalık mesafeyi gs le kat etmek yerine ucuzundan bir scooter da işi çözer takım elbisenin üzerine alt üst yağmurluk giydinizmi taburede oturar otura gidersiniz iş yerinize. hiç bir şeyde kırışmamış olur. en fazla 10-15 dakikalığına yağmurda işe çıkmış kuryeci arkadaşlar gibi görünürsünüz o kadar

2 sene boyunca smy fiddle ile takım elbiseli gittim geldim işe. bence 125 cc scooter düşünebilirsiniz eğer maddi açıdan bir sıkıntınız yoksa. ikinci elde sağlam motor bulursanız 2 3bin civarı işinizi görür bence.

Arkadaş sizler gibi korumasız kıyafetlerle gitmek istemiyor. Korumalı kıyafetlerle takım elbiseyi nasıl kırıştırmadan işe varırım diyor. Yağmurlukla motora binmenin çorapla kırık cam üzerinde yürümekten bir farkı yok. En ufak hatanızda, düşüşünüzde, kazanızda sadece yasal zorunluluktan dolayı taktığınız kask vücudunuzun geri kalanını koruyamayacaktır. Lütfen tam teşekküllü ve sürüşe uygun giyinelim mesafe ne kadar kısa da olsa.
 
Katılım
25 Şub 2012
Mesajlar
134
korumasız gitmedim montum kaskım dizliğim eldivenim tamdı. yağmurda karda gitmedim. kısa mesafe için scooter bana göre uygun arkdaş gibi gs olsaydı 10 15 dakkalık yol için çıkarmaz scooter alırdım. benim fikrim bu. saygılar.
 
Son düzenleme:
Katılım
21 May 2015
Mesajlar
438
Ben de takım elbiseyle çalışıyorum. Mesafe 7 km 15 dk falan.
Ayakkabılarım masamın altında, sabah botlarla gelip değiştiriyorum.
Motora binerken gömlek kravat üzerine mont giyiyorum.
Ayrıca kumaş pantolon üzerine LBC yandan fermuarlı pantolonu giyiyorum. Sorun olmuyor.

Belki mesafe kısa diye sorun olmuyor. Yol 30 dk yı geçmezse ve içerisinde çok terlemezsem sorun olmuyor
 
Katılım
6 Eki 2014
Mesajlar
284
Arkadaş sizler gibi korumasız kıyafetlerle gitmek istemiyor. Korumalı kıyafetlerle takım elbiseyi nasıl kırıştırmadan işe varırım diyor. Yağmurlukla motora binmenin çorapla kırık cam üzerinde yürümekten bir farkı yok. En ufak hatanızda, düşüşünüzde, kazanızda sadece yasal zorunluluktan dolayı taktığınız kask vücudunuzun geri kalanını koruyamayacaktır. Lütfen tam teşekküllü ve sürüşe uygun giyinelim mesafe ne kadar kısa da olsa.

Bu vesileyle birazda bizi haşlayarak önemli bir mesaj verdiniz teşekkür ederim. bilakis yolda gördüğüm kasksız apaçilere kaskımı göstererek farkında olmalarını hatırlatırım ve kendi adıma daha bir sefer bile belliğimi dahi takmadan motosiklet üzerine çıkmadığımı belirterek bende cevabımı vereyim. en güzel çözüm arkadaşımızında çözüme kavuşturduğu gibi iş kıyafetini işte, koruyucu ekipmanlarını motosiklet üzerinde giyme şeklidir.
 
Katılım
12 Ocak 2016
Mesajlar
15
Yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Korumalıklar, kışlık tulum gibi kolay giyilen alt, üstte kışlık mont, bot ve eldiven ile yola çıkacağım.

İçimde gömlek, kravat, pantolon olacak ve ceketle ayakkabıyı arkaya atıp gideceğim. Giyinip soyunma derdim de olmaz. Bir böyle deneyeceğim. Birkaç takım elbisem için kırışmaz vs. dediler. Onlar da ne kadar kırışmıyor görürüz.
 
Katılım
17 Ocak 2016
Mesajlar
636
Eğer işyerinde soyunacağınız biryer varsa normal motor kıyafetiyle gidip gelirsiniz.

Takım elbiseniz işyerinde kalır, sabah ve akşam üstünüzü değiştirirsiniz.
 
Katılım
25 Şub 2016
Mesajlar
286
Kat edeceğim mesafe 10-15 dakika. Bu kadar kısa süre içinde ter sorun olmaz. Bol bir tulum iş görmez mi?

İzmir'dekinde su almayla ilgili bir sorun olduğunu söyleyenler oldu. Bu konuda bilgisi olan var mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:26 ----------

He biz de komik olmak için giyiyoruz, şu lafınızla konuya olan katkınız muazzam. Ne giyeyim güzel kardeşim. İsterseniz resmi kuruma kotla gideyim. Üstümde veya yanımda o takım elbise bir şekilde benimle gelecek.

Hocam çok içten yorum yapmışsınız, bir an kendimi yerinize koydum epey zor bir durum. Eğer iş yeri müsaitse biraz erken gidip 10-15dk önce, lavabo-wc bi yerde takım elbiseyi giyerek çözüm üretirdim heralde. Çünkü koruma ekipmanları bol olduğunda giymenin de pek manası kalmıyor, kaza anında plakalar olması gerektiği yerde olmazsa korunması gereken bölgeler açısından sorun yaşatabilir.
 
Katılım
12 Ocak 2016
Mesajlar
15
Uzun zaman sonra güncelleme:

R1150R Rockster aldım, onunla gidip gelmeye başladım, şimdi sattım. Uzatmiyim, alternatifler şunlar:

1. Normal kıyafetle ofise gidilecek. Orada üst baş işi yapılacak
a) Kıyafetler ofiste olacak.
b) Evden götürülecek.
2. Takım üzerine koruma giyilecek.

Giyinip gitmek iş değil, geçelim.
Ofiste yer olsa bile alternatifleri evde değerlendirmek ve en kötü ihtimal gömlek bile sorun olduğundan evden götürüp getirmek en güzel çözümdü. Şöyle yapıyordum, herhangi bir takımı elbise kılıfına geçirip topcase'e atıyordum. Ayakkabıyı da yan çantaya. Bu hiç vakit almıyor ve çok pratik.

Elbiselerin ofiste durması da mantıklı gelmedi. Daha önce bunu tavsiye eden arkadaşlar gibi götürüp getirin arkadaşlar. En güzeli o.



 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst