Sym Sym Joymax 250i

Selamlar. Bu motor hoşuma gidiyor ancak 50bin km civarındaki şanzıman ve motor arızaları biraz korkuttu diyebilirim. 2015 model 20bin km civarı satın alıp 2 sene kullanmayı düşünüyorum ki 50bin km yi rahat geçerim bu sürede. Arada scotty de yapabilirim. Bunun için motoru sağlam ve sorunsuz olmalı.

O yüzden 3 seçenek arasındayım.

SYM Joymax 250i
Yamaha X-City 250
Kymco Xciting 250ri

Sorunsuzluk ve bakım maliyet giderleri konusunda ne dersiniz? Yakıt olarak gördüğüm kadarıyla SYM daha az yakıyor.

yuasa'dan şaşmamak lazım,
yalağuz fiyatları da ortada.

şahsi soğutma problemimi yine şahsen çözmüş durumdayım,
radyatörden motora giren kalın hortum giriş yerinden sıvı kaçırdığını tespit ettim.
hortumun ucunda bir deformasyon olmuş,
1-2 cm kesip yerine monte ettim,
bu arada bütün sıvı döküldü,
tamamladım, bir yerde "radyatöre sıvı doldurduktan sonra radyatörün ağzı açık kalacak şekilde biraz çalıştırın havası alınsın" yazısını gördüm (sym'nin kendi web sitesinde),
öyle yaptım,
sorun çözüldü gibi duruyor.

şöyle bir ilan gözüme çarptı
hava filtresi için 30 tl yazılmış,
Denizli'de, orada oturan var ise elden kontrol ederse iyi olur ,
bir iki tane sipariş vereceğim.

son bakımda yağ olarak motul 5100 kullandık,
motorda bir rahatlama oldu sanki.
şimdi kayış konusuna alternatif arıyorum,
son olarak dayco marka takıldı, standart hızında bir miktar düşüş oldu.

sanırım 34.000 km'yi geçtim.

son sürüş biraz ilginç oldu,
100 km altı ortalama hız ile benzin tüketimini (yanlış hesaplamadıysam) 2,8 lt olarak hesapladım.
sakin ve şehirler arası tüketimidir,
şehir içi de var (İstanbul trafiği değil).

2.8 Litre çok güzel bir ortalama şayet hesaplamada bir yanlışlık ve sapma yok ise. :)

akümüz gelmıs dun sıparıs verdık bugun evde:)
yarın sabah hava ıyı olursa takalım ve ızlenımlerımızı paylasalım

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
2.8 Litre çok güzel bir ortalama şayet hesaplamada bir yanlışlık ve sapma yok ise. :)

bende ege akdeniz turunda 2,95 takmıştım sakin sürüş yaparak

akümüz gelmıs dun sıparıs verdık bugun evde:)
yarın sabah hava ıyı olursa takalım ve ızlenımlerımızı paylasalım

güzelk bir şarj sonrası takın muhteşem güçlü oluyor kafanızda soru işareti olmuyor en güzelide :cherry:

bende ege akdeniz turunda 2,95 takmıştım sakin sürüş yaparak

güzelk bir şarj sonrası takın muhteşem güçlü oluyor kafanızda soru işareti olmuyor en güzelide :cherry:

cihaz birgunde elıme ulastı.gelınce olctum 12.76v gosterdı.sarj etmedım dırek taktım ılk marsda aldı ve ıkı saat ctesı gunu ful gezdım.ılk calıstırdıgımda yanı kontak acıgımda 12.5v gezerken de 14v gosterdı motorun gostergesı.dun yıne actım 12.7 ılk acılıs 14v gezerken aldıgım dgerler.ben abus akuyu ınternetten ugurlu sıteden aldım.satın alma sonrası fırmayı buldum sansına o fırma da gazıantepde bır motorcu magazasıymıs.5 dakıka sohbet ettık.satıcı bana "son dondemde akulere cok zam geldıgı, ustelık fırmaların akulerın ıcınde bulunan kursun dan kısıtlamaya gıttıkleri, ancak abus marka akulerde ne fıyat artısının oldugu ne de boyle bır kursun eksıltme yoluna gıdıldıgı" husularıydı.umarım aku ıyı cıkar 3-4 yıl sorunsuz kullanırım.zaten kaşdakı ıkı motor ıcın de aku lazım olacak sanırım eger abus aku ıyı cıkarsa onalr ıcın de sıparıs verecegım.bu arada oglana suzukı gsx 250r motor aldım bursadan.ankaraya fabrıkadan gelecek servıs kurulumunu burda yapacak Insallah.yenı merakımız bu.eger vıteslı motora alısırsam belkı bende 50 sınden sonra gecıs yaparım:)))))

Motosikleti
TGB X-MOTION 250
abuş biraz şans işi bir motorumda 2 yıl gitti birinde 8 ay

asidi içinde gelen aküyü şarj etmeye gerek yok zaten tak çalıştır akü oluyor asidi ayrı gelirse kurulum yapıp şarj etmek gerekiyor.

nerde o eski aküler gerçekten kurşun oranlarının azaldığını bende düşünmekeyim.

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
Merhaba
Ben de arayış içindeyim ama fiyatlar çok değişken. Genelde n11.com'dan alışveriş yapıyorum. Karşıma çıkan fiyatlar ortalama 175-450 arası
1 kere alıp pahalı almak mı mantıklı yoksa ucuz alıp 1 veya 2 kış sonra yenilemek mi mantıklı emin olamadım. Kullanan arkadaşlar görüp yazar belki fikir sahibi oluruz.

Abuş: 175 TL
VLM: 270 TL
Varta: 380 TL
Unibat 385 TL
Yuasa: 450 TL
Yuasayı 500 e aldım ben 13 ocakta asitleri yeni dolduruldu şarj edildi. Taktım soğuk havalarda ilk marşta almıyor ateşlemesi sorun olmaz umarım. Bakalım ne kadar süre dayanacak. Üstüne tarih km attım.

Son düzenleme:
Motosikleti
TGB X-MOTION 250
Yuasayı 500 e aldım ben 13 ocakta asitleri yeni dolduruldu şarj edildi. Taktım soğuk havalarda ilk marşta almıyor ateşlemesi sorun olmaz umarım. Bakalım ne kadar süre dayanacak. Üstüne tarih km attım.

motoru çalıştırırken gaz verme yapıldığında da motorun çalışmaqsını engelleyen bir sistem var joymaxda büyük ihtimal tps den gazı açık algılayınca ateşleme vermiyor motora, gazı ellemeden çalışıyor kolay. gayri ihtiyari el gazda ise ondan da zor çalışıyor olabilir.

kurcalanmamış bir motorsa günlük kullanımda 0 derecelerde dahi tek marş alması lazım.

0 derecelerde yada eksilerde 7-10 gün çalışmadığında akü full de olsa bir kaç marşda alması olası bir durum

9000 bakımı yaklaşıyor bir fiyatlara bakayım dedim baya bir artmış bir önceki fiyatlara oranla.
Hava Filtresi ve Yağ'ını değiştireceğim sadece.
Hava Filtresi En son 6000 KM önce değişmişti.
Yağ ise 3000 KM Öncesi değişmişti.
Motopitten hava filtresi 96 TL
N11'den ise Castrol 10-40 Scooter Yağları ise 40 TL(1 Litre)
Ortalama Bakım Maliyeti 170-180 TL arası gibi birşey tutacak. Kendim hallederim ufak bakımlar için servis'e gitmeye gerek yok işçiliği 50 TL alırlar diye düşünüyorum o da en azami. 50 TL benzin atar gezerim daha iyi öğrenci kafasıyla :)

hava filtresini daha düşük fiyatlardan bulabilirsin,
önceki mesajlarımın bir tanesinde bir link var idi,

ne olduğunu bilmiyorum,
evvelden kullanmadım,
yan sanayi olarak motospartan dan aldıklarımı kullandım. (sanırım markası velomoto gibi bir şeydi)

Teşekkür ederim tavsiyeniz için. Aklıma takılan şu yan sanayi filtre aman aman çok sorun olurmu motosiklette ? Orjinal filtre ile arasında gözle görülür bir fark varmıdır ?
Birisi 96 diğeri ise 30 TL. Arada 66 TL'lik bir fiyat farkı var, sizce bu durumu nasıl değerlendiriyor ve yorumluyorsunuz ?

30 tl olanı kullanmadım,

senelerdir orijinal filtre kullanmadım,
şu zamana kadar filtreden kaynaklı bir problem yaşamadım,

evde kompresör var idi ufak bir tane, 1000 km de bir açıp temizlerdim
en son aldığımda 26 liradan 5-6 tane almıştım,
halen kullanıyorum.

nihayetinde çok teknoloji gerektirecek bir parça olmadığından dolayı aşırı dandik bir ürün kullanılmadıkça sorun olacağını sanmıyorum.
hatta zamanında bir tanesini sanayide filtre satan bir yere götürmüştüm,
plastik parçanın içine oturacak bir şey yapabilirsen istediğin kadarını en kaliteliden yaparız demişlerdi.
(yanlış hatırlıyor olabilirim, o zaman orijinal filtre 20 lira ise elemanlar 2-3 lira gibi bir rakam söylemişlerdi.)

tercih tabi ki kullanıcınındır.

30 tl olanı kullanmadım,

senelerdir orijinal filtre kullanmadım,
şu zamana kadar filtreden kaynaklı bir problem yaşamadım,

evde kompresör var idi ufak bir tane, 1000 km de bir açıp temizlerdim
en son aldığımda 26 liradan 5-6 tane almıştım,
halen kullanıyorum.

nihayetinde çok teknoloji gerektirecek bir parça olmadığından dolayı aşırı dandik bir ürün kullanılmadıkça sorun olacağını sanmıyorum.
hatta zamanında bir tanesini sanayide filtre satan bir yere götürmüştüm,
plastik parçanın içine oturacak bir şey yapabilirsen istediğin kadarını en kaliteliden yaparız demişlerdi.
(yanlış hatırlıyor olabilirim, o zaman orijinal filtre 20 lira ise elemanlar 2-3 lira gibi bir rakam söylemişlerdi.)

tercih tabi ki kullanıcınındır.

Çok teşekkürler yorumunuz için. Piyasada ve SYM gruplarında Uno 70 hava filtresini kullananları gördüm 13 TL'e alıp filtre tablasına göre kes çıkar tak yaparak silikon yardımcı ile yapıştırıp kullananlarda var belki görmüşsünüzdür youtube'de o videolarıda...
Vrdiğiniz linkten bir adet sipariş geçeceğim ileriki günlerde, tekrardan teşekkür ederim. Kazasız belasız sürüşler inşallah :)

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
motoru çalıştırırken gaz verme yapıldığında da motorun çalışmaqsını engelleyen bir sistem var joymaxda büyük ihtimal tps den gazı açık algılayınca ateşleme vermiyor motora, gazı ellemeden çalışıyor kolay. gayri ihtiyari el gazda ise ondan da zor çalışıyor olabilir.

kurcalanmamış bir motorsa günlük kullanımda 0 derecelerde dahi tek marş alması lazım.

0 derecelerde yada eksilerde 7-10 gün çalışmadığında akü full de olsa bir kaç marşda alması olası bir durum
Gaz verme yapmıyorum. Gazı ellemiyorum eski aküde o işi hep yapıyordum sonradan başka birinden gördüm ondan sonra gaza dokunmadan çalıştırıyorum. Motoru her gün kurcalıyorum. Her gün evden işe işten eve gidiyorum. Önü açık evin yanında çatılı garaj var. Motoru çalıştırmamazlık yapmıyorum 2-3 günde bir kullanmasam bile çalıştırır 5 dk beklerdim. Bakalım ne kadar gidecek şu aralar sorun yok. Motoru 600 lük sym ile takas yapacaktım. Takas yapacağım kişiye sormuştum hangisni takayım diye. Araştırma fırsatım olmadı. Aldık kullanıyorum. Vazgeçti takastan.

ben de ınternetten dokuyucu motordan 20tl den 5-6 tane almıstım halen 3 tane var sanırım.hıcbır sıkıntı yasamadım ve orjnalınden de bır fark goremedım
orjıal kılavuzunda ve yabancı sıtelerde hava fıltre degısımının ıkı bakımda bır 6000km bır yapılması ongoruluyor benher bakımda degıstırıyordum artık 3000km de temızlık sonrasında 3000 de degısıklık yapacagım

son bakımda yağ olarak motul 5100 kullandık,
motorda bir rahatlama oldu sanki.
şimdi kayış konusuna alternatif arıyorum,
son olarak dayco marka takıldı, standart hızında bir miktar düşüş oldu.

sanırım 34.000 km'yi geçtim.

Kayışı 34.000 km kullanmış olamazsın heralde :) Benim orjinal kayış Mitsuboshi kayış 15070'te Bando ile değişti ve yeniyken bile kötü bi kayıştı 24250'de Polini'taktırdım. Polini de son hızda düşme yaşamadım o kayışta 39505'de yine Polini ile değişti. 53000deyim şuan hala ömrü var hesabıma göre 1500 km daha götürmesi lazım beni.
Ben Polini'yi Mitsuboshi'ye tercih ettim benzer dayanıklılıkta daha uygun fiyatta olmasından dolayı. Dayco nasıldır bilemiyorum.

Selamlar. Bu motor hoşuma gidiyor ancak 50bin km civarındaki şanzıman ve motor arızaları biraz korkuttu diyebilirim. 2015 model 20bin km civarı satın alıp 2 sene kullanmayı düşünüyorum ki 50bin km yi rahat geçerim bu sürede. Arada scotty de yapabilirim. Bunun için motoru sağlam ve sorunsuz olmalı.

O yüzden 3 seçenek arasındayım.

SYM Joymax 250i
Yamaha X-City 250
Kymco Xciting 250ri

Sorunsuzluk ve bakım maliyet giderleri konusunda ne dersiniz? Yakıt olarak gördüğüm kadarıyla SYM daha az yakıyor.

Ben aşağıdaki iki mesaj arasında 15 ve 16. sayfalarda başıma gelenleri anlattım, bunları yaşamayanlar da vardır tabi. Motoru yenileyince 2017 model abs joymax almayı düşmüyor değilim yine.

http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/114139-sym-joymax-250i-15.html#post4443584
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/114139-sym-joymax-250i-16.html#post4448438

Joymax'imin yakıt sarfiyatı için: http://www.fuelly.com/motorcycle/sym/joymax_250xi/2014/daparadoks/453899

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar