Merhaba arkadaşlar 52.180 km'de ustaya gittim ve motoru açıldı silindir ölçüsü vs durumu iyi göründüğü için sadece sekman değişti. Umarım bi 50.000 km daha sorunsuz binerim 
Merhaba arkadaşlar 52.180 km'de ustaya gittim ve motoru açıldı silindir ölçüsü vs durumu iyi göründüğü için sadece sekman değişti. Umarım bi 50.000 km daha sorunsuz binerim![]()
iyi maşallah dediğim gibi çıkmasına sevindim sizde ucuz yırttınız kaça mal oldu sibop lastiklerinide yenileseydiniz, subapları alıştıma yapıp yeniden bir ayarlama falan iyi olurdu umarım yapılmıştır.
cok basıt bır soru soracagım cesıtlı forumlarda okudum ama hesap yetenegım yok bu ıtıbarla burada danısmakıstedım.19 volt cıkıslı bır laptop sarj adaptoru 12 v 10,5 amperlık bızım akulerı şarj eder mı?
19V çıkışlı bir laptop bataryası genellikle +3A gibi bir çıkış amperajına sahiptir.
Doğrudan bağlarsanız hem voltaj hem de amperaj yüzünden hem batarya hem de adaptör kullanım dışı kalabilir. Onun yerine bir voltaj regülatörü ile birlikte kullanırsanız sonuç alabilirsiniz.
Örneğin aşağıdaki gibi bir modül ile voltajı 14V' a düşürmeniz yeterli olur.
https://n11scdn1.akamaized.net/a1/1...nverter-lm2596-cevirici__1411785381943726.jpg
Şimdi sorun amperajın yüksek oluşunda. Normal şartlarda bir motosiklet aküsü için 0.8/1A şarj akımı önerilir. Hızlı şarj genellikle 2A ile bir saat gibi bir sürede tamamlanabilmektedir. Oysa siz 3A gibi bir değeri uygulayacaksınız. Akünün ömrünü ciddi şekilde kısaltacaktır.
Hepsini bir kenara bırakırsak laptop bataryaları NiCD veya LiPO cell kullanan batarya paketleridir, şarj cihazı da bu tip bataryalar için tasarlanmıştır. Oysa bizim bataryalarımızın büyük bir çoğunluğu asitli bataryalardan oluşuyor. Diğer bir deyişle şarj değerlerini bir şekilde uyuştursak dahi şarj cihazı bizim bataryayı şarj etmeye uygun bir cihaz değildir.
Tabi ki bu şarj edemez demek değil. Elinizde kenarda bulunan eski bir şarj cihazı varsa ve onu kullanmak istiyorsanız neden olmasın :wiinkk: Ama modül ile birlikte kullanmayı, mümkünse amper düşürmek için tedbir almayı ihmal etmeyin:cat:
**orjinal varyatör her zaman iyidir motorun canını almaz performans ürünleri size bişey verirken bir yerden de alır götürür bilginiz olsun.
**antifiriz olayını siz yapmayın servise başvurun kolay olmuyor zira motora zarar verebilirsiniz.
** şanzıman sesi ciddi bir problemdir benimde 48bin de olmuştu counter dişlişinin başı aşınıyor pul iç gövdeye baskı yapınca ses oluşuyor bence fabrikasyon tasarım hatası tamirat işçiliğini kendim yapmama rağmen 400 lirayı buldu iç rulmanları ve dişliyi değiştirdim.
motorun gövdesinin en üst noktasından hava almanız gerek alamazsanız gövdede (silindirde soğutma sıvısı olup olmadığını kontrol edin) en üst nokta zaten radyatör alt nokta devirdaim pompası hava yaptırıp o şekilde kullanırsanız motora zarar verebilirsiniz yetkili servisde çözdürün işi bence
merhabalar akünüz zayıf o sebeple uyarı veriyor, çok bilen arkadaşlarımız ne alakası var diye atlama yapmasınlar ama :queen:
akü zayıflığınız zaman zaman rölanti kararsızlıklarına da sebep olabilir bilginiz olsun .
marş esnasında arıza lambası yanma sebebi için videoyu izleyebilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=NuuzL0ZmvMM
Teşekkür ederim yardımınız için havalar ısınınca motosiklete binme şansım oldum hemen hemen hergün. Kendine geldi akü olsun ateşleme olsun. Kış aylarında sık çalıştırılmayınca bu tür olaylarla karşılaşılıyor bu modelde sanırım kendi çıkarımlarım bu yönde gördüğüm kadarıyla
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:38 ----------
Aynısı oluyor birebir aynısı anlatmak yazı ile ifade etmek istedğim tam olarak buydu![]()
motorla cıkıp gezemedık bızım aku yıne off
sımdı ataba at-618 sarj adaptoru buldum taktım sarsa 6 saat bır dolsun kendıne gelırse ıyı gelmezse yenı bır aku alacagız
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:10 ----------
https://urun.n11.com/aku/sym-joymax-200-aku-uyx9-bs-12v9ah10hr-kuru-aku-P312829868?gclid=Cj0KCQjwg73kBRDVARIsAF-kEH9GSK7q94SoGGo-g9JO6dLnZOh7tiXrOPwOk4mBXR29R_gOCWfxxTAaAiEyEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
https://urun.n11.com/aku/abus-12-volt-95-ah-yt12a-bs-motosiklet-aku-250-joymax-P173690798
alacagımız aku de yukarıda lınkını paylastıgım akulerden bırı.buna ılıskın yorumu ve deneyımı olan varsa ve paylasımda bulunursa cok sevınırım
Merhaba
Ben de arayış içindeyim ama fiyatlar çok değişken. Genelde n11.com'dan alışveriş yapıyorum. Karşıma çıkan fiyatlar ortalama 175-450 arası
1 kere alıp pahalı almak mı mantıklı yoksa ucuz alıp 1 veya 2 kış sonra yenilemek mi mantıklı emin olamadım. Kullanan arkadaşlar görüp yazar belki fikir sahibi oluruz.
Abuş: 175 TL
VLM: 270 TL
Varta: 380 TL
Unibat 385 TL
Yuasa: 450 TL
bende eski abuş akücülerdenim son akümde beni üzdü malesef belirtmek isterim,
8 ayda aküm gitti 6 ay garantili dediler işlem yapmadılar satıcı beyfendiler.
agility city 125 ve kawasaki z750s motoruma takmıştım kawasakide 2 yıl kadar gitmişti
joymax da 8 ayda tırtladı malesef
abuş diyip geçmeyiniz zira huawei ye yaptırılıyor diye biliyorum ismi daha artistik olsa çok iyi satardı bence vlm yi de sallardı sanıyorum.
merhabalar üzerinde açmayın yazan aküler açılmaz su yada asit ilave edilmez.
videolarda gösterilen üzerinde açılmaz yazan aküler için söylüyorum hepsi boş iş
sizin aküden de ne yazık ki bişey olmaz artık olan canıda gidecektir.
şarj akımı ile akü güçlenir şarjdan alınınca şarj esnasındaki voltajları görmek pek mümkün değildir.
otomobil akülerinde de bu böyledir.
siz akünüzü yenileyin kafanız rahatlasın ben öyle yaptım efendim![]()
videolarda gösterilen üzerinde açılmaz yazan aküler için söylüyorum hepsi boş iş
şarj akımı ile akü güçlenir şarjdan alınınca şarj esnasındaki voltajları görmek pek mümkün değildir.