Sym SYM-Jet 14 200i ABS

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
Ben sym de parça sorunu yaşamadım şu ana kadar. Ne istediysem 2-3 günde geldi. Arızalanıp yolda bırakmadı hem kuryede hem uzun yolda kullanıyorum. Anlayacağın biraz hırpalıyorum motoru çalışırken ister istemez, ona rağmen hiç sorun çıkartmadı. Yakıt olarak ortalama 4.5 lt 140 km yakıyorum şehir içi. Bazı arkadaşlar daha fazla gittiğini söylüyor ama en fazla 4.7 lt 160 km gördüm yakıt olarak. Kullanış tarzıyla alakalı olabilir genellikle orta devirlerde kullanıyorum ama hızlı kaldırıyorum. Dün varyatörü temizlettirdim parça gerekirse getirtiyim önceden görelim diye. Sadece kayışta ufak bir kaç çatlak vardı onu sipariş edicem. Çin motorundan geçiş yaptım kafam çok rahat şu an.
Patron Alsancak bölgesinde birkaç ay önce "motordan memnun musun?" diye soran biriyle karşılaştıysan,o benim 🤣

Yahu adam iş için kullanıyorum diyor, bundan iyi operasyonel test mi olur... Benim gibi haftada bir gün binen adam ancak kağıt üzerinde bilgileri aktarır.

Kayış çatlakları ihmal edilmesin. Piyasada ölçüsü uygun 2 seviye Bando kayış var. Fiyatı uygun olanın maalesef sahtesi de çok. Dikkatli olmakta fayda var.

Yakıtın 3.2lt / 100km , az değil ama çok uçuk ta değil.

Birazdan uzun camı sökmeye gidiyorum, kimseden sağlıklı geri bildirim alamadım. Deflektör takıp orjinal camla deneyeceğim.

Patron Alsancak bölgesinde birkaç ay önce "motordan memnun musun?" diye soran biriyle karşılaştıysan,o benim 🤣

Yahu adam iş için kullanıyorum diyor, bundan iyi operasyonel test mi olur... Benim gibi haftada bir gün binen adam ancak kağıt üzerinde bilgileri aktarır.

Kayış çatlakları ihmal edilmesin. Piyasada ölçüsü uygun 2 seviye Bando kayış var. Fiyatı uygun olanın maalesef sahtesi de çok. Dikkatli olmakta fayda var.

Yakıtın 3.2lt / 100km , az değil ama çok uçuk ta değil.

Birazdan uzun camı sökmeye gidiyorum, kimseden sağlıklı geri bildirim alamadım. Deflektör takıp orjinal camla deneyeceğim.
Ben gp nin uzun camını kullanıyorum. Rüzgar biraz gözüme vuruyor 80 km nin üzerine çıkınca.
Bu arada günlük 150-200 km arasında kullanıyorum. Bazen 250 km olduğu da oluyor ve günün 10 saati çalışıyor motor. Ben memnunum yani sadece yağ eksiltiyor diğer kullanıcılar ile konuştum onlarda yağ eksiltme olmadığını duydum. Muhtemelen çalışma tempomdan dolayı olabilir. Ama duman atma v.s söz konusu değil.
Yakıt olarakta sürekli dur kalk yaptığımdan dolayı bu kadar yakıyor olabilir.

100km de 1 litre daha az yakar mı bunun derdinde. 100-200 binlik motora biniyor, 50 liranın hesabını yapıyor.
100 km de 1 litre az yakan motor 100.000 km de tam tamına 45.000 tl tasarruf yaptırır , şakamı yazıyorsunuz yoksa matematikmi bilmiyorsunuz , bu hayat pahalılığında insanların giderlerini düşürme derdi gayet doğal , sizin gibi düşünenlerinde sloganı aslan besleyen yemini bla bla bla hayatımda duyduğum en boş beleş laf..

100 km de 1 litre az yakan motor 100.000 km de tam tamına 45.000 tl tasarruf yaptırır , şakamı yazıyorsunuz yoksa matematikmi bilmiyorsunuz , bu hayat pahalılığında insanların giderlerini düşürme derdi gayet doğal , sizin gibi düşünenlerinde sloganı aslan besleyen yemini bla bla bla hayatımda duyduğum en boş beleş laf.

Nikkfurie omrun at sirtinda mi geciyor? Sey pardon motor sirtinda diyecektim. 45000 liraya ne alabiliyorsun? Dar gelirligin alemi yok, bisiklete bin bence, bacak kasi yaparsin.

Adam mondial nevada dedigin disi seni ici ustayi yakar cin copune 190.000 lira para vermis, parcasi yok veya usta tamir edemiyor, 190K para ile rezil olduk yazmis. Devir artik 45 kagidin hicbir halta yaramadigi 190 kagitla bile rezil oldugun devir. 45 daha koyup cl250 veya hintli royal enfield almak varken gitmis yanlis ata oynayip pisman olmus, 45’den kacinayim derken doluya yakalanmis.

Motora biniyorsan mamasini vereceksin, profesyonel bisikletciler sehirler arasi yolda 80-90 bastiriyor bisikletlerine, yt de videolari var. o bisikletler bile 100 kagit diyorlar. ucun besin hesabini yapip da hayati dar etmeyin kendinize. 100 km de 1 litre daha az yakacak diye argesi oturmamis bozuk motorlari milete caksinlar. Ondan sonra ustalar bakmiyor diye isyan et. Hos orda da pazarlik diye oldur emegini, adama yevmiyesini verme. Motorcu milleti zaten zor bizim ulkede. Bazen dusundukce bu ulkede motora binilmez diyorum. Distributoru guven vermez, ustasi binbir turlu adamla ugrasir. Eli yatkin usta zaten ara ki bulasin, o ayri konu. Toplum kendi kendini imha eden virus gibi.

Matematik biliyoruz kardesim, karsidaki kisiden hizmet/urun alacaksan once karnini doyuracaksin adamin bunu da biliyoruz. Motorun da karni doyacak tabii. Her seyin bedeli var. Keyifli keyifli motora binecen, ama az yaksin, ama ustasi bedavaya baksin, oldu canim, hatta motoru bedavaya satsinlar, ne guzel otv de yuklenmez hem.

Motosikleti
Ben gp nin uzun camını kullanıyorum. Rüzgar biraz gözüme vuruyor 80 km nin üzerine çıkınca.
Bu arada günlük 150-200 km arasında kullanıyorum. Bazen 250 km olduğu da oluyor ve günün 10 saati çalışıyor motor. Ben memnunum yani sadece yağ eksiltiyor diğer kullanıcılar ile konuştum onlarda yağ eksiltme olmadığını duydum. Muhtemelen çalışma tempomdan dolayı olabilir. Ama duman atma v.s söz konusu değil.
Yakıt olarak ta sürekli dur kalk yaptığımdan dolayı bu kadar yakıyor olabilir.
Bu tempo resmen test koşullarından sert. Yağ eksiltme hava soğutmalı bir makinede bu tempoda normal denebilir. Diğer kullanıcılarda eksiltme olmaması aradaki kilometre ve tempo farkındandır.

Valla dün uzun camı çıkardım, deflektörü tuhaf gözüken bir açıyla ayarladım ve mis gibi bindim. Sanırım geriye takmam, bayağı tutuyormuş motoru.

Bir de arkadaşlar, şahsi ricam; diğer motorları yermek için buraya yazmanın bize faydası yok. Başlık SYM Jet 14 200i başlığı.

Dün dağ köylerinde çok saçma sapan dik yerler tırmandım, bana mısın demedi. Bayramda motor ve aktarma yağ değişimi var. Büyük ihtimal kayış ta değişecek.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

100 km de 1 litre az yakan motor 100.000 km de tam tamına 45.000 tl tasarruf yaptırır , şakamı yazıyorsunuz yoksa matematikmi bilmiyorsunuz , bu hayat pahalılığında insanların giderlerini düşürme derdi gayet doğal , sizin gibi düşünenlerinde sloganı aslan besleyen yemini bla bla bla hayatımda duyduğum en boş beleş laf..
Burada şöyle bir hata var, arge v.s. olmadan plastik makyajla toplanan çançinçon motorların kullanıcıları doğru bilgi ve rakam paylaşmaktan uzak seviyedeler; hala km'de şu kuruş hesabı yapılıyor. Bir de bu kadar toplama makinelerin az yakması olası değil. Bunun yanında ne frenajı ne mekaniği canımızdan kıymetli değil.

Bizim evden size örnek; Kanuni Deer 152 var babamın. Motor 16.000Km'de en son binilebildiği tarih 2018 Ağustos... Ne parçası var, ne toplayacak usta var. Çöp oldu neredeyse. Eee motor 100.000'i göremedi ki tasarruf edelim.

Adam mondial nevada dedigin disi seni ici ustayi yakar cin copune 190.000 lira para vermis, parcasi yok veya usta tamir edemiyor, 190K para ile rezil olduk yazmis. Devir artik 45 kagidin hicbir halta yaramadigi 190 kagitla bile rezil oldugun devir. 45 daha koyup cl250 veya hintli royal enfield almak varken gitmis yanlis ata oynayip pisman olmus, 45’den kacinayim derken doluya yakalanmis.

Motora biniyorsan mamasini vereceksin, profesyonel bisikletciler sehirler arasi yolda 80-90 bastiriyor bisikletlerine, yt de videolari var. o bisikletler bile 100 kagit diyorlar. ucun besin hesabini yapip da hayati dar etmeyin kendinize. 100 km de 1 litre daha az yakacak diye argesi oturmamis bozuk motorlari milete caksinlar. Ondan sonra ustalar bakmiyor diye isyan et. Hos orda da pazarlik diye oldur emegini, adama yevmiyesini verme. Motorcu milleti zaten zor bizim ulkede. Bazen dusundukce bu ulkede motora binilmez diyorum. Distributoru guven vermez, ustasi binbir turlu adamla ugrasir. Eli yatkin usta zaten ara ki bulasin, o ayri konu. Toplum kendi kendini imha eden virus gibi.

Matematik biliyoruz kardesim, karsidaki kisiden hizmet/urun alacaksan once karnini doyuracaksin adamin bunu da biliyoruz. Motorun da karni doyacak tabii. Her seyin bedeli var. Keyifli keyifli motora binecen, ama az yaksin, ama ustasi bedavaya baksin, oldu canim, hatta motoru bedavaya satsinlar, ne guzel otv de yuklenmez hem.
Mondial Nevada'ya 190.000 veren adama herşey müstehak... Hem paran yok, hem ne istediğini bilmiyorsun. Paran yoksa kılı kırk yarman lazım; yokluktan gelen adam söylüyor bunu - dikkate alın. O bütçeye çok güzel motorlar var, CF Moto ve Zontes'te binilebilecek modeller var ve bu 2 marka için kullanıcıları şaşırtıcı derecede sağlam diyorlar. İkinci elde Husqvarna Svartpilen 250 - KTM Duke 250 - Honda CB250 - Bajaj Dominar 400 var.

Ülkede düzgün usta sayısı çok az, benim tanıdıklarımın hepsi de büyük markalara servis oldular. Yamaha - Honda hariç; Yetkili servislerde bile soru işaretlerim var. Neyse ki özel aparat gerekmedikçe servise gitmek zorunda değilim, her işimi kendim görüyorum. Eliniz anahtar tutmuyorsa TR'de motosikletle işiniz çok zor.

Son düzenleme:
Bu tempo resmen test koşullarından sert. Yağ eksiltme hava soğutmalı bir makinede bu tempoda normal denebilir. Diğer kullanıcılarda eksiltme olmaması aradaki kilometre ve tempo farkındandır.

Valla dün uzun camı çıkardım, deflektörü tuhaf gözüken bir açıyla ayarladım ve mis gibi bindim. Sanırım geriye takmam, bayağı tutuyormuş motoru.

Bir de arkadaşlar, şahsi ricam; diğer motorları yermek için buraya yazmanın bize faydası yok. Başlık SYM Jet 14 200i başlığı.

Dün dağ köylerinde çok saçma sapan dik yerler tırmandım, bana mısın demedi. Bayramda motor ve aktarma yağ değişimi var. Büyük ihtimal kayış ta değişecek.

Burada şöyle bir hata var, arge v.s. olmadan plastik makyajla toplanan çançinçon motorların kullanıcıları doğru bilgi ve rakam paylaşmaktan uzak seviyedeler; hala km'de şu kuruş hesabı yapılıyor. Bir de bu kadar toplama makinelerin az yakması olası değil. Bunun yanında ne frenajı ne mekaniği canımızdan kıymetli değil.

Bizim evden size örnek; Kanuni Deer 152 var babamın. Motor 16.000Km'de en son binilebildiği tarih 2018 Ağustos... Ne parçası var, ne toplayacak usta var. Çöp oldu neredeyse. Eee motor 100.000'i göremedi ki tasarruf edelim.

Mondial Nevada'ya 190.000 veren adama herşey müstehak... Hem paran yok, hem ne istediğini bilmiyorsun. Paran yoksa kılı kırk yarman lazım; yokluktan gelen adam söylüyor bunu - dikkate alın. O bütçeye çok güzel motorlar var, CF Moto ve Zontes'te binilebilecek modeller var ve bu 2 marka için kullanıcıları şaşırtıcı derecede sağlam diyorlar. İkinci elde Husqvarna Svartpilen 250 - KTM Duke 250 - Honda CB250 - Bajaj Dominar 400 var.

Ülkede düzgün usta sayısı çok az, benim tanıdıklarımın hepsi de büyük markalara servis oldular. Yamaha - Honda hariç; Yetkili servislerde bile soru işaretlerim var. Neyse ki özel aparat gerekmedikçe servise gitmek zorunda değilim, her işimi kendim görüyorum. Eliniz anahtar tutmuyorsa TR'de motosikletle işiniz çok zor.
Aybars, motoru kendin sökmeye korkmuyor musun? Yetkili servislerine dahi güvenmediğin adamlardan daha çok kendine güveniyorsun. Cidden bravo, şu işleri geliştirsen de bizim düldülleri de sana getirsek. 😁

Kanunin arıza çıkaran parçası neyse rks-arora-mondial-yuki parcalari uymaz mi acaba? Ustalari bakmaz mi? Veya makineyi japona cevirecek olsan biraz yamaha-honda parcalari da mi uymaz? Hicbirine cevap yoksa yedek parca niyetine kelepir fiyata koy gitsin sari siteye derim.

Forza SYM !

Motosikleti
Aybars, motoru kendin sökmeye korkmuyor musun? Yetkili servislerine dahi güvenmediğin adamlardan daha çok kendine güveniyorsun. Cidden bravo, şu işleri geliştirsen de bizim düldülleri de sana getirsek. 😁

Kanunin arıza çıkaran parçası neyse rks-arora-mondial-yuki parcalari uymaz mi acaba? Ustalari bakmaz mi? Veya makineyi japona cevirecek olsan biraz yamaha-honda parcalari da mi uymaz? Hicbirine cevap yoksa yedek parca niyetine kelepir fiyata koy gitsin sari siteye derim.

Forza SYM !
Patron ben 5-6 yaşından beri sök tak yapıyorum :) 3 yaşındaydım, rahmetli amcamdan bana küçük bir atölye açacak kadar anahtar miras kaldı.
8 yaşında komple kendi bisikletimi söküp; bakım tamir ayar topluyordum geriye.
13 yaşımdan beri motosikletlere bakım v.s. ile başlayan bir mekanik maceram var.
15 yaşında bir ralli takımı beni yetiştirmek için mekaniker olarak istedi. 5 Nisan krizi ile kapanınca kısmet olmadı.
17 yaşımdan beri bisiklet ile ilgili yüksek model prototip / numune toplama / üretim iyileştirme sektörün resmi - gayrıresmi içindeyim.
2004-2006 + 2006-2008 beyaz eşya fabrika yedek parça yöneticiliği
2008-2009 sanayi makineleri yedek parça yöneticiliği.
2010'da KTM Adventure R almıştım; o zaman artık sübap ayarı v.s. kadar son kullanıcının yapmaması gereken, teoride bildiğim ama yapmak zorunda kalmadığım işlere kadar geldim. Diğer motorlarımda zaten servis bakımlarını, parça değişimlerini yapıyordum. O tarihten sonra da garanti ve aparat zorunluluğu hariç servise gitmiyorum; sinirlerim kalkıyor.
2019'da 41 yaşında araba sahibi oldum; Subaru Forester - onu da ustam kardeşim Eray ile yürütüyoruz. 3958 sayfalık servis manuelini okudum öğrendim; her tür saçma işini çözebiliyoruz.

Yani bendeki özgüvenden öte, yıllardır biriken deneyim. El işçiliği yanında yabancı kaynaklardan teknik döküman okuma kısmı da bana çok yardımcı oluyor. Gözü kapalı birşeyleri sökme kısmı 35 sene öncede kalmış.

Kanuni'nin toplanmasındaki sıkıntı şu; Deer 152 Taiwan'lı CPI firmasının bir ürünü - bu arada eski Kanuni modelleri hep onlardan gelmiş. Ancak Deer 152 pahalı bir model olduğundan ucuzlatma çalışmalarında kullanılan muadil / alternatif parçaların üreticileri artık piyasada yok. Ustaları parça sök taktan öteye gidemiyor. Düzgün çalışanları da motoru dükkandan içeri sokmuyor.

Sarı sitede turşu ile takasa kadar giden teklifler geliyor. Yer sıkıntım olmadığından öyle duruyor. Aynı şekilde kazalı KTM Duke 200'üm var; satmıyorum. Bir gün toplarım belki. Vakit ve nakit denk gelmiyor.

SYM'nin TR'ye gelmeyen acayip modelleri var. Kymco aynı şekilde. Taiwan'a her gittiğimde scooter bakmaktan gözüm dönüyor.

Sizin düldülleri bana getirmeyin :) Vaktim yok, geçim kaynağım bu olamaz; ama emeklilik projesi olabilir bu :) Atölye açmak elindeki tek motoru tamir etmek gibi değil, bir çok alet edevat ve özel aparat lazım oluyor. Yatırım şart.

Kanuni’ye 3d tarafindan destek cikamaz mi? Asagida yazistigim arkadaslar epey iddiali. Toplamasini da sen yaparsin 🙂

SYM’nin taywan modelleri gercekten ust duzey. Jet 14’ü avrupa pazari icin uretmis galiba. Habas’tan güzel geri bildirimler almak çok kiymetli. Kymco’nun arkasindaki dogan grubu once kendini ispat etsin. Gozumde isotlardan pek bir farki yok. Mevzu donup dolasip yine ustaya geliyor.

Korona doneminde otomobil fiyatlari bir anda astronomik seviyelere cikinca herkes motora sardi ama isin ilginci bu kadar motora bakacak usta potansiyeli ulkede yokmus. Ya meslek okullari bu ise bir an evvel oncelik verecek ya da basta bu cancincon firmalar olmak uzere isotlarmis sodyumlarmis bunlarin hepsi 3-5 yila kalmaz sonbahar yapragi gibi dokulecek. Ulke boyle bir talep patlamasina gercekten hazir degilmis.

Motosikleti
Kanuni’ye 3d tarafindan destek cikamaz mi? Asagida yazistigim arkadaslar epey iddiali. Toplamasini da sen yaparsin 🙂
Bende de endüstriyel uygulamalar yapan tanıdıklar var. Ama mekanik eksiklerim de çok o motorda. Önce onları yapmam lazım
Kymco’nun arkasindaki dogan grubu once kendini ispat etsin. Gozumde isotlardan pek bir farki yok. Mevzu donup dolasip yine ustaya geliyor.
Onlar ürünü ve sektörü bilmeden oyuncu olmaya, biliyorum diye gelen herkesi de işe almaya devam ettikçe durumları değişmez. 2 teker sektöründe böyle ahkâm kesecek kadar mesleki ve kişisel deneyimim var.

Korona doneminde otomobil fiyatlari bir anda astronomik seviyelere cikinca herkes motora sardi ama isin ilginci bu kadar motora bakacak usta potansiyeli ulkede yokmus. Ya meslek okullari bu ise bir an evvel oncelik verecek ya da basta bu cancincon firmalar olmak uzere isotlarmis sodyumlarmis bunlarin hepsi 3-5 yila kalmaz sonbahar yapragi gibi dokulecek. Ulke boyle bir talep patlamasina gercekten hazir degilmis.
%10000 katılıyorum. Talep patlamadan önce de durum böyleydi; şimdi daha da vahim... Bazı firmalar iyi niyetle işlere girişirken, bir işi kurmak için iyi niyet ve hevesin yetmeyeceğini gördüler. Sonbahar daha da yakın olabilir bazıları için...

SYM = Taiwan kalitesi... Ben de bilgi video v.s. bakınca 125cc - 100.000km yapanı görünce gözüm kapalı aldım.

Neler yaptım;
1 - Varyatör bakımı + yay & TechPulley değişimi
2 - Alarm
3 - YTX7A-BS yerine YTX9A-BS akü taktım
4 - GP Kompozit Uzun Tur Camı - GP16020411901528
5 - Süspansiyon çorapları
6 - OBD
7 - Kör nokta aynası
8 - LED far ampulü

Yapılacaklar;
- Soğutma için scoop
- Yağ soğutucu fikri var

Lastikler Michelin City Grip 2 - orjinalini tecrübe etmedim.
Yapılanlar / yapılacaklar listesinde son durum;
1 - Varyatör bakımı + yay & TechPulley değişimi; faydasını gördüm. İleride eğonomi düzelirse JCosta varyatör + Reveno debriyaj takmak var aklımda :)
3 - YTX7A-BS yerine YTX9A-BS akü taktım; uzun aralıklarla kullandığım için yüksek kapasitenin çok faydasını gördüm.
4 - GP Kompozit Uzun Tur Camı - GP16020411901528 > bunu çıkardım = gerçekten tur camı; motoru çok tutuyor. Ama 60-70km ile baka baka geze geze bineceksek süper. Yerine orjinal camın üzerine GP Kompozit Universal Çift Bağlantılı Asansörlü Deflektör GP06010401201512 taktım, değişik bir açıyla ayarlayıp kaska gelen havayı biraz olsun kestim.
8- LED Far Ampülü; bu sene aldığım en iyi malzeme olabilir. Kesme çizgisi, ışığın yayılması ve sarıya yakın kelvin değeri ile apaçi stili olmadan ve küfür yemeden güzel bir aydınlatmaya sahip oldum.

Yapılacaklar;
- QC 3.0 Şarj takacağım, yeri zaten motorda boş duruyor. Kablolamayı yaptım mı iş basit.
- Yağ soğutma için hâlâ düşünüyorum; zira yağ pompasının debisi bir soru işareti olarak kaldı.
- Soğutma için gelen scoop, maalesef takmadan bir kazaya kurban gitti; yenisi gelince bakacağız duruma.

Son düzenleme:
bugun Ruhi ustanin videolarina denk geldim yt de. Usta ankaralilar icin buyuk sans gercekten, kiymetini bilsinler. Bu usta yetersizligi ve gereksiz otv ler yuzunden motor tutkum baslamadan bitecek gibi. 🤦🏻‍♂️

Gerci ankara dedigin yer istanbuldan farkli. Tam motora binilecek yer. Istanbulda motoru surmekten ziyade motoru kizak yapiyorsun gibi geliyor.

sizin mekan nere aybars usta? Ank mi ist mi?

Motosikleti
bugun Ruhi ustanin videolarina denk geldim yt de. Usta ankaralilar icin buyuk sans gercekten, kiymetini bilsinler. Bu usta yetersizligi ve gereksiz otv ler yuzunden motor tutkum baslamadan bitecek gibi. 🤦🏻‍♂️

Gerci ankara dedigin yer istanbuldan farkli. Tam motora binilecek yer. Istanbulda motoru surmekten ziyade motoru kizak yapiyorsun gibi geliyor.

sizin mekan nere aybars usta? Ank mi ist mi?
Ben İzmir'deyim. Sabah erken kalkınca gezecek yer çok bizim buralarda. Trafik başladı mı İzmir'de motora binmem artık.

İstanbul'da yaşarken her gün sabah 55 akşam 55=110km yol yapıyordum. Hayati tehlike yaşamadım. İzmir'de her an biri gelip vuracakmış gibi hissediyorum. İşe arabayla gidip geliyorum, Allah'tan saat soran yok, erkenden trafiksiz çıkıp, erkenden az trafikle geliyorum. Şehirden bıktım.

Izmir o kadar mi kotu ustad? Motor esas trafik basladiginda binilmesi gereken alet degil mi? 😁 Carpacak derken mesela arkadan mi yoksa sag-sol tali yoldan carpacak gibi mi?

Benzer durumu konya’da yasamistim. Yollar yayla gibi ama sagdan soldan arac cikar mi diye temkinle yavasliyordum, gorunmuyor evler-binalar arasinda. Eniste en son sen in ben surecem acemi, sehrin acemisi yani dedi. 😂 Yol cikislarini evlerin binalarin hemen bitisigine yapmislar, istanbuldan sonra bana bir garip gelmisti. Sanki kaldirimla biraz daha tali uclari kivirmalilar gibi, rotus sartmis gibi gelmisti.

Motosikleti
Izmir o kadar mi kotu ustad? Motor esas trafik basladiginda binilmesi gereken alet degil mi? 😁
İzmir'de araba sürücülerinin hiç bir kuraldan kanundan v.s. haberi yok. İstanbul gibi adım başı kamera ve trafik ekibi olsa burada, ceza yazmaktan bütçe açığı kapanır....

Motosikleti
Evet, havalar sonunda ısındı; motorcular yollara düştü :) 23 Nisan'ı dağ yollarında kutladım; İzmir > Aydın arası 2 yüksek dağ geçidinde bindim. Viraja doydum. Jet 14 almakla da ne iyi karar verdiğimi gördüm. Mest oldum dün.

Symphony 200 E5 ve Jet 14 evo arasında kaldım. İkisi de benzer paralar. Bzen hafta sonları 200 km yola gidiyorum. Ancak hangisi olması gerektiğine karar veremiyorum.

Symphony 200 E5 ve Jet 14 evo arasında kaldım. İkisi de benzer paralar. Bzen hafta sonları 200 km yola gidiyorum. Ancak hangisi olması gerektiğine karar veremiyorum.
Bir bayiye gidip ikisinin de üzerine oturup ve şansınız varsa test sürüşü yaparak karar verin bence. Her ikisi de aynı bloğa sahip. Karar verici unsurlar; lastik ebatlarındaki farkın yaratacağı yol konforu, bagaj hacimleri, oturuş pozisyonu ve tasarım olacaktır.

Ama jet 14 evo daha güncel bir tasarıma sahip olsa da symhony oturmuş bir model. Hafta sonları 200 km yol yaptığınızı da düşünürsek, ben tercihimi Jet 14 ten yana kullanırdım. Çünkü jet14 ile şehir içinde ve kısmen uzun yolda daha rahat edersiniz. Symphony ile şehir içinde çok daha rahat edersiniz ama hafta sonu gezilerinde yorabilir.

Bilgi için teşekkür ederim. Bagaj hacimleri sanırım ikisi de aynı gibi. M beden kaskım sığsa yeter bana. Sym de parçaların pahalılığından dolayı yürütme maliyeti olarak evo modeli yeni olduğundan sanırım daha pahalı olabilir. Bayiye öylesine evonun far fiyatı sordum. 30 bin civarı dediler. Sanırım sympony daha uygun olabilir. Onu sormadım. Gideceğim uzun yol, bozuk asfaltlı köy yolu olduğundan sympony lastik çapından dolayı daha uygun gibi. Ancak otoban da evo daha rahat olabilir çünkü ayaklarını uzatabileceğin bir alan var. Bakalım hangisine karar vereceğim bende merak ediyorum.

Ben İzmir'deyim. Sabah erken kalkınca gezecek yer çok bizim buralarda. Trafik başladı mı İzmir'de motora binmem artık.

İstanbul'da yaşarken her gün sabah 55 akşam 55=110km yol yapıyordum. Hayati tehlike yaşamadım. İzmir'de her an biri gelip vuracakmış gibi hissediyorum. İşe arabayla gidip geliyorum, Allah'tan saat soran yok, erkenden trafiksiz çıkıp, erkenden az trafikle geliyorum. Şehirden bıktım.
Ben yazmayı unuttum size 😂
Dönüşümlü olarak farklı motor kullandığım için çok km yapamadım. An itibari ile 28 bin km oldu jet 14. Yağ eksiltme hala devam ediyor ama hep aynı düzeyde. Artık alıştım diyebilirim. Yaklaşık 1 ay önce 1500 km civarı yol yaptım. Motor gayet dayanıklı aynı zamanda kuryede de kullanıyorum bu motoru ekstra gün içinde zorluyorum yani. Genellikle hep dip gaz kaldırıyorum diyebilirim.

Ama şu statör sorununu bir türlü çözemedim gerçi baktırmaya da çok vaktim olmadı ama 14 voltajını üzerinde gösteriyordu normalde şu an 12.7-13 aralığında ve elcik ısıtma bile zor ısınıyor.

Motosikleti
Yapılacaklar;
- QC 3.0 Şarj takacağım, yeri zaten motorda boş duruyor. Kablolamayı yaptım mı iş basit.
- Yağ soğutma için hâlâ düşünüyorum; zira yağ pompasının debisi bir soru işareti olarak kaldı.
- Soğutma için gelen scoop, maalesef takmadan bir kazaya kurban gitti; yenisi gelince bakacağız duruma.
Yapılacaklar listemden geriye bunlar kaldı. Bu yaz aşırı sıcak geçince istediğim kadar binemedim. Daha yeni 13.000Km oldu.

Soğutma için scoop; yenisi geldi. Zihni sinir proje olarak soğutma fanlarını çiftleyip, fan kasasını el yapımı şekilde genişleteceğim. Zira düşük sürat gidilen tırmanmalarda hararet artıyor gibi.

QC3.0 şarjı taktım. Kablolamada bağlantım düzgün olmamış, geçen hafta çalışmıyordu. Ona bakacağım.

Ama şu statör sorununu bir türlü çözemedim gerçi baktırmaya da çok vaktim olmadı ama 14 voltajını üzerinde gösteriyordu normalde şu an 12.7-13 aralığında ve elcik ısıtma bile zor ısınıyor.
Başka bir akü ile denedin mi hiç ? belki akünün gözlerden biri gitti , yeni akü deme bende 1,5 yıl önce Bosch akü aldım Piaggio Medley e , 16 olan voltaj birkaç gündür 14 hatta telefonu şarja bağlayınca 13,6 ya kadar düşüyor , markaya güvendik fason çıktı akü 😬

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar