suzuki gsx r 600.

vallahi bunları bu modelleri kullananlara sormak gerekir. genel olarak çift silindir 250r modelleri ile çift silindir 650r modelleri arasında yakıt olarak çok fazla fark olmuyor (misal gt250r - gt650r / ninja250r - er6f - er6n) ama şöyle bir şey de var ki herkes kendi kullandığı motoru tavsiye edecektir. karar sana kalmış.

bütçene göre hangisi sana uygunsa, modelini beğendiysen ve ikince elde temiz, güvenilir olanını bulduysan onu almanda fayda var.

malum burdur küçük şehir toplasan 10 u geçmez buradaki racing tarzı motor sayısı :pr: yani bn internetten araştırcam motoru, telefonda motor iyi derse adam gideceğim oraya, motoru sanayiye göstereceğim,temizse oradan geleceğim geri motorla. :) ustalar para alır mı? ne kadar alır?

Arkadaşlar yardımlarınızı bklyrum? haftasonu almaya karar verdim ama ne alacağıma karar veremedim :silent:

Bence alma bu motor ne kadar sorunsuz olsada mutlaka bir yerden arıza çıkartır, başın ağrır, motordan soğursun.... ama çokda diriyse bakılabilir..

şidmi kardeşim bak adamın günahını alamam ama bir gerçek var. 1987 model panter pejosunu 2000 yılına kadar saklayan ve 3000 kmyi geçmemiş bir adam gördüm. 60 yaşın üzerindeydi. tek yaptığı motoru yıkayıp paklamaktı. bu olursa evet bu modelde bir motor düşük kmde olabilir. kimsenin şahsını suçlamak istemem ama hyosunglarda bile 2006 model bir motorun 7-8 binde olması bana hiç inandırıcı gelmiyor. esas olan kaç km yapması değil, ne kadar bakım yapıldığı, sağı solu sorun çıkardıkca ne kadar düzgün onarıldığıdır. örneğin üzerien yeni bir motor koyulmuşsa, ya da iyi bir usta tarafından yapılmışsa o motor sorun çıkarmaz. usta senden muhtemelen para istemez. gönlün kaldıysa götür göster derim. o sese aşıksan hyosung filan seni kesmez biliyorum. imkanın varsa biraz daha yüksek modellere bak. ya da mesela 2000 model civarında (ustaya baktırmak şartıyla) bir kawasaki zx6r bak. ben zamanında çok hevesliydim bu tip motorları alıp adam ediyordum kendimce. ustalığını ben yaptığım halde harcadığım paranın haddi hesabı yok. örneğin bir hayabusa aldım. motor kilitlemişti. krankını, pistonlarını aklına gelecek çoğu şeyi değiştirdim. sattığımda alet zımba gibi çalışıyordu. ama her müşteri bu kadar şanslı olmayabilir.

alper41 kardeşim dedim ya günahını alamam ama basit bir hesap yap. kilometre o ayarda duruyorsa hala niye alıyorlar bu motorları anlamam. 60 bin kmde motor kullandım. sırf kilometresi yüksek diye aldım. o kadar da sorun açmadı. şu an kullandığım hyosung 35 binde. aldığımda 30 bindeydi. özellikle kilometresi yüksek diye aldım. hiç bir sorun çıkarmıyor çok şükür. daha düşük kilometrede (!) olanlara bakınca bol bol takırtı geliyor. kilometreye takılmayın. aldığınız adama bakın özellikle. bazen tipine bakmak yeter. çok konuşup makinasını övüyorsa ondan uzak durun. zamanında döküntü mobiletini adama kakalamak için şambreli hep sıfır taktırırım diyen yüzsüz ve cahil kimseler gördüm. halbuki dış lastik harap haldeydi.

şidmi kardeşim bak adamın günahını alamam ama bir gerçek var. 1987 model panter pejosunu 2000 yılına kadar saklayan ve 3000 kmyi geçmemiş bir adam gördüm. 60 yaşın üzerindeydi. tek yaptığı motoru yıkayıp paklamaktı. bu olursa evet bu modelde bir motor düşük kmde olabilir. kimsenin şahsını suçlamak istemem ama hyosunglarda bile 2006 model bir motorun 7-8 binde olması bana hiç inandırıcı gelmiyor. esas olan kaç km yapması değil, ne kadar bakım yapıldığı, sağı solu sorun çıkardıkca ne kadar düzgün onarıldığıdır. örneğin üzerien yeni bir motor koyulmuşsa, ya da iyi bir usta tarafından yapılmışsa o motor sorun çıkarmaz. usta senden muhtemelen para istemez. gönlün kaldıysa götür göster derim. o sese aşıksan hyosung filan seni kesmez biliyorum. imkanın varsa biraz daha yüksek modellere bak. ya da mesela 2000 model civarında (ustaya baktırmak şartıyla) bir kawasaki zx6r bak. ben zamanında çok hevesliydim bu tip motorları alıp adam ediyordum kendimce. ustalığını ben yaptığım halde harcadığım paranın haddi hesabı yok. örneğin bir hayabusa aldım. motor kilitlemişti. krankını, pistonlarını aklına gelecek çoğu şeyi değiştirdim. sattığımda alet zımba gibi çalışıyordu. ama her müşteri bu kadar şanslı olmayabilir.

alper41 kardeşim dedim ya günahını alamam ama basit bir hesap yap. kilometre o ayarda duruyorsa hala niye alıyorlar bu motorları anlamam. 60 bin kmde motor kullandım. sırf kilometresi yüksek diye aldım. o kadar da sorun açmadı. şu an kullandığım hyosung 35 binde. aldığımda 30 bindeydi. özellikle kilometresi yüksek diye aldım. hiç bir sorun çıkarmıyor çok şükür. daha düşük kilometrede (!) olanlara bakınca bol bol takırtı geliyor. kilometreye takılmayın. aldığınız adama bakın özellikle. bazen tipine bakmak yeter. çok konuşup makinasını övüyorsa ondan uzak durun. zamanında döküntü mobiletini adama kakalamak için şambreli hep sıfır taktırırım diyen yüzsüz ve cahil kimseler gördüm. halbuki dış lastik harap haldeydi.

Kardeşim çok güzel konuşmussun.bnde tam soracaktım motoru değiştirilmiş bir motora binilr mi diyE? mOTOR orijinali ile değişmisse olur di mi? ve dediğininz gibi 2000 zx6r vat bi tane çok şık duruyo ama adam alt sıfır toplandı falan demiş anlamadım ne dediğini ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-gayet-temiz-48802887/detay/?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:36 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:13 ----------

Arkadaşlar yardımlarınızı bklyrum? haftasonu almaya karar verdim ama ne alacağıma karar veremedim

:pale::pale:

evet arkadaşlar inş. haftasonuna kadar karar veririm yardımlarınızla :D:salut:

motoru değiştiyse ve değiştikten sonra ruhsata işletildiyse birşey olmaz. bu zx6r güzel duruyor dıştan. gönlünün rahat olmasını istiyorsan tek çare var o da bir ustayla gidip bakmak. ha açıkası şunu da söylemek isterim türkiyede eski ssleri bile uçuk fiyatlara satmaya meraklı çok arkadaş var. bu yüzden usta şart

teşekkür ederim herkese galiba 2000 model zx6r a bakacağım haftasonu :D hayırlısı inş.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar