Bence tüm sportive motosikletlerin caddede kullanımı yasaklansın.
Hatta Ferrari, Porche, Lamborghini gibi otomobiller de trafiğe çıkamasın.
At yetiştiriciliği devlet tarafından teşvik edilsin.
Acemilere başlangıç atı olarak Midilli tavsiye edilsin.
Yavaş yavaş Sütçü Beygiri, Arap Atı, İngiliz Atı şeklinde büyütülsün.
Böylece beygir gücü meselesi de çözülmüş olur.
Neye binersen bin.
Bir beygir.
Ps: Sonradan sulandırmama rağmen, ilk paragrafta ciddiyim...![]()
yasakla olmaz kullanmayı, kurallara uymayı öğretsinler....
şeytan işi diye ilimi, irfanı, sanatı yasaklamışlar zamanında yüzyıl geri kaldık üretimde/sanayide...
:cat::thumleft:
bravo.
Bizim memleketin huylarıdır.
Bu gün bile hala o zamanki teknoloji ile bu haritayı nasıl yapmış? diye şapka çıkarılan Piri Reis,
bizzat Kanuni'nin emri ile Mısır'da başı kesilerek ödüllendirilmişti.
Bizim bilim ve teknolojiye olan ilgimiz taa o zamanlardan başlar.
Biri bi şey icat etse de kafasını kessek yahu.
Mantığı....
Konuyu biraz açacaktım.
Sırası geldi.
Bu gün piyasadaki büyük motosikletlerin hemen hepsi 180-200 +++ km/h hızlara çıkabiliyor.
Fakat SS ler insana hız yapma isteği veren motosikletler.
Bu nedenle asıl üretim amacı olan pistlerde kullanılması daha iyi olur diye düşünüyorum.
Daha da açabilirim ama zamanınızı almayayım.![]()
Dün geceki SS buluşmasında bu düşüncelerini dile getirseydinde 1000 RR arkasına bağlayıp sürükleselerdi seni :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Silah örneğinden yola çıkarak motosiklete geldiğim bir yazım vardı ama bulamadım.
Silah kendi kendine hiçbir kıyıcı özelliğe sahip değildir.
Onu tehlikeli yapan şey eline alan insandır.
Motosiklette öyle.
Yapılan hatanın faturasının, hiçbir şeyden haberi olmayan zavallı bir makinaya çıkartmak, biz insanlara özgü bir şey.
Bana hep ilginç gelmiştir.
Hızlı gitmenize izin verilen otoyollarda bile hız sınırı 130 km/h iken, saatte 300 km/h hız yapabilen araçları neden yaparlar?
Ya da bu araçlara neden izin verirler?
Bu işlerin eğitimle önünün alınamadığı bir gerçek.
Dünyanın gelişmiş ülkelerinden veriliyor bu istatistikler.
Yani Muz Cumhuriyetlerinden değil.
Ehliyet almanın kolay olmadığı,
yüksek hacimli motorlara kolay kolay binilemediği ülkelerden.
Böyle olunca insan ister istemez düşünüyor.
Bu sorunu eğitim çözmüyor demekki.
Geçtiğimiz yıldan beri, Avrupa da motosiklet güçlerinin sınırlandırılması tartışılıyor.
Sanırım ilk fırsatta uygulamaya koyacaklar.
Benim şahsi düşüncem şu.
Tabii ki motosikletler yasaklanmasın.
Fakat cadde kullanımı için alınan motosikletlerin güçlerinde bir düşürmeye gidilebilir.
Hız için motosikletler yine üretilir ama sadece pistte kullanımına izin verilir.
Örneğin, MotoGp de kullanılan motosikletler böyledir.
Yine F1 araçlarından bir tane alıp, işe onla gidip gelemezsiniz.![]()
Zaten Türkiye'de 50-60 kişi dışında supersport makinanın hakkını verecek adam olduğuna da inanmıyorum. İşin gösteriş yönü yüksek gibi geliyor bana...
Bu biraz iddialı bi söz olmuş.. Ya da ben tanıdığım birkaç SS çi olmasına rağmen hepsinin hakkını verdiğini düşünüyorum (yeni başlayanlar hariç).. Ayrıca SS in hakkını vermek tam olarak nedir ki...
bencede biraz iddaalı, tamam cogu kişi veremez ama 50 - 60 da yanii..
şimdi bi yandanda SS in hakkını vermek ne demek?? nasıl olcak bu iş bizim burda bi abii var, daha bi gün teker koymus deil virajlı yollarda süremez ama kısa ( 400m ) draglarda R1 ile Boncuk Yaşarı geçiyo :silent: bu arada Boncuk yaşarı bilen bilir dragda olsa onu geçmek Güven Özveri Tecrübe ister :mrgreen:
:cat::cat:
Türkiye'de ego 1500, kurallara riayet de alt seviyelerde olunca daha da tehlikeli oluyor durum. Bırakın motosikleti, yürümek tehlikeli... Supersport ne yapsın?
Zaten Türkiye'de 50-60 kişi dışında supersport makinanın hakkını verecek adam olduğuna da inanmıyorum. İşin gösteriş yönü yüksek gibi geliyor bana...
Bu biraz iddialı bi söz olmuş.. Ya da ben tanıdığım birkaç SS çi olmasına rağmen hepsinin hakkını verdiğini düşünüyorum (yeni başlayanlar hariç).. Ayrıca SS in hakkını vermek tam olarak nedir ki...
Yazıda geçen Gürkan'a ait genelleme gibi senin yaptığın genellemede ( ki bunu bunu bir çoğumuz yapıyor) tam olarak doğru kabul edilemez..
Ki Gürkan'la her konuştuğumuzda "insan kendini bilmezse 50cc bile onu ölüme götürür" diye söyler.. O da böyle düşünür yani. Gerçekte bu aslında.. Sanırım yazıda uzun bi konuşma bir iki cümleye indirgendiğinde bu şekilde ortaya çıkmış..
sonra okuyunca bende düşündüm yanlış anlaşılabileceğini....:cat:
benim demek istediğim
"kendini tehlikeye düşürmeden kullanabilecek olan kişi sayısı az" manasındaydı.
ss lerin zorluk derecesi bence daha yüksek
50 cclik mobiletle bilek kitlemesi olursa kurtulma şansın 1000rr a göre daha fazla gibi
tabiki kamyonun önünde yere düşersen 50cc 1000cc farketmez.:queen:
ss in hakkını vermek bence tamgaz son sürat gitmek değil, onu kastetmedim yani
zaten bi önceki cümlemde de yürümek bile tehlikeli ss ne yapsın demişim