Supermoto neden Türkiye'de bu kadar az ?

Öncelikle herkese selam. Supermoto yaratma konusu Türkiye genelinde gerçekten çok az, ben kendi çapımda bir supermoto yapma işine girmek istiyorum ama bilgi o kadar az ki hep yabancı kaynaklar aracı oluyor. Türkiye'de parça olarakta bir kıtlık var. Düşük bütçeli bir supermoto yapmak istiyorum ama bir türlü sonuca varamıyorum önerilerinizi bekliyorum

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
türkiye gibi boktan ekonomilerde şekil için keyif için motosikletlere yer yoktur pratik olacak bi amaca hizmet edecek supermoto da bunların alası işte düşük bütçeli de yapılmaz bu işler bi motosiklet parası daha harcaman gerekir paran olsa da yapamazsın gerçi daha memlekette 140 lastik bile bulunamıyor supermoto ebatında nasıl bulacaksın o yüzden git aprilia sx125 al

Motosikleti
D400
Yollar kötü
cezalar çok
kullanıcıları ölüyor
parkur yok
parçası / servisi yetersiz
yedek parça pahalı

dağa tepeye çıkmak yerine ulaşım / iş için motor kullanan fakir bir ülkeyiz (büyük bir kesim)

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yapmaya ne gerek var? Hazırı satılıyor hem de en güzelleri. (Bkz. KTM 690 SMC R veya Husqvarna 701 Supermoto)

Son düzenleme:
Yapmaya ne gerek var? Hazırı satılıyor hem de en güzelleri. (Bkz. KTM 690 SMC R veya Husqvarna 701 Supermoto)
o kadar büyük cc olmasına gerek görmediğim için sormuştum çünkü şehiriçi kullanabileceğin bir şey yapmak istediğim için daha küçük cc hatta daha spesifik 250'lik veya 450'lik olsa daha iyi gibi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

türkiye gibi boktan ekonomilerde şekil için keyif için motosikletlere yer yoktur pratik olacak bi amaca hizmet edecek supermoto da bunların alası işte düşük bütçeli de yapılmaz bu işler bi motosiklet parası daha harcaman gerekir paran olsa da yapamazsın gerçi daha memlekette 140 lastik bile bulunamıyor supermoto ebatında nasıl bulacaksın o yüzden git aprilia sx125 al
onu bende düşündüm ama bilemedim ve yine onun gibi motorlar içinde içerik olmadığından fikir de oluşturamıyorum ben samsunda yaşıyorum bayii si var fakat bayii genel olarak o grubun scooterları üzerine gidip bakabileceğim bir yer yok şehir dışında 10-15 ilan var genellikle istanbulda çalıştığım için gidemiyorum vsvs.. dertler çok

Motosikleti
ducati diavel dark
vergiler + yakıt + cezalar +servis ücretlerinin abartılması
bakım için yunanistana gidip tatilini yapıp dönüyolar aynı paraya denk geliyor.

Motosikleti
SuZan
madem düşük cc düşük bütçe ile uygun birşey arıyorsunuz yamaha wr125x lere bakın derim.

Motosikleti
CB650R
2 zamanlı veya proje olarak düşünülmüyor ise eğer
Yuki victor sm modeli kompakt ve kaliteli, kullandığım çinliler arasında 700clx dahil diğerlerinden daha az titriyordu
Kaynak işçilikleri hariç diğer işçilik ve kompenentler 100bin civarı bir motosikletin kat kat üstünde

Konu başlığı 2 zamanlı olarak düşünüldü ise 2 zamanlı kısmı bambaşka bir dünya, hem Euro standartları hem bizim trafiğimizin uygun olmayışı keza markaların 2 tane satacağıma 200 tane satayım herkes alsın algısı sebebi ile zor

2 zamanlı veya proje olarak düşünülmüyor ise eğer
Yuki victor sm modeli kompakt ve kaliteli, kullandığım çinliler arasında 700clx dahil diğerlerinden daha az titriyordu
Kaynak işçilikleri hariç diğer işçilik ve kompenentler 100bin civarı bir motosikletin kat kat üstünde

Konu başlığı 2 zamanlı olarak düşünüldü ise 2 zamanlı kısmı bambaşka bir dünya, hem Euro standartları hem bizim trafiğimizin uygun olmayışı keza markaların 2 tane satacağıma 200 tane satayım herkes alsın algısı sebebi ile zor
iki zamanlı tabii ki değil o modele bende bakmıştım güzelde duruyodu yağ soğutmalı olması biraz acaba dedirtti tabii bir de çinli olması ustası vsvs

Motosikleti
CB650R
iki zamanlı tabii ki değil o modele bende bakmıştım güzelde duruyodu yağ soğutmalı olması biraz acaba dedirtti tabii bir de çinli olması ustası vsvs
etrafınızda var ise bir deneyin şans verin derim. yağ soğutucu trafikte görevini normal şekilde yapıyor 6 bin km ye kadar yağ değişimi hariç bir problem çıkarmadı. Devamında da sattık
Tek problem servisleri teknik bilgiye sahip değil jant akortsuz geldi syledik yapamadılar sonra dışarıda yaptırdık

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar