Srk 125R Zincir

Motosikleti
RKS SRK 125R
Zincirimi yağlamama rağmen zincirim bu durumda ne yapmalıyım temizlesem yağlasam geçermi yenisinimi almalıyım öneriniz nedir?

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Zincirinizi çevirirken gergin ya da bollaşma görüyorsanız, arka dişli üzerinde elinizle sağ sol yaptığınızda zinciriniz oraya doğru gidiyorsa, alttan vurduğunuzda zinciriniz üstten zıplıyorsa dişlilerle beraber değişim zamanınız gelmiştir.

Zinciriniz kaç km'de? Dışarıda brandasız mı tutuyorsunuz? Yağmurda sürdükten sonra zincirinizi o ıslak haliyle mi bırakıyorsunuz? Dış taraf çok kötü pas yapmış.

Motosikleti
D400
altıüstü ayda yılda bi zincire yağ sıkacaksınız onuda mı yapmıyorsunuz =)

muhtemel iç kısımları bundan daha kötüdür, zinciri değştirmek en mantıklısı ama wd40 ile iyice temizleyip yağlamayı deneyin (bollaşma vs yoksa)

Motosikleti
RKS SRK 125R
Zincirinizi çevirirken gergin ya da bollaşma görüyorsanız, arka dişli üzerinde elinizle sağ sol yaptığınızda zinciriniz oraya doğru gidiyorsa, alttan vurduğunuzda zinciriniz üstten zıplıyorsa dişlilerle beraber değişim zamanınız gelmiştir.

Zinciriniz kaç km'de? Dışarıda brandasız mı tutuyorsunuz? Yağmurda sürdükten sonra zincirinizi o ıslak haliyle mi bırakıyorsunuz? Dış taraf çok kötü pas yapmış.
evet brandasız tutuyorum ve yağmurdan sonra kurulamıyorum ne yapmam lazım

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
evet brandasız tutuyorum ve yağmurdan sonra kurulamıyorum ne yapmam lazım
Yağmurdan sonra bir bezle zincir üzerindeki suyu alıp yağlama yaparak işe başlayabilirsin. Branda kullanımı da zincirin üzerine gelecek yağmur sularını engelleyecektir. Bu arada zincirin gözüme pek yağlıymış gibi gözükmedi. Ne kadar sürede bir yağlıyorsun? Hangi yağı kullanıyorsun?

Diş fırçası ve gazyağıyla şu zinciri iyice bir temizle, paslarından bir kısmından kurtulabilirsin. Üzerine hem üstten hem alttan, hem de yanlardan yağ sık. bir şeyler düzeliyorsa güzel, düzelmiyorsa daha kaliteli bir zincir dişli takımı almanı önermekten başka elimizden bir şey gelmez.

Motosikleti
RKS SRK 125R
Yağmurdan sonra bir bezle zincir üzerindeki suyu alıp yağlama yaparak işe başlayabilirsin. Branda kullanımı da zincirin üzerine gelecek yağmur sularını engelleyecektir. Bu arada zincirin gözüme pek yağlıymış gibi gözükmedi. Ne kadar sürede bir yağlıyorsun? Hangi yağı kullanıyorsun?

Diş fırçası ve gazyağıyla şu zinciri iyice bir temizle, paslarından bir kısmından kurtulabilirsin. Üzerine hem üstten hem alttan, hem de yanlardan yağ sık. bir şeyler düzeliyorsa güzel, düzelmiyorsa daha kaliteli bir zincir dişli takımı almanı önermekten başka elimizden bir şey gelmez.
Putoline beyaz yağ kullanıyorum 500 km önce yağladım çok kullanamadım yağmurlardan dolayı farkettiğim gibi forum açtım

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Wd 40 kullanayımmı temizlikte sadece mazot vs yeterli olurmu? Çok teşekkür ederim
Wd40 ile hiç zincir temizliği yapmadım ama kullanımının zarar vermediğini okudum. Mazot yerine nalburlarda satılan gazyağı alabilirsin. Bazı eski kullanıcılar da zinciri yağla temizlerlermiş. Elinde boşta duran, belki de tarihi geçmiş motor yağı varsa onunla da temizlik+yağlama yapabilirsin.

Motosikleti
Arora kasırga
Yağsız bırakırsan yağmurda kalınca beyle oluyor.
Pas sökücü sıkıp tel fırçayla temizleyecesin
Kurulayip yüksek viskoz bir yağ ile mumyalayacaksın

Motosikleti
Forza250-cygnusL
O zincir ölmüş... Dersen ben kurtarırım temizler yağlarsın, Fakat şıkır şıkır ses yapar...Arada kalan pas mesafesi kadar bollaşacaktır..
O ringli zincir takıp arada yağlamalısın...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
O kadar pası temizlemek için WD40 gerekir kesinlikle. Güzel bir zincir fırçası + WD40 ile biraz yorulacaksınız. Pası iyice söktükten sonra "yağ tabanlı" bir yağlayıcı ile yağlamanız gerekir. Bazı zincir yağları yağ tabanlı değil; PTFE / seramik içeren mumlar. Bunlar ıslakta paslanmayı engelleyemez, sadece kuru havada kullanmaya uygun yağlar. Putoline Tech Chain böyle bir yağ mesela. 90 numara dişli yağı tavsiye ederim...

Bolca gazyağı ve orta sertlikte bir fırça ile temizlemen lazım. Tel fırça kullanma, tabuta çivi çakarsın. Temizledikten sonra gerekirse kurulayıp zinciri yağlaman lazım ama branda kullanmadığın sürece aynı durum tekrarlar. Gazyağı çoğu nalburda vardır. Sonbaharda yağladığım zincir branda sayesinde hala yağlı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar