Sosyal medyayı karıştıran motosiklet muayenesi görüntüleri!

tuv-turk-motosiklet-muayene-fren-testi.jpg

Sosyal medyada motosiklet muayenesi sırasında kaydedilen görüntüler gündem oldu.
Görüntülerde, muayene istasyonu görevlisinin kontrole gelen bir motosikleti fren testine aldığı anlar yer alıyor.

Kısa sürede birçok kullanıcı tarafından paylaşılan video, motosiklet muayene süreçlerine dair tartışmaları da beraberinde getirdi. Bazı kullanıcılar testin prosedürlere uygun olduğunu savunurken, bazıları ise motosikletin güvenliği açısından farklı yöntemlerin uygulanması gerektiğini dile getirdi.

Muayene istasyonundan konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, görüntüler sosyal medyada geniş yankı bulmaya devam ediyor.

Haberin devamı için tıklayın.

Motosikleti
D400
şimdiye kadar hep bana yaptırdılar bu testi, kendilerinin yaptıgını bilmiyordum.

o kadar abartacak birşey yok bence ama dikkatli olunmalı

Motosikleti
Suzuki Burgman 650
İlk (şile) muayene dışında göztepe de (eski fener stadı arkasındaki uer) giderim motoru bırakırım onlar yapar muayene testlerini Motordan anlamyanlar seni üstüne oturtuyorlar gibime geldi.

Bende tam tersinden şikayetçiyim. Doğru düzgün bakmıyorlar, fren testini de bize yaptırıyorlar. Madem motosiklet muayenesi kabul ediyorsun motosikletten anlayan adam baksın.

arabayı bi uçtan verip diğer uçtan alıyosun, kapıları kapatıyolar, içeride ne oluyor göremiyosun sorun yok da, gözünün önünde motora binip fren testi yapınca mı sıkıntı oldu?

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Bu arkadaş benim motorun da muayenesini yapan arkadaş. İyi niyetli bir çalışan aslında, motorları ve onlara binip sürmesini seviyor. Detaylı bir şekilde A'dan Z'ye her yerine bakıp bir aksaklık varsa açıklayarak anlatıyor. Aslında orada fren testi ile birlikte yol testi de yapmış oluyor. O kadar detaylı bakıyor ki, aynı istasyona kendi arabamı da getiriyorum ve süre olarak kıyaslayınca araba muayenesi daha çabuk bitiriyor. Muhabbeti ve gelen araç sahiplerine saygısı da oldukça fazla. Umarım video fazla tepki çekip de bu arkadaşa herhangi bir yaptırım yapmazlar, üzülürüm.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Motosikletimi hep motosikletlere özgü muayene istasyonuna götürdüğüm için hiç böyle bir şey yaşamadım. Onlarda bir alet var ve fren testleri o alet ile yapılıyor. (Hep Sarıyer Maslak'takine gidiyordum ama Kadıköy Göztepe'de ve Esenyurt'ta olmak üzere İstanbul'da toplam üç motosiklet muayene istasyonu varmış... TÜV Türk yerine başka bir şirket geçecek, bakalım onlarla nasıl olacak bu işler?)

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
üstüne binip ani fren yapmak bana da saçma geliyor bi standartı olmalı bunun insan eliyle olacak bir şey değil gibi

Madem milyarlık istasyon işletiyorsun test aletlerinde tam olmalı, böyle sürerek fren testi yapmak bana da göz boyama gibi geliyor ama öbür türlü de motosikletlerin yüzde ellisi kalır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar