çok enjektörlü gaz sistemlerinde aracın gaza geçmesi tamamen gaz ünitesinin ısınması ile alakalıdır.. onun derecesini düşürttürebilirsin. aracın hararet sıcaklığı belli seviyeye geldiğinde gaza geçer diğer türlü gaz donar ....dostum o kadar yakmaması lazım .. yani söyle söyleyeyim 3-4 dakika değil... araç çalıştıktan ortalama 30-60 sn içinde gaza geçer..... yani sen 160 km lik bir yolcukluyta 16 kez arabayı stop ettirip çalıştırsan bu 16 dakika eder....16 dakikada ve rolantide o benzin bitmez... asıl sorun şu bence.. sıralı sistem lpg de gaz ayarı bilgisayar ile yapılır.... zayıf aküde veya veya veya boşalan aküde veya takviye yappılan akülerde sistem otomatikmen kendini sıfırlar ve ayarlar en yüksek seviyeye gider... yani çok yakmasına sebeb olur... sıralı sistem araba vurdurulmamalı takviye yapılmamalı ve aküsü boşaltılmamalı..eğer bunlardan biri gerçekleşmisse beyin ayari gitmiştir...ilk iş gaz ayarı kontrolü yaptırmalısın..
20-30 saniye durumu 1.4 alio uno şahin gibi konvartor lu dedikleri yani cbf 150 nin yeni modeli gibi çakma enjeksiyonlarda
Benim sana nacizhane önerim de aracın suyunu kontrol et. gazlı arabalar çok su eksiltirler.(benzinliye göre) azalmış bir su devirdaim tam yapmadığından gaza geçişi gecekitirir.
ahh ahh paliom varı ne çektim lpg den
Bir de lpg de 17 kuruş yakıo diyen adamlar var piyasada.. neye göre kime göre hesaplıyor anlayamamışımdır. dşünsene 50 tl tüp aldım. sadece işe gidip gelsem benzini konuya dahil etmesem 15 kuruş yaktı da derim
sonuç :
palio yu geçen yıl sattım. benzin hariç 25 kuruş yakardı dizel fiesta aldım 18 kuruş yakıo kerata.. en güzeli de ne biliyormusun abi? lpg pompasından çık benzine yanaş.. abi karttan 100 tl çektim ellisi tüpçüde 50 de senden felan muhabbetleri
Son düzenleme: