Sinyal rölesi kısa geliyor

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Merhabalar. Drift L motosikletimiz var. Sinyale gelen kablo soketini çıkartıp birbirine şöntleyerel akıllarınca amerikan park yapmışlar. O yüzden sinyal verince yanıp sönmüyor, sinyaller sabit kalıyordu. Dörtlü de amerikan parka dönüşmüş. Soketi söküp gerekli şekilde taktık ve sinyal ile dörtlü işini hallettik. Ardından kayar sinyal taktık. Kayar sinyalleri aküye takıyoruz, ledleri sonuna kadar yanıyor ancak motosiklet üstünde takılıyken yarıda falan kesilip başa dönüyor. Aklıma ilk olarak sinyal rölesinin süresinin yetersiz olduğu geldi. Sinyal rölesini değiştireceğim fakat rastgele bir röle alıp aynı duruma düşsün istemedim. Zaman ayarlı röle alacağım fakat onu da tam bulamadım. Nasıl ayarlayacağım? Teşekkürler.

Motosikleti
Ns200 15"
Merhabalar. Drift L motosikletimiz var. Sinyale gelen kablo soketini çıkartıp birbirine şöntleyerel akıllarınca amerikan park yapmışlar. O yüzden sinyal verince yanıp sönmüyor, sinyaller sabit kalıyordu. Dörtlü de amerikan parka dönüşmüş. Soketi söküp gerekli şekilde taktık ve sinyal ile dörtlü işini hallettik. Ardından kayar sinyal taktık. Kayar sinyalleri aküye takıyoruz, ledleri sonuna kadar yanıyor ancak motosiklet üstünde takılıyken yarıda falan kesilip başa dönüyor. Aklıma ilk olarak sinyal rölesinin süresinin yetersiz olduğu geldi. Sinyal rölesini değiştireceğim fakat rastgele bir röle alıp aynı duruma düşsün istemedim. Zaman ayarlı röle alacağım fakat onu da tam bulamadım. Nasıl ayarlayacağım? Teşekkürler.
Sinyallere direnç takmanız gerekir. Nasıl patlak ampül olduğunda hızlı yanıp sönüyorsa bununda böyle çözümü olması gerekir.

Motosikleti
Çin Malı Skuter
Sinyallere direnç takmanız gerekir. Nasıl patlak ampül olduğunda hızlı yanıp sönüyorsa bununda böyle çözümü olması gerekir.
Kaçlık direnç takacağım? Sinyale gelen kabloyu kesip araya atıp bağlayacağım, di'mi?

Motosikleti
Ns200 15"
Kaçlık atacağınız hakkımda fikrim yok ama araya atıp direnç oluşması gerek.

Nasıl bir bağlantı yapıldığını şema üzerinden görmek daha doğru olurdu.

Herhangi bir flashör üzerinde zaman değişimini sağlamak için T = RxC den;
- Sadece C, yani kapasitör değerini arttırın. Eşdeğer bir kapasitörü paralel de bağlayabilirsiniz. Veya;
- Sadece R, yani direnç değerini arttırın. Direnci iki katına çıkardığınızda daha uzun sürede yanıp sönecektir.
Çünkü sinyal flashör ler flip-flop prensibine göre çalışır.

Varsayılan çalışma karakteristiği ve değişim yapıldıktan sonraki tüm durum incelenmelidir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar