silindir değişimi

selam arkadaşlar bende 125 lik cross var alırken usataya sormuştum 200cc liğe çıkarmı diye ewet dedi ama birde bana akıl verirseniz sevinirim acaba ne kadar sağlıklı olur veya olurmu deneye varmı acaba bana yardımcı olursanız çok sevineceğim şimdiden teşekkürler iyi çalışmlar (silindir değişimi mi oluyo tamda bilmiyorum):silent: :silent: :silent:

vallahı ben peugeot 103 e uygulandıgını ve ıyı sonuç alınmadıgını bayabı gıttıkten sonra ısınıp sısıp duruyo dıye duymustum ama bırde puch motora takılmıstı yenı sılındır ve ıyı sonuc vermıstı bu aralar bende dusunuyorum bende sılındırı degıstırecegım
hiç olmazsa bı dene derım eger aldıgın sılındır kalıtelı bıseyse ıyı sonuc alırsın derım

Benim bildiğim Derğişiklik için motor bloğunu komple değiştirmek gerektiği.Bunun dışında silindir hacmini değiştirmek işçin aynı blokta silindir denen boşlukların genişletilmesi gerekiyor.Bu çalışmanın sonucunda pistonların bu silindirlere hava kaçırmayacak şekilde oturan cinsten olması gerekiyor.macrol500'ün şişme dediği olayın olmaması içinde soğutma sistemininde deiştirilmesi gerekiyor.Yapılacak işlem sonucunda alınacak performansın tatmin edici olması ustanın maharetine kalıyor.Daha büyük motorlu yeni bir alet belki daha iyi olabilir belki!

sizin planladığınız; silindirlerin çalıştığı alanın genişletilebilme payından yararlanılarak silindir hacmini büyütme işi. her motor gövdesinde bu pay vardır. ya silindir sekmanları büyütülerek ya da silindirler değiştirilerek büyütme yapılabilir. aslında bu işlem motor yenilemeye girer ve ihtiyaçtan yapılır ama silindir hacminin büyütülmesi içinde gerçekleşebilir. motor bloğunun izin verdiği toleranslarda silindir yatakları honlanarak büyütülür. bu büyütme işlemi az yapılırsa sekman ile fazla yapılırsa piston ile silindir hacmi büyümüş olur. birçok motorda bu büyüme sınırları silindir kafalarında belirtilmiştir.

arkadaşlar bukadar para harcamanın bir anlamı yok biyalkolu piston sekman silindir silindir kapağı hepsi deyişmesi lazım bukadar para harcamanın bir anlamı yok olduğu gibi kullan bence bir performans eksoz birazda karbiretör ayarı ile biraz güc elde edebilirsin

cc büyütme

valla kardeş sakın ola motorun orjinal halini bozma.sonradan diğer aksamlardada değişiklik istiycektir.astarı yüzünü geçer.mühendisi,uzmanı iş bileni ölçmüş biçmiş hesaplamış ona göre motor ve diğer aksamları oturtmuş.oynatma sakın.bir laf vardır sakın üzerine alınma.'' aptalın en iyi bildiği şey yapılmışı bozmaktır'' bu arada mesleğim 22 yıllık motor ve araç tekniği öğretmeniyim. saygılarımla...

valla kardeş sakın ola motorun orjinal halini bozma.sonradan diğer aksamlardada değişiklik istiycektir.astarı yüzünü geçer.mühendisi,uzmanı iş bileni ölçmüş biçmiş hesaplamış ona göre motor ve diğer aksamları oturtmuş.oynatma sakın.bir laf vardır sakın üzerine alınma.'' aptalın en iyi bildiği şey yapılmışı bozmaktır'' bu arada mesleğim 22 yıllık motor ve araç tekniği öğretmeniyim. saygılarımla...

Kesinlikle katılıyorum.Otomobillerde yapılan değişiklerde aktarma organlarına zarar verebiliyor.Adam 175 taban olan orjinal lastiği 205 taban yapıyor.Sonra çamuruğa sürten mi ararsın,direksiyon ağırlaşan mı ararsın. . .:mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar