Sigortasız Çalışma

Bi iş buldum şartları iyi ancak sözleşmede maaş+yemek var sigortayı çalışan kendi öder ibaresi var.İster ödeyin ister ödemeyin dedi işe alacak kişi.İş dans üzerine.Şimd ben yaptırmasam sıkıntı olur mu kısa dönem çünkü 4-5 ay.Yada yaptırsam ne kadar tutuyor?

İşveren sigortanı yapmak zorunda. İşe başladıktan sonra alo 170 i arayıp sigortasız çalıştırıldığına dair şikayette bulunabilirsin, ama geri dönmeleri ve müfettiş göndermeleri baya sürer diye tahmin ediyorum.
Sigorta yaptırmamalarına göz yumarsan emeklilik için gerekli olan sgk primlerin yatırılmamış olur. Gss ve işsizlik sigortasına değinmiyorum iş kısa süreli olduğu için.

Bizde sigortasiz calisiyoruz gunluk 50-60-70 liraya yogunluga gore degisiyo gir işe ayar olursan cikarken sikayet et :D

Kaç yaşındasın? öğrenciysen muhtemelen ailenin sigortasından yararlanıyosundur kısa dönemse yaptırma demiyorum ama yaptır da demiyorum. Dünya yukardaki arkadaşların bahsettiği kadar güzel bir yer değil malesef.

Bu arada ne kadar erken sigorta yaptirsan ileride o kadar yararina olur, ilk sigorta baslangicindan sonraki gunleri yuksek primden kendin yapar emekli olursun

Kaç yaşındasın? öğrenciysen muhtemelen ailenin sigortasından yararlanıyosundur kısa dönemse yaptırma demiyorum ama yaptır da demiyorum. Dünya yukardaki arkadaşların bahsettiği kadar güzel bir yer değil malesef.

Sizin kadar olmasa da dunyanin nasil bir yer oldugunu bildigimi dusunuyorum. Bu yuzden konu sahibi dostumuza kendisini saglama almasini tavsiye ettim. Sizin de bildiginiz gibi dunyada siz gibi iyi yurekli insanlar cok az.

İşveren mecburen sigorta yapmak zorunda.sigortasız işte çalışma. genç arkadaşlar mutlaka sigorta numarası alın öğrenci olsan bile. O işveren sözleşmede sigorta yapmam diye yazmışya sgk kurumu onun gibi sazan işverenleri cezayı basınca gözleri açılıyor. yarı zamanlı çalışsan bile sigortan yatmak zorunda. Öyle üç kağıt yapan firmada çalışma.

Şirket olduğundan bile şüpheliyim, kendim sigorta yaptırmazsam eğer merak ettiğim sigortayı kendi öder ibaresi yüzünden ilerde sgk bana borç çıkartır mı bu konuyu merak ediyorum.

dostum 25 yasindan azsa yasin babanin sigortasindan yararlanabiliyosun ogrenciysen bide zaten sknti yok. ama sigorta primi yanlis bilmiyosam 300 330 gbi bi miktar adamlar uckagciliga kaciyo biraz eger kisa zamanliysa ve paraya ihtiyacin varsa napalim mecbur sistemin birer parcasiyiz hepimiz istemesekte. daha guzel bir is bulman umidiyle

Sigortayi calisan kendi oder ne demek ya
Bugun sigorta maliyeti 500-550 onu da hatirlatayim
O isten pek hayir gelmez bence

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar