eger motoru her zaman aynı devırde kullanırsan ya da genelde diiim motorun sagır olur derler halk arasında soylenen bıseydır bu. yanı gec devirlenir ya da gazı verdıgınde duyarsız kalır boye derler işte. neden mi; rodaj kelime anlamı itibariyle hareketli parcaların surtunmesı sonucunda asınmaları ve bırbırlerıne alısmalarıdir. bu asınmaların homojen olması gerekır calısan her noktada aynı olması gerekır aksı takdırde motordan fabrıka verılerını alamazsın. bu sebeple degısık devırlerde kullanmak gerekır.asınmalar sonucunda cıkan metal tozu denılen prcada ılk servıste yag ve fıltrenın degısmesı ile dısarı atılır zaten.fabrıkadan sana geldıgınde motor ıcındekı yag normalden daha ınce yag dolayısıyla yuksek devırlerde ısındıgında yaglama ozellıgı azalan bır cesıt yag bundan dolayı ve asınmalrdan dolayı ıcerde kalan metal tozu dısarı atılmadıgı ıcın cok yuksek devırlı gıtmemek gerekır.ama kesınlıkle aynı devırde gıtmeyeceksın. kullanma klavuzunda der zaten su devırde su vıteste kullanın dıye.bide rodaj sadece makine kısmı ıcın degıl zıncır olsun lastıkler olsun dişliler olsun motorun her aksamı için gecerli.
makine; kım dedı kı anlamadım bende sagırlıktn bahstettım sonucta ama bende demedım 1000km den once gazı kokle mutlaka motoru ac soyle yap boyle yap kımse demedı. neden arkadasın kotulugunu ısteyelım kı. rodaj ıcın duzgun kullan denılmıs ve rodaj bıttıkten sonrada dırek asılma yavas yavas yuksek devırlere cık denılmıs.bu gayet normal neden tersledın ben onu anlamadım.
ha ben ne yapıyorum bende senın yaptıgın gıbı yapıyorum rodaj kurallarına uyuyorum ve motor sagır kalmıyo.yoksa okuyp ufledıgımız felan yok
makine; kım dedı kı anlamadım bende sagırlıktn bahstettım sonucta ama bende demedım 1000km den once gazı kokle mutlaka motoru ac soyle yap boyle yap kımse demedı. neden arkadasın kotulugunu ısteyelım kı. rodaj ıcın duzgun kullan denılmıs ve rodaj bıttıkten sonrada dırek asılma yavas yavas yuksek devırlere cık denılmıs.bu gayet normal neden tersledın ben onu anlamadım.
ha ben ne yapıyorum bende senın yaptıgın gıbı yapıyorum rodaj kurallarına uyuyorum ve motor sagır kalmıyo.yoksa okuyp ufledıgımız felan yok