Shark S700s vs S900c

Öncelikle herkese selamlar, saygılar.

Aranıza yeni katılan bir kardeşiniz olarak engin bilgilerinizden ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Sorum ise şu:

Motorumu alırken beraberinde idareten bi kask aldım, Givi marka. Modeli ile ilgili çok bir bilgim yok, HPS yazıyor sadece. Ama bu kasktan memnun değilim açıkçası. Yüksek hızlarda vizör arasından hava alıyor ve biraz ses yapıyor. Hızdan kastım da 80-90 civarı. Şimdi ben bu lanet kaskı değiştirmek istiyorum ama modele karar veremiyorum. Aklımda ilk olarak s700s vardı, sonra vermişken biraz daha vereyim daha iyisini alayım dedim, S900c'ye yöneldim. Ama okuduğum kadarı ile de parasının hakkını vermiyormuş S900c. Aklımda bir model daha var, o da LS2 FF396 FT2. Bunlar arasında hangisini seçmemi tavsiye edersiniz? Veya sizin önereceğiniz kask ne olur?

Şimdiden herkese teşekkürler, iyi forumlar.

Bende ls2 f375 model kask var. Motoru aldığımda yanında vermişlerdi. 40-50 km hızlarda bi kaza yaptım kafamı önümde ki arabaya vurdum. Kask gayet iyi korudu beni hiç hissettirmedi. Daha iyi kasklar elbet vardır ama bir öneri olsun açısından yazıyorum. Ayrıca içinde de güneş gözlüğü bulunmakta.

Resim:

$T2eC16RHJGoE9nuQfSlTBQYcWEZmGw~~60_12.JPG

Öneriniz için teşekkürler. Aklımda olan modeller arasında seçim yapmam lazım, umarım bi sonuca varabilirim. :/

Motosiklet aksesuarları sitesinde mt kasklar var 380 mi 280 tl mi ne sharptan 5 yıldızlı , hani iyidir heralde bi nebze , karbonfiberi var 700 tl

Merhabalar
Biraz tuzludur ama kafanızın değeri size kalmış tabi ki.Tavsiyem.arai,bell,agv,schuberth,shoei kasklarını öneririm.Arai ses konusunda fazla başarılı değil ancak sağlamlık bakımından 1 numara.birde sharp testlerini pek umursamayan "cool" bir marka☺.
Kask konusunda titiz davranmanızı,üretim tarihi,saklama koşulları gibi şeyleri kontrol ederek fiber bir kask almak iyidir.kaza anında iyi bir kaskkın dış kabuğunda kırılma olması normaldir.Önemli olan kafada kırılma olmamasıdır.
Birde paramız yok o kadar para veremeyiz demeyin sakın.Benimde param şu an yetmiyor sabredip biriktirmeye çalışıyorum.
Karar sizin kafanız ne kadar değerli ise ona göre kask alın demek en doğrusu bence.
Bilg.
Sayg.

kaskları ikiye ayıracak olursak; thermoplastik ve fiberglass olarak ikiye ayırabiliriz (birde söz konusu karbon var ancak 1800-8000TL arası değişiyor fiyatları malum). Shark 700 ve 900 serisi polikarbonat ve thermoplastic alaşımlıdır. Dolayısıyla plastik bir kaska o kadar ücret verilmesini mantıklı bulmuyorum. Fiberglass kask darbe emişi çok daha başarılı olduğundan dolayı daha iyi bir korumayı sağlayacağı gibi bozulma özelliği de plastik kasklara nazaran çok ama çok azdır.

Aynı markanın fiber diğer modelleri de mevcut bildiğim kadarıyla,500+ TL gibi bir bütçeyi gözden çıkartacaksanız illaki fiber alaşımlı kask sizin için daha güvenli olacaktır diye düşünüyorum.

Fiberglass olması yanında cene kısmının şişirilebilmesi günes gözülügü olmasından dolayı ls2 ff396 ft2 alma arifesindeym. Öğreciyim 400 tl de bnm için büyük bi rakam uzun süre biriktirdim ama o fiyata alabilecegim en iyi kask sanırım diğer söylediğin kasklar bi min 200 300 tl fazla sanırım onları hiç bakmadım bile.

Kocaeli İl Temsilcisi
Anes motorda şuan yüzde 30 indirim var , kaçırma derim . s900 fiyatına , speed - r modelini veriyorlar 700 tl ye haberin olsun .

s900c kullanıyorum ancak ön taraftan çok rüzgar alıyor, yazın neyse çok sıkıntı etmiyorsunuz ancak kışın büyük problem, ayrıca yüksek hızlardada rahatlık verici.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar