Sevdiklerinizi Motosiklete Bindirmeyin - Bengüç Özerdem Fotospor

Umarım bu yazıyı , Biz motor severler gibi , Yetkililerde Okur...
Yazı için Teşekkürler

Abi olay sadece yollar değil ki milletimizde ego tatmini var.Motor trafikte yokmuş gibi davranılıyor.Neler neler görmüşüzdür.Bir keresinde ss motorun arkasındaki aracın sırf bak şimdi nasıl afallıyor mantıgı ile neon farlarını uzuna aldıgına sahıt olmustum.Öyle bir ışık verıyordu kı onundekı aracın yada motorun arkasında ne oldugunu gorebılmesı ımkansız.Motorda hayatı onemı olan aynaların kullanım dısı kalması sonucunda neler olabılır.İnsanlar bunları dusunmuyor.Yada motorun arka tekerıne yaklasıp daha hızlı gıtmesı yonunde baskı yapıyorlar.Herkeste bır ego eksıklıgı var anlamadım ben bu olayı.Anlayabılen varsa yazsın.Trafık şakaya gelır mı?Bana bısey olmaz mantığı ile nereye kadar gidilebilir.Dikkatsizliğinden yada labaliliğinden dolayı birisine birşey olursa o insan nasıl uyuyabilir nasıl özür dileyebilir?Dikkati çekmek için gerçekten toplu bir motor gezisi olsa binlerce motor kesinlikle medyanın dikkati çekilir.Ama bu kadar organize nasıl olunur bilemiyorum ve sözü büyüklerimize bırakıyorum...

DONALD DUCK yazınız da doğruluk payı cok motorum garajda hafta sonları ormanda bınıyorum hep yanıma oğlumu alırdım ama şimdi düşünüyorumda zor belki hoş gelmeyecek ama kırık bileğimle bile motor kullanabildim .Hani bunu övünç olsun diye değil cok sevdiğimden yaptım.Bunların hiç biri emsal değil tabii aklıma bir hıkaye geliyor anlatayım.
uçakla yolculuk yapacak bir aile biletleri alıp ertesi günü yapacakları yolculuk icin hazırlık yapıyorlar.Sabah kalktıklarında herşey hazır fakat babaları durun cocuklar ucakla gıtmıyoruz değişik yerler görelim otobüsle gdiyoruz der . sonra eşi odada niye fıkrini değiştirdin diye sorduğunda gece gördüğü rüyadan etkılendiğini söyler . ve yola otobüs ile giderler birgün sonra radyodaki haberler. arıza yapan ....firmaya ait ucak otoban üzerine seyir halindeki bir otobüsün üzerine düştü. Tabi bu kadercılık ama beni hep rahatlatmıştır yani motora binmeyelim korkularmız yüzünden yaya yürüken kaza bu ya bir motorlu gelıp bize carpsa motora binmedi ama motordan gitti . genç bir arkadaşım boluda otobüs kazasında evlılık arıfesınde öldü yine bir arkadaşım doğuya askere gidecekti ailesi endişeliydi fatihte askerlık şubesi önünde beklerken patlayan bomba sonucu şimdi edirne kapı şehıtlığinde bunlar hep kader tabi bu böyle olunca uyarıları dıkkate almıyacağız dikkatli olmayacağız anlamına tabiki gelmiyor.yolda yürür ken başımıza saksı düşebılr hadi kask takalım yada göç edelim varsa köyümüz dönelım hoş güzel olurya şimdi sonuç tehlıkeler çok ama motora binenlerin daha çok dünya karışık sehirler karışık yüz metre mesafedeki evime giderken gasp edılme korkusu endişesi olan bidünya bi sehir bu yaşadığımız yer saygılarımla

ben çok nadiren motor kullanabiliyorum. normalde sürekli arabalıyım. o arabalara göre önlem alınan yollarda araba kullanırken her ne kadar ii kullanıcı da olsan mükemmel bile olsan her zaman bi korku var içimde. olması da gerek. o korku beni tetikte tutuyo. ama her eve geldiğimde hem yorgunluktan ölmüş olmak hemde ii bugünde hayatta kaldım demek benimde doğal olarak hoşuma gitmiyo.

ufak bişi. yakında televizyonda bi açık oturumda bu konu ele alınacak. bunun üstünde çalışıyorum. eğer başarabilirsem orada bu konuları enine boyuna tartışıcaz. bi yararı olur mu bilinmez. bildiğim şey eğer ben bişilerin düzelmesini istiosam herkezin bişeyler yapması gerektiği ve benim başlamam gerektiği. eğer olursa zaten burda bir konuda yayınlıycam.

konuşsam sövecem, sussam gönül razı değil...
Herşeye alıştığımız gibi; bu bozuk yollarla ve motorluları sıkıştıran şerefsiz haysiyetsiz otomobil sürücüleriyle yaşamaya A L I Ş A C A Ğ I Z... Başka caremiz yok.

o motorluları sıkıştıran şerefsizler arabaları sıkıştırmıyo mu zannediyosun. ben okul nedeniyle her gün 100 kmye yakın yol yapıyorum. her gün mutlaka birilerinin önüne kırıyorum yada sıkıştırıyorum. kötü bi huy ama bilerek sıkıştıranlara dayanamam üstlerine kırarım. motorlunun böyle bişey yapma imkanı yok tabi ki. ama şu da var. ben ne zaman bi motor görsem, geçme hakkı benim bile olsa her zaman yol veririm.

bugün çağlayan yakınlarındayım. e5te gidiyorum. bilindiği üzere teknoloji harikası metrobüs için bizim şeritleri daralttılar da daralttılar. o daracık orta şeritte gidiyorum sağımda ticari panelvan var. bilindiği gibi emniyet şeridi de yok. panelvanla dip dibe gidiyoruz. o aradan kuryenin teki geçti. ama ne geldiğini gördüm, ne geçtiğini. eğer ben o sırada yoldaki bi çukurdan kaçmak için hafiften sağa kaçsam ne biliyim yanlışlıkla şeridimi ortalamak istesem yada yan rüzgar alıp 10 cm sağa kaysam, yada sağ şeride geçmek istesem kör noktamdaki motoru da alsam aşağıya kim suçlu olcak. yada bunun vicdan azabını kim silebilcek. bende a2 de war b de. uzun zamandır direksiyon hocalığı yapıyorum ve kendimi bildim bileli bu sektördeyim.(pederin sürücü kursu var.) benim soracağım şey. tmm motorculara dikkat etmiolar vs ama trafik kuralları sadece arabalar için mi? motorcular herşeyden üstün mü oluyo? ters yola da girerler karşı şeride de geçerler arabaların arasından da geçerler. bizim öğrettiğimiz trafik kuralları mı yanlış? eğer motorcu olarak biz böyle kullanırsak arabalar bize saygı mı duyar?

not: kimse böle yapıyo demiorum. sözüm sadece yapanlara. sürçü lisan ettiysem affola.

Bu konuda baska sitelerde de yazisiyorum. Enduroist teki yazimi alintiliyorum alta.

Benim "motosikletleri farkedin" kampanyasi yurttugum zannedilmisti.

DD
----------------------

Ozur dilerim ama muhtemelen ben ne demek istedigimi anlatamadim.

Olayi soyle koymustum "Konsept su. Biz -motosikletciler- kendimizi gelistirecek, egitim ve guvenli kullanim bilinci yayacagiz. Baskalarindan federasyon, devlet, belediye, polis vs bir sey beklemeyecegiz. ise yaramiyor cunku."

Yani biraz daha acayim. Biz motosiklet suruculeri olarak kendimiz ustunde calisalim. Baskalarinin umurunda degiliz. Bizi farkedin tarfikte biz de variz vs. Bir "insan" a bunu hatirlatmanin geregi var mi? Normal akli basinda medeni bir insan tabii ki trafik kurallarina uyar, motosikletliyi kasten sikistirmaz, onceligine saygi gosterir vs.

Anormal, gayri medeni, cahil cuhela bir surucuye ne anlatmaya ugrasiyorsunuz? Kendinizi kandiriyorsunuz...

Soyle dusunun.. Diyelim bir okuz yolun tam kenarinda otluyor. Gidip bu hayvana "-bak okuz kardes, sakin kafaini aniden cevirme, boynuzun yoldan gecen bir motosiklete carpabilir, bir kazaya yol acabilirsin-" diye ogut vererek ona bir sey ogretebilirmisiniz?

Peki diyorsaniz ''MOTOSİKLETLERİ FARKEDİN''
''BENİM İKİNCİ ARACIM MOTOSİKLET''
''BENDE MOTOSİKLET KULLANIYORUM''
''SEVDİKLERİM MOTOSİKLET KULLANIYOR LÜTFEN DİKKAT ! ''

Bu ogutleri butun otomobillerin, miniibuslerin, Duplolarin, kamyonlarin on camina yapistiralim.

Ben bunun hic bir ise yarayacagina inanmiyorum.

Ayrica bu calismayi yapan bri kurulus var. Lutfen bu linki tiklayip http://www.motosikletlerifarkedin.com/index1.html onlara katkida bulunun.

Bence bosuna ugrasiyorlar ama olsun, saygim var, ne kurtarsalar kardir.

Kazalarda bas sorumlu motosiklet surucusudur. Sebep ne olursa olsun. Biz motosiklet suruculeri bunu boyle kabul etmedigimiz surece bu kazalar maalesef ARTARAK devam edecektir. Cunku trafikte motosiklet sayisi artiyor. Olumler, sakat kalmalar, yaralanmalar ve maddi hasar da artacaktir. Gunun birinde motosiklet tamamen yasaklanabilir bile.

Inanin bana Turkiyedeki motosikletciler -tabii ki genelden bahsediyorum- bu kafada gittigi surece ben bile bu kararin arkasinda olurum.

Bizim insanımız biraz zor bu kültürü yayarız. Bakınca gün içinde yollara coğu motor kullanıcılar ne kask var ne elbise var bom boş ve trafikde cirit atıyorlar. Kimi dengesiz motor kullanıcılarıda trafik kuralların hiçe sayaraktan hemde arac sürücülerinide zoara sokan bir tarzda motor kullanıyorlar.

-----, haklisin ama herkesi kurtaracagiz diye bir sey yok. Su testileri su yolunda kirilmaya devam edecektir. Hedef kitle okuma yazmasi olan, kafasi calisan, kendine, dogaya, cavredeki diger insanlar saygisi olan, kednini gelistirmeye, birseyler ogrenmeye acik duzgun insanlardir. Bu ornekler arttikca kalite yukselir. Yoksa yerlerde surunmeye devam eder.

Uyarınız için teşekkür...
Ancak,ben bir TRRiders Kulüp üyesi olarak söylediklerinizin büyük bir kısmına katılmıyorum.
Bizim kulübümüz senede 3-4 kez üyeleri için çok uygun koşullarda Güvenli Sürüş Başlangıç,Orta ve İleri seviye eğitimlerini sağlamaktadır.
Hocamız ise Murat Denizhan'dır.
Bunun dışında motorsiklet kullanımı ile ilgili 2 adet ileri seviyede motor kullanımı bilgisi veren OMM'ye ait kitap bulunmaktadır.
Ayrıca motor kullanan sürücüler güvenli kıyafetler ve kask giymek zorundadır.Bunlar kaza anında büyük ölçüde yararlıdırlar.
Ama en önemlisi sürücünün kendisidir.
Akıllı olacak,algıları süper açık olacak,göz beyin ilişkisi iyi kurulmuş olacak,fren yapmayı illaki bilecek.Dalıp,yolu nasıl geçtiğini farketmemiş olduğunu söyleyen sürücü derhal Motorsiklet kullanmayı bırakacak.Motorsiklet reflekslerle kullanılan bir taşıt değildir.
Burası çok önemli motorun üstüne binen herkes kendisini dünyanın en iyi sürücüsü sanabilir,gaza sonuna kadar basabilir,virajlarda çok büyük açılarda yatabilir.Bu iyi motor sürücüsü demek değildir.
İyi motor sürücüsü hızlı olabileceğini bildiği halde iradesine hakim olup yavaş gidendir.Gazdan çok frenlemeye önem verendir.
Daha açıkçası motor sürücüsü ZEKİ insan olmak zorundadır...
Araçlar içinde birtek Motorsiklet'i APTALLAR kullanamaz...
Saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar