Servis sorunu

Motorsikletimi servis zamanı servise götürdüm. Motorumda bi sıkıntı yoktu çekisi ve gidişi oldukca iyiydi. Sadece bir aydır 9 devire yakın kesiciye girmeye başladığını söyledim usta hemen hallederiz dedi.
Orasını burasını söktü taktı ki alllaaaah motor stop edip duruyor gaz verdigimde gaz çok yavaş düsüyor kalkısta zor kalkıyorum çekisi düstü. Usta karbratörü sökmüstü dedi bunda sorun, garantiden yenisini istedi 3 günde geldi ve taktı motor da aynı arıza devam ediyor yakıt 3 katı arttı. Ben bu ustaya dalmak üzereyim bir yol gösterin motorumu eski haline de getiremiyor çok kötü durumda. Ne yapmalıyım.

Dostum bulunduğun yeri bence hemen terk et,motorunu iyi sağlam işinin ehli bi ustaya götür. Belli ki daha da çok bozacaklar.Çok geçmiş olsun inşallah en kısa surede eski haline döner...

Yıllardır ustalarla uğraşıp durmaktan kendi motorumun doktoru oldum malesef. Eğer enjeksiyonlu, yeni nesil elektronik bir motosiklet sahibi değilseniz alın tornavidayı, alet edevatı dalıverin motora.

Dalın derken motoru komple sökün demiyorum. Buji, hava filtresi, yağ filtresi ve motor yağı değişimlerini kendiniz yapın. Benzin filtrenizi kendiniz değiştirin. Karbüratörün bakımı karışık bir yapıya sahip olmasından dolayı zordur. Ancak bir süre sonra onu da öğrenebilirsiniz. Eliniz daha fazlasını tutmuyorsa 20.000km'de bir yetkili serviste sübaplara baktırın.

Motoru kendiniz dağıtır da toplayamazsanız kendinize kızar, sabahlara kadar uğraşırsınız. Ama usta dağıtır da toplayamazsa sinirden çatırdar, çatacak insan da bulamayıp motoru benzin döküp yakmak istersiniz.

Aynen ustaya dedim benzin döküp yakacam dedim ne ettiniz dedim. Özür dilerim dedi yapalım diye girdim ama başka yerler zarar görmüş olabilir diyo. Ve benim sinirler zıplıyor. Motoru yarın kesin düzene koyacam dedi. Düzene koymazsa başka bir ustaya götürsem iyi olur galiba. Fakat bide garanti meselesi var bilemiyorum

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:15 ----------

Tesekkür ederim arkadaslar.
Yav çocugum hasta olmus gibi oldu. Kafam bozuk

Servis meselesi yılardır bizlerin derdi.Adam gibi ilgilenen yerler ya bize denk gelmez yada adam gibi ilgilenirler parca gelmez.Valla ben garanti dışı bırakmıştım motosikletimi.Duydum Honda bayiinden ayrılma sağlam düzgün bir usta var direk ona gittim.Allah razi olsun her eryi ile on numara ilgilendi,biraz para harciyorum ama en azından kafa rahat.Adam yaptığı işe garantisini veriyor ve arkasında da duruyor.Boyle adamlar zor bulunur zor.

Servis meselesi beni karakolluk edecek. Motorumu bozdu pşt. Senin gibi bende yol yakınken dönecem. Motor şuan serviste ben servise gidene kadar yaptıysa sorun yok. Yapmadıysa motoru çıkartıp başka ustaya götürecem. Servisede tazminat davası açacam.

'Yapalım diye girdim başka yerler zarar görmüş' ne demek nası servis ustasıymis o, sanki ameliyat yapıyo haspam demekki.
Motorun markasını yazmamışsın birde, aynı motoru kullananlar usta konusunda daha iyi tavsiye verirler diye dusunuyorum..
Bence gene yapamamistir çünkü fikri bile yok anlaşılan. Motoru almaya gidince sinirlenme, yakasına yapışsan basın belaya girer.Ayrıntılı bi sikayet yazısı yaz bence firmaya, ayrica telefonla sıkıntını anlat talepte bulun daha iyi bi servise yönlendirsinler, motor garantide ise boşa para verme dışarıdaki ustalara.Garanti sonrası kafana göre takılırsın. .Garanti dışı ise servise gitmekle bastan hata etmişsin. Zincir ayarlayamayan bi servis gördüğüm gün bıraktım ben de servis işlerini mesela, gayet memnunum.

Son düzenleme:
Motorum kuba pars. Garantisi devam ediyor karbratör garantiden ücretsiz geldi. Gerçi karbratörün eskiside iyiydi. Sorun doktorda usta. Neşteri yanlış yere vuruyor hastalıgı arıyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:00 ----------

Bu motorla 7 defa diyarbakır k.maras gittim geldim. 2 defa diyarbakır elazıg. 1 defa sivas. 1 defada diyarbakır antalya yaptım. Anlıyacan saat gibiydi hala. Tabi usta eli değene kadarmış

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar