Sen Beni Anlarsın / Ogün Bülent Görgün Röportajı

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
Hepimizin ayrı bir yeteneği var. Kimimiz iyi yazarız, kimimiz iyi konuşur, kimimiz süper dans eder, kimimiz atletiktir girdiği her yarışta başarılı olur, kimimiz de duygularımızı çok güzel ifade ederiz. Türkiye’nin ilk ve tek motosiklet şarkıcısı Ogün Bülent Görgün de işte bu son gruptan. Yaşadıklarını, gördüklerini, hissettiklerini yazan, besteleyen ve yorumlayan bir isim…

Ogün’ü sosyal medya sayesinde tanıdım. Bir televizyon programındaki performansını izledikten sonra “Ogün’le kesin bir röportaj yapmalıyım” dedim kendi kendime. Telefonda tanıştığımızda sesindeki enerjiden Ogün’ün ne kadar güler yüzlü, sevecen birisi olduğunu anlamak zor olmadı. Hislerimde yanılmadığımı düşünüyorum… Siz de aşağıdaki ses dosyasından röportajımızı dinlerken ne dediğimi anlayacaksınız ;)
“4 Teker Bedeni Taşır, 2 Teker Ruhu Taşır”

Lise yıllarından sonra TRT İstanbul radyosunun çok sesli Türk müziği korolarında müzik yaşamına başlamış Ogün… TRT sonrasında kendi kanatları üzerinde uçmaya başlamış.

Aşk şarkıları yaparak başlamış bu işe Ogün Bülent Görgün. Sonra hepimizin başına gelen “O An”ı yaşamış. 1993-1994′te Kuşadası’nda kanına motosiklet tutkusu girmiş. Sonra iflah olmamış :)

“Aşk şarkılarım motosiklet aşk şarkılarına dönüştü” diye anlatıyor o günleri Ogün. Röportajın bu kısmında bütün motor tutkunlarının ne anlama geldiğini çok iyi bildiği o deyişi hatırlatıyor: “4 teker bedeni taşır, 2 teker ruhu taşır”… Ogün’ün anlattıkları hiçbirimize yabancı değil. Rüzgarın tenimize değişinden hoşlanarak başlamış olmamız ilk motosiklet maceramıza. Doğaya daha yakın hissederek… Ogün de tam bunları söylüyor zaten röportajda bana.

“İçimdeki Çığlığı Anlatmalıydım”

“Motosikletçilerin kimsesizler yurtlarını, Darülaceze’yi ziyaretlerinde birlik ve beraberliklerini gördükten sonra gidiş-sürüş ve kavuşmaların ardından motosiklet kazalarında kaybettiğimiz arkadaşları görmek bende büyük bir hüzün yarattı. Bu çığlığı bir şekilde anlatmalıydım” diyor Ogün.

Benim de internette görüp çok sevdiğim ilk şarkısı işte böyle ortaya çıkmış. Motosikletçilerin serseri olmadığını “Kimse bize serseri demesin, Yollarımızdan eylemesin, bizler de canız yanarız, kaybettiklerimize ağlarız” diye anlatmış “Farkedin Artık Farkedin” adlı şarkısında.

“Motosikletçi Abi/Abla” ve ardından “Rüzgarın Çocukları” şarkıları gelmiş.

« Older: Amerika’da Hayatta Kalma İpuçları (Sigorta)
Pazartesi, 22 Ağustos 2011Sen Beni Anlarsın…

Hepimizin ayrı bir yeteneği var. Kimimiz iyi yazarız, kimimiz iyi konuşur, kimimiz süper dans eder, kimimiz atletiktir girdiği her yarışta başarılı olur, kimimiz de duygularımızı çok güzel ifade ederiz. Türkiye’nin ilk ve tek motosiklet şarkıcısı Ogün Bülent Görgün de işte bu son gruptan. Yaşadıklarını, gördüklerini, hissettiklerini yazan, besteleyen ve yorumlayan bir isim…

Ogün’ü sosyal medya sayesinde tanıdım. Bir televizyon programındaki performansını izledikten sonra “Ogün’le kesin bir röportaj yapmalıyım” dedim kendi kendime. Telefonda tanıştığımızda sesindeki enerjiden Ogün’ün ne kadar güler yüzlü, sevecen birisi olduğunu anlamak zor olmadı. Hislerimde yanılmadığımı düşünüyorum… Siz de aşağıdaki ses dosyasından röportajımızı dinlerken ne dediğimi anlayacaksınız ;)
“4 Teker Bedeni Taşır, 2 Teker Ruhu Taşır”

Lise yıllarından sonra TRT İstanbul radyosunun çok sesli Türk müziği korolarında müzik yaşamına başlamış Ogün… TRT sonrasında kendi kanatları üzerinde uçmaya başlamış.

Aşk şarkıları yaparak başlamış bu işe Ogün Bülent Görgün. Sonra hepimizin başına gelen “O An”ı yaşamış. 1993-1994′te Kuşadası’nda kanına motosiklet tutkusu girmiş. Sonra iflah olmamış :)

“Aşk şarkılarım motosiklet aşk şarkılarına dönüştü” diye anlatıyor o günleri Ogün. Röportajın bu kısmında bütün motor tutkunlarının ne anlama geldiğini çok iyi bildiği o deyişi hatırlatıyor: “4 teker bedeni taşır, 2 teker ruhu taşır”… Ogün’ün anlattıkları hiçbirimize yabancı değil. Rüzgarın tenimize değişinden hoşlanarak başlamış olmamız ilk motosiklet maceramıza. Doğaya daha yakın hissederek… Ogün de tam bunları söylüyor zaten röportajda bana.

“İçimdeki Çığlığı Anlatmalıydım”

“Motosikletçilerin kimsesizler yurtlarını, Darülaceze’yi ziyaretlerinde birlik ve beraberliklerini gördükten sonra gidiş-sürüş ve kavuşmaların ardından motosiklet kazalarında kaybettiğimiz arkadaşları görmek bende büyük bir hüzün yarattı. Bu çığlığı bir şekilde anlatmalıydım” diyor Ogün.

Benim de internette görüp çok sevdiğim ilk şarkısı işte böyle ortaya çıkmış. Motosikletçilerin serseri olmadığını “Kimse bize serseri demesin, Yollarımızdan eylemesin, bizler de canız yanarız, kaybettiklerimize ağlarız” diye anlatmış “Farkedin Artık Farkedin” adlı şarkısında.

“Motosikletçi Abi/Abla” ve ardından “Rüzgarın Çocukları” şarkıları gelmiş.

“Neden Çarptın Bana Kamyoncu?”

Ogün, neredeyse yaşadığı hissettiği herşeyi şarkı yapabilen ve müziğin evrensel diliyle anlatabilen bir müzisyen. Örneğin bir kamyonun U dönüşü yapılmayan bir yerde dönüş yapıp Ogün’ün kaza yapmasına sebep olması da notalara dökülmüş, yine onun tarafından. Ayağı kırılan Ogün’ün gitarından “Neden Çarptın Bana Kamyoncu” diye dökülen bir şarkı olmuş bu acı deneyim…

“Motosikletçiliği yaşayan bir insan olarak bunu bir misyon edinip, Türkiye ve dünyadaki motosiklet kardeşliğini pekiştirmek” istiyorum diyor. “Amacım bu yeteneğimi sadece para kazanmak için harcamak değil” diye ifade ediyor kendini.

250 CC’lik bir motosiklet kullanan Ogün Bülent Görgün, bu motosikletle çok özdeşleştiğini bir türlü “motorunu değiştir/büyüt” çağrılarına uyamadığını söylüyor. Motorun hacmi, şekli, değeri önemli değil diyenlerden yani o da. “Önemli olan 2 teker üstünde olmak” diye düşünenlerden.

“Bir scooter’a binen de racing’e binen de o ruhu yaşayabilir. Ben motosikletçiliği zengin kültürü olarak gören bir kesimin sanatçısı olmak istemiyorum, ben bütün ülke ve dünyada motosiklet ruhunu, insan ve doğa sevgisini yaşayanların sanatçısı olmak istiyorum” diyor röportajımızda Ogün.

“İlk motorumuz ilk aşkımız gibidir” başlıklı bir yazı yazmayı planlayan bana da ilham veriyor bu sözleriyle… ;)

Ogün’ün hepinizin başarılarıyla tanıdığı Name Ekin’in de yer alacağı bir klip hazırlığında olduğunu, kuryelerin sıkıntılarını bir şarkıda anlattığını, çeşit çeşit projelerini, kısacası bu kısa ama çooook eğlenceli sohbetimize sığan herşeyi dinlemek için aşağıdaki dosyaya bir “tık” yeter

Ogün’ün röportajın sonunda bizlere armağan ettiği şarkının sözleriyle bitiriyorum ben de bu yazıyı. Siz anlarsınız ;)

(…)

Motorcusun, sen benim canımsın

Sür yollara, sür yıllara motorcu

Motorcusun, sen beni anlarsın

Sür yıllara, sür yollara motorcu…

(…)

Röportaj: Selin Süer - Motosikletli Kız - Voanews - Amerikanın Sesi
http://blogs.voanews.com/turkish/selin/2011/08/22/sen-beni-anlarsin/

croppedselinbos2.jpg

Röportajı sesli dinlemek için tıklayın

[yt]olWtcPM4qFo[/yt]

Ekli dosyalar