Scooter Hacim Yükseltme

@extrem_015
Solevendef ne istediğini biliyor. Neden boşu boşuna olumsuz/bilgisiz yorumlar yapıyorsun anlamadım. Adam bilgi istiyor, sen boş laf ediyorsun.

asıl boş laf eden sensin mesajlarıma bakarsan kaç kişiye yardımcı olduğum olduğum için teşekkür almışımdır akıllaca bi soru olsa bildiğimi aktarırım.
bir motorun orijinali dışındaki yapılan çoğu şey motora zarar verir.
tamam ben yardımcı olayım silindiri büyüt,karbüratörü büyük performans filtre tak vs.vs. şunu bunu yap desem nolcak hadi yaptı hepsini, zararı yine kendisine dokunacak 5-6 ay kullanacak motoru diğerlerinden farklı olcakya:farao: sonra orasından burasından sorun açacak zarar gören kim olacak yine kendisi,anlatabildimmi_?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:50 ----------

Daha 17-18 yaşındasın ve herkese akıl veriyorsun..... :silent::silent:
Yazıların hiç hoş değil....

Seviyene dikkat et.... :bounce:
Kendi iyiliğin için... :cat:

akıl yaşta değil baştadır.doğru olanı söylemeye çalışıyorum sadece.
seviye konusunda sizden ders alacak değilim.
ilk mesajda ne söylemek istediğimi düzgünce anlattım ama arkadaş anlamadı,yazılarım onun için hoş değil.
bence siz kendi işinize bakın kendi iyiliğiniz için.:cat:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
akıl yaşta değil baştadır.doğru olanı söylemeye çalışıyorum sadece.
seviye konusunda sizden ders alacak değilim.
ilk mesajda ne söylemek istediğimi düzgünce anlattım ama arkadaş anlamadı,yazılarım onun için hoş değil.
bence siz kendi işinize bakın kendi iyiliğiniz için.:cat:

Terbiyesizlik yapma.... :bounce::bounce:
Burda herkesin içinde yazdıklarına dikkat ediceksin..

Bildiklerin sana kalsın.... (Senin doğru bildiklerin, daha doğrusu doğru sandıkların..).....

Sen biliyorsun da burdakiler salak mı?.. Sadece fikrini paylaş... :bounce:

Terbiyesizlik yapma.... :bounce::bounce:
Burda herkesin içinde yazdıklarına dikkat ediceksin..

Bildiklerin sana kalsın.... (Senin doğru bildiklerin, daha doğrusu doğru sandıkların..).....

Sen biliyorsun da burdakiler salak mı?.. Sadece fikrini paylaş... :bounce:

asıl terbiyesizliği sen yapıyosunuz,eğer yazılanları abarttığımı düşünmüyorum ki abartmışsam bile bunu söylemek sana düşmez.bu sitenin moderatörleri var, peki sen kimsin_?:bounce:
lafı lütfen başaka yerlere çekme salak malak noluyo işte kimin terbiyesizlik yaptığı belli.eğer kendini öyle görüyorsan bişey diyemeyeceğim.:bounce:

extrem_015, terbiyeni takın. Biliyorsan bildiklerini doğru düzgün biçimde, artıları eksileriyle yaz. Bilmiyorsan sus.

"Bence siz kendi işinize bakın kendi iyiliğiniz için." ne demek ayrıca, tehdit mi ediyorsun bizi? Laf attığın Alp abi sen daha doğmamışken motosiklet kullanıyordu. 5 senedir bu siteye üye olan kullanıcılar seviyelidirler ki engellenmemişler bunca zaman, sana seviye konusunda ders verebilir demektir.

extrem_015, terbiyeni takın. Biliyorsan bildiklerini doğru düzgün biçimde, artıları eksileriyle yaz. Bilmiyorsan sus.

"Bence siz kendi işinize bakın kendi iyiliğiniz için." ne demek ayrıca, tehdit mi ediyorsun bizi? Laf attığın Alp abi sen daha doğmamışken motosiklet kullanıyordu. 5 senedir bu siteye üye olan kullanıcılar seviyelidirler ki engellenmemişler bunca zaman, sana seviye konusunda ders verebilir demektir.

terbiyeni asıl sen takın durduk yere yaranmı varda gocunuyosun_?
Bence siz kendi işinize bakın kendi iyiliğiniz için ben bu sözü alp_tunay ın mesajında ''kendi iyiliğin için'' dem esi üzerine karşılık yazdım.
kendisinde olmayanı başkasına vermek zor olacaktır,ayrıca sende güzel avukatlık yapıyosun helal.:pr:

Motosikleti
Forza250-cygnusL
terbiyeni asıl sen takın durduk yere yaranmı varda gocunuyosun_?
Bence siz kendi işinize bakın kendi iyiliğiniz için ben bu sözü alp_tunay ın mesajında ''kendi iyiliğin için'' dem esi üzerine karşılık yazdım.
kendisinde olmayanı başkasına vermek zor olacaktır,ayrıca sende güzel avukatlık yapıyosun helal.:pr:

Boşver kutucuk.... Takma kafana.... :cat::cat:

Çocuk olmak böyle birşey..... :cherry:

Kendi iyiliğin için demem sana bir abi , bir büyük tavsiyesi idi.....
Ama ne hikmet se bu site artık bunlardan anlamayan senin gibi çocuklardan doldu.... Zaten kaç tane adam kaldı ki.... :wiinkk::wiinkk: Bunlar yüzünden birer birer gittiler.... :cat::cat:
Bunlara laf yetiştirmek imkansız...
,
Demiş birde akıl yaşta değil başta diye..... :p

Yaşta da yok başta da.....

Akşam akşam eğlence çıktı işte bize..... :p:p:p

Boşver kutucuk.... Takma kafana.... :cat::cat:

Çocuk olmak böyle birşey..... :cherry:

Kendi iyiliğin için demem sana bir abi , bir büyük tavsiyesi idi.....
Ama ne hikmet se bu site artık bunlardan anlamayan senin gibi çocuklardan doldu.... Zaten kaç tane adam kaldı ki.... :wiinkk::wiinkk: Bunlar yüzünden birer birer gittiler.... :cat::cat:
Bunlara laf yetiştirmek imkansız...
,
Demiş birde akıl yaşta değil başta diye..... :p

Yaşta da yok başta da.....

Akşam akşam eğlence çıktı işte bize..... :p:p:p

çocuk dediğin adamın sen kadar..... neyse boşver seviyene düşmeye gerek yok.

bazılarını saymassak :wiinkk: baya bi adam var.

akıl yaşta değil baştadır hala öyle,

kimilerinde yaş var,baş yok haa pardon baş var ama boş olsun en azından vurdunmu ses çıkar:p

@extrem_015
Solevendef ne istediğini biliyor. Neden boşu boşuna olumsuz/bilgisiz yorumlar yapıyorsun anlamadım. Adam bilgi istiyor, sen boş laf ediyorsun.

@Solevendef
Düşük hızlarda (120 km/saate kadar diyelim) motorun hızlanması ve son hızı iki şeye bağlıdır: Motor gücü ve şanzımanı.

Motorun daha iyi hızlanmasını istiyorsan ya motor gücünü arttıracaksın, ya da şanzıman oranlarını kısaltacaksın. Son hızının artmasını istiyorsan şanzıman oranını uzatacaksın, ancak şanzıman oranını uzatmak hızlanmayı zorlaştırır. Hem son hızının artmasını, hem de hızlanmanın bozulmamasını istiyorsan motoru da güçlendirmen gerekir.

Motor gücü arttırma:
Öncelikle düzgün hava filtresi, bujiler, yağ, karbüratör ayarları vb. gibi standart şeylere bakılır. Eğer krank ve şanzıman yeterince güçlüyse motor hacminde artış denenebilir. Ancak 125cc bir motor bloğuna 200cc bir silindir-piston takmak zor iştir, motorun komple baştan ayarlanmasını gerektirir.

Şanzıman oranı kısaltma:
CVT sistemli bir scooterda bunu yapmanın yolu kabaca arka varyatörün çapını büyütmek veya önü küçültmektir. Teknik detayına girmeyeceğim.

Şanzıman oranı uzatma:
Kısaltmanın tam tersi. Ön büyütülür, arka küçültülür.

18 vites bisikletteki gibi düşünün. Ön dişli en büyükteyse hızınız artar, hızlanmanız azalır. Arka dişli en büyükteyse hızlanmanız artar, son hızınız azalır.

10 numara beş yıldız bir cevap...
baya faydalı oldu teşekkürler...:cat::cat::cat:

Ben bir makina mühendisliği öğrencisi olarak nacizane görüşümü paylaşmak isterim,

Birçok motor çok hassas toleranslarla ve mühendisler tarafından üzerlerinde uzun süreler

çalışılarak tasarlanmıştır.Bu tasarım aşamalarında motorun maliyetinin, ömrünün ve

performansının dengeli bir biçimde en uzun ve en yüksek olması için çalışılmıştır... Yapmak

istediğiniz şey bir anlamda, özenle seçilmiş bu değerleri bozmaktır ve böyle yaparak

değiştirdiğiniz yeni ve uyumlu görünen parçalar o motorun dayanıklılık seviyesini

büyük ihtimalle çok zorlayacaktır, dolayısıyla motorun ömrünü kısaltacaktır. Bunun yerine

eğer alabiliyorsanız istediğiniz hacimde motora sahip yeni bir motosiklet almanızı tavsiye

ediyorum.

Herkese yorumlarından ötürü çok teşekkür ederim.

Çok faydalı bilgiler ögrendim.Artık zaman gösterecek yeni bir motor alamazsam bu projemi kesinlikle hayata geçirecem.

Herkese iyi sürmeler...

kardeşim eğer motorunun 150 cc lik varyatöre sahip oldugunu düşünüyorsan sana performans arttırıcı kit satabilirim ama ustana sor öyle karar ver.. bendeki kit sıfır hiç takılmadı yazın taktırmayı düşünüyorum.. bu kit %30 performans %20 yakıt tasarrufu saglıyor.. karbüratör piston vs. bu işlemler sana tahmininden daha fazla paraya patlayacaktır.. ben kiti 250 liraya aldım yurt dışından getittirdim tam 2 ay elime geçmesini bekledim.. bu kit motora zarar vermez piston 100 km hızla giderken nasıl çalısıyorsa sen bu kit sayesinde 130 la giderkende aynı şekilde çalışacaktır.. bu hızı senin pistonun degil varyatörlerdeki dişliler saglayacak.. zarar görebilecek tek bir parça var KAYIŞ eğer kaliteli sağlam bir kayış takarsan kayış problemide ortadan kalkıcaktır..

Son düzenleme:
Bu kitler sadece mevcut donanım ile motordan tam performans alınanmaması durumunda işe yarar. Eğer motor zaten verebileceğinin en üstünü veriyorsa (ki motorun gidişi iyiymiş) o durumda kit ile performans alınamaz. Orjinal motordan yeterince verim alınamaması da ancak Çin motorlarında olur.

adam bişey soruyor cevabıda bilen yada yapan varsa versin diyor extrem_015 denen penis ucu boş konuşma.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar