Sagopa Kajmer - Namaz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sagopa esrar mı içiyormuş? Silahsız Kuvvet'le adam savaş açmıştı eroine esrara ? Cidden bilmediğim için soruyorum.

Evet arkadaşlar,konu dallanıp budaklanıyor.Herkes az çok neyin ne olduğunu biliyor.Gerçeği birinin inkar etmesi onun gerçekliğini değiştirmez.Burada inanç meselesi önemli olan.Kimse kimseye baskı yapma hakkına sahip değil.Herkes inandığı gibi yaşar(başkasının insani haklarına tecavüz etmeden).Şimdi benim yanımda ateist bir arkadaşım var,ben kendi inancımın doğru olduğunu,onun kinin yanlış olduğunu sadece bildirdim,oda kendi inancının doğru olduğunu bildirdi.Kibar bir şekilde bazı ibretlik olaylardan dünyadaki bazı olmazsa olmazlardan bahsettim ama dediğim gibi o kararından vazgeçmedi.Şimdi yapacak bişey yok.Herkes kendi inancını doğru bildiği için inanıyor.Ne kadar karşı taraf uğraşırsa uğraşsın kafası ve kalbi ikna olmadıkça kişiler başka bir şeye inanmazlar.Ama şuda varki kim hangi inanca sahipse/sahipleniyorsa,onu yaşamak gerekmezmi?O inancın göstergeleri üzerinde olması gerekmezmi,insanlar birbirlerinden bunu beklerler değilmi?Mesela,ateist arkadaş Allaha inanmadığı halde gelir selam verir,ikide bir allah Allah der,Allah belanızı versin der,Allah korusun der:).Bende gülümserim hafiften.Şimdi bu arkadaş Allaha inanmasa bile ağız alışkanlığı olmuş Allah lafzını kullanıyor.Ama ben dediğimde inkar ediyor.Yapacak bir şeyim yok kismetinde varsa Allaha inanacaktır,yoksa elden ne gelir,o zaten kendince doğru yolda:)Diyeceğim ,kimse kimseye baskıyla kendi fikirlerini kabullendirmeye çalışmasın.Osmanlı İstanbulu fethettiğinde baskıyla yabancıları müslüman yapmaya çalışmamış,kendileri islamı yaşamışlar,islamın güzelliğini gören gayri müslimler kendiliğinden müslüman olmuşlar.islama inan kardeşlerim önce hakkıyla yaşamaya bakmalılar ondan sonra arkası gelecektir.

Haahaha ictigi esrari Kuran-i Kerim in tam olarak neresine uydurcak acaba?

Sagopa birak bu isleri Ariza yla niye kavga ettin onu anlat biraz evde belgesel izlerken napiyosun onu anlat bize?

Cumle muhendisiymis once Turkce konus arapca ve farsca degil.

Hadi Bana Turkce dedigin dilin iceriginden bahset !

Daha ismi dahi kendi ile celisen bir dili mi oneriyorsun :)
Türkçe nin ismi bile Türkçe olmadıgını biliyormusun ?

Türkçe dedigin zamanında bir milletin kendi öz dilinin kaldırılıp Arapça, Farsça ve son dönemde ingilizce ile tam bir çorba olmuş toplama bir dil..

Hadi Bana Turkce dedigin dilin iceriginden bahset !

Daha ismi dahi kendi ile celisen bir dili mi oneriyorsun :)
Türkçe nin ismi bile Türkçe olmadıgını biliyormusun ?

Türkçe dedigin zamanında bir milletin kendi öz dilinin kaldırılıp Arapça, Farsça ve son dönemde ingilizce ile tam bir çorba olmuş toplama bir dil..

Bende bu işi iyi bilen bazı insanlardan,duygularını tam manasıyla anlatabildiğin tek dilin arapça olduğunu duymuştum.Doğrumu?

Admin
Yönetici
Motosikleti
Yamaha MT-09 Tracer
 Bu Konu MT Site Yönetimi Tarafından Kapatılmıştır.
Sebep:  Forum'da siyasi ve dini içerikli yazı,siyasi ve dini propaganda, genel ahlaka aykırı küfürlü yazı, argo kabul edilen yazılar, hakaret benzeri yazılar yazılamaz.
 Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
 Foruma üye olan herkes forum kurallarını kabul etmiş sayılır.
 Forum Kurallarını okumak için tıklayın..
 Şikayetleriniz için tıklayın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar