Saç uzatmak

eskiden bit sebebiyle kısa kesiliyormuş, gerçi ilkokulda asker gibiydik, belkide asker doğmamızı istedikleri içindi bilemiyorum.. artık bitli şartlarda değiliz, isteyen istediği saçla gidebilmeli.. bu çocugun kişiliğinede olumlu etki eder..

Bide bi arkadaş yukarda askeriyeye cübbe ve sakalla girilebilmesinden bahsetmiş. Dediği gibi olmuşsa iyi olmuş. Milli savunma bakanlığına iki yıl boyunca neredeyse hergün gittim. Nizamiye'de tanık olduklarımdan ikisi.. Avrupa'dan biri toplantı için geliyor, aaa, sakallı, muhtemelen hristiyan bir şeriatçı, almadılar içeri.. Başka örnekte sakallı yaşlı bir amca.. Bakana gidip bir ricası yada şikayeti olacak, bilemiyorum.. Sakalı var ya, şeriatçı amca.. Üç olsun örnek sayısı, şirketimdeki top sakallı, şekilli saçlı bütün arkadaşlar proje süresince asker oldular ne kadar direnselerde.. Nedense sakalı sadece noel babada seviyorlar.. Senin personelin kılık kıyafet kuralıyla bırakmasın, vatandaşın ne suçu var, anlamak mümkün değil..

Bide şeriatçı dedim galiba. Şeriat, Allah'ın kanunları demek. Allah'ın kanunlarını kim sevmez olaki.. Kahrolsun şeriat derken, kahrolsun Allah'ın kanunları mı demek istiyoruz, kahrolsun bilmem ne partililer mi, kahrolsun bizim gibi yaşamayanlar mı? Allah'ın kanunlarını başka hiç bir şeyle ya da algılarımızla karıştırmamak lazım.. (Not : Sakal bırakmak şeriat kanunu değil, kişinin tercihi)..

Bu cevabın geleceğini biliyordum. Bu cümle aslında onların bakış açısından yazılmış bir cümleydi. İşin diğer tarafına hiç girmek istemiyorum.

Ben de zaten o maksatla yazdığını tahmin ettim ama, yine de muhalefet olayım dedim. Ne olur ne olmaz :mrgreen:

Bu söylenti lisede kızlar teklif ediyomuş söylentisiyle aynıdır.. Değişmez hiç bi sene. Tıpkı her sene "kontenjanlar artacakmış!" "bu sene puanlar çok düşük!" dendiği gibi..

Ama uzun saçtan dolayı seni çeken hocaya sakın olaki laf sokma! Ben soktum bi kaç kez sürekli girişlerde gözü benim üstümde olurdu.

Hatta olay da şöyleydi.

Bizim gibi saçları ortalamanın biraz üzerinde uzun olan gençler çekildik. Tüm okul girdi. Numaralarımız alınıyor kesilecek o saçlar filan deniyor.

Bi ara kel olan hoca -espri yapmaya çalışarak- "bakın ben hiç saç uzatıyo muyum?" dedi. "Aa hocam sizin saçınız çıkıyo mu?" dedim bende (ya da onun gibi bişey). Sonra yüzünün rengi değişti döndü arkasını içeri gitti.. Neden yaptı anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar